fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Vremea capuselor

Vremea capuselor

Vremea capuselor

Personaje precum Toader, Dancila, Trisculescu si alti farfurizi isi croiesc cv-uri in functii de partid si capuseaza voios statul, primind tot felul de sinecuri extrem de bine platite. Intre timp, sa nu uitam, salariile si pensiile sunt inghetate pentru ca nu mai sunt bani.

Zic unii ca Toader ar mima independenta fata de de Dragnea, c-asa-i jocul in chestiunea amnistiei si a gratierii. Mai si asa-zise schimburi de replici, ca pe vremea cand Boc era ‘independent’ de Basescu. Noi credem desigur, doar ca mai de-aproape e clar ca nici macar nu simuleaza. Nu trebuie decat sa fii atent la ce face nu la ce zice asta care-a mostenit umorul pe linie paterna, de partid probabil.

Toader a mostenit umorul pe linie paterna

Toader a mostenit umorul pe linie paterna, de partid probabil

Intre timp in Europa ni se cam vede mocirla din politica si jegul din purtarea guvernantilor. Prim-ministrul Dancila avea dreptate cand citea de pe-o foaie si glasuia c-o sa fim mai vizibili acum ca am preluat presedintia consiliului UE. Guvernul coruptilor prezideaza, mai precis. Sigur, putem sa ne dam suveranisti si sa ne suparam, dar asta e adevarul, oricat de tare ne-ar leza-n amorul national. Am ales niste hoti sa ne reprezinte.

La ANAF tocmai ne-am trezit c-o duduie unsa director dupa ce-a picat de vreo 5 ori examenul de admitere. Un exemplu. Si doamna cu pricina tot o sinecurista de partid, s-a tot plimbat prin functii pentru care n-a trebuit sa dea examen, a fost de ajuns sa aiba culoare politica. Iat-o acum ca si pe altii ca dansa dealtfel depasindu-si exponential nivelul maxim de incompetenta intr-o mare dregatorie. D-aia suntem de rasul lumii.

9 Comments

 1. jinx

  Sporul de 50% mai bine ar fi desfiintat! Si-asa in majoritatea cazurilor il incaseaza oameni din conducerea unitatilor sau structurilor din anp… unii chiar de 2-3 ori pe an. Ai zice ca muncesc singuri…uita ca, in majoritatea cazurilor, ei obtin laude si aprecieri pe munca subordonatilor… de fapt, pe munca unui colectiv. In cazul in care se mai fac si alte propuneri, acestea sunt cu dedicatie… Unele motivari pentru acordarea sporului sunt de tot rasul…lucrarile de exceptie sunt chiar atributii cuprinse in fisa postului…

 2. Doru

  D_le. presedinte este normal conform Lg. Pensiilor civilii vor avea pensii de 4500 _ 5000 lei , iar noi acum daca iesim la pensie iesim cu 3000 _ 3800 lei , prea isi bat joc de noi . Iar in privinta Lg 153 isi bat joc de noi pt. ca nu castigam nimic la salariu .

 3. Aproape pensionabil

  Atâta timp cât șeful ANP blagosloveste nonstop directorii de penitenciare cu 50% la salariu si in “ograzile” acestora se inregistreaza evenimente negative grave cum ar fi agresiuni ale personalului, introducere si consum de substanțe interzise si multe altele, se impune o intrebare, pe ce criterii se acordă acește”premieri”? Dacă primii cei faultati la aceste premieri ar fi cei care conduc unitățile cu probleme ,aceștia la rândul lor ar fi mai atenti si ar lua măsurile care se impun pentru restabilirea ordinii in unitățile in care deținuții au ajuns sa faca legea . Dacă de exemplu la penitenciarul Giurgiu s-ar trage linia dupa anul 2018 si s-ar analiza cati deținuți au fost internați la toxicologie in spitalele din București ,conducerea ANP ar trebui să spună pas la 50 % conducerii penitenciarului Giurgiu , la rândul său conducerea penitenciarului Giurgiu ar spune pas acordării de 50% celor din subordine si tot asa s -ar ajunge la concluzia ca de fapt toată unitatea nu poate sa emită pretenții la aceste premieri . Nu vreau sa merg cu anticiparile și le las totusi la aprecierea celor care nu inteleg ca somnul ratiunii naste monștrii și pina la la uciderea unui agent in timpul serviciului nu mai este drum lung .

  • anonim

   Dar de director sanctionat in urma controlului DIP, dar premiat cu 50% de catre seful A NP ati auzit?

 4. Lenuta

  Nu merge domnul B. la anafi. El e cu gagicile. Mai are de făcut cîteva poziții in ștat cu Ioana și apoi trece acționar la Conpet. Marian Popescu e numit omu funcție sau cheia franceza care se adaptează la șurub.

 5. r

  dl. presedinte Dumitrascu conceptul de ” capuse” se poate identifica si la penitenciare : BURSUC de la Braila, Dumitran de la Iasi, Popescu de la Giurgiu, Rau Cornel de la Galati, Dinulescu de la Tichilesti, etc. Atat timp cat nu aveti un ghid al carierei- pe care sa avem pardon- toate cele 3 organizatii sindicale nu l-au dorit – nu vom avea in acest sistem aplicarea principiilor de competitie, egalitate de sanse si competenta. Sa avem din sursa externa concurs pentru ofiter DPCCTMP , este unul din exemple, agenti care au tinut la greu functia de ofiter achizitii prin DZU si sunt respinsi la proba interviu , ofiteri de executie imputerniciti directori adjuncti in timp ce in compartimentul respecti exista ofiteri cu functii de conducere obtinute prin concurs cam asta ar fi esenta acestui sistem! 50 % acordat fara norme, desi acestea au fost ceruta minsitrului, modificari in noul statut in care seful sindicatelor primeste ” tain” de la angajator despre ce vorbim? de jos si pana sus toata tara este capusata!

  • Sunteti in eroare, nu doar ca l-am dorit ghidul carierei ci l-am si promovat intens. Chiar am obtinut o forma acum cativa ani, pe care ANP a abandonat-o. Dar probabil ca nu erati foarte atent la activitatea sindicatelor in vremea aceea. Inteleg de la mai tinerii academicieni, inca nu erau in activitate. De la dumneavoastra insa ma asteptam sa va amintit ca era una dintre prioritatile noastre pe zona de resurse umane.

 6. IOANA BABANA

  Trebuia sa il puna pe BURCU la ANAF e pregatit

Comments are Closed

Theme by Anders Norén