fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

48.574 de ore de munca suplimentara furate pensionarilor sistemului penitenciar

48.574 de ore de munca suplimentara furate pensionarilor sistemului penitenciar

48.574 de ore de munca suplimentara furate pensionarilor sistemului penitenciar

ANP fura cu nonsalanta chiar si pensionarii sistemului penitenciar. Refuzul de a plati drepturi restante precum orele suplimentare efectuate si nerecuperate se dovedeste a fi sitematic. 48.574 de ore de munca au fost furate pensionarilor institutiilor penitenciare doar in ultimii 3 ani.

Rezervistii sistemului penitenciar furati cu voie de la ANP

Sigur ca n-avem incredere in datele furnizate de catre ANP dupa ce directorii de penitenciare au fost instruiti sa minta in sensul in care sa transmita doar ce s-a inregistrat in fise individuale si sa ignore ce apare in pontaje. Dupa ce am aflat si despre  diferentele constatate de catre ANP intre raportarile venite  din sistemul penitenciar si interogarea aplicatiei de pontaje e greu sa-i mai crezi. Dar, asta e situatia orelor suplimentare furate pensionarilor institutiilor penitenciare doar in ultimii 3 ani.

Ore suplimentare, nerecuperate si neplatite pentru pensionari

Ore suplimentare, nerecuperate si neplatite pentru pensionarii institutiilor penitenciare

Sefii de penitenciare, recunosc furtul

ANP recunoaste asadar ca sunt cel putin 48.574 de ore suplimentare efectuate, nerecuperate si neplatite colegilor care dupa o viata de lucru in conditii improprii de penitenciar s-au retras din activitate. Sigur, FSANP a tot atras atentia, si nu-i singura problema de salarizare, iar, sindicat fiind, o sa tot insistam pe tema asta. Uimeste insa cinismul si indiferenta pe care o manifesta sefii acestei institutii fata de fosti colegi. Restul, ramane de vazut. Si cat ar fi insemnat plata acestei datorii ca suma adaugata la salariu daca timp liber nu s-a putut, dar si cum si in ce masura ar trebui actualizate pensiile.

Nu o data ANP a promis c-o s-o rezolve, iar Dobrica a si avansat o solutie despre care-a si afirmat c-ar mai simpla pentru pensionari, in acest caz nefiind posibila recuperarea. Intre timp unii directori, de regula imputerniciti, s-au lansat intr-o intrecere prosteasca cu pretul periclitarii sigurantei penitenciarelor doar pentru a iesi bine la indicatorul ore suplimentare. Aceasta preocupare exista, evident, doar dupa ce sindicatele au obtinut in strada plata acestor ore suplimentare. Sefii din justitie si ANP s-au opus, interesati fiind mai mult de propriile scaune decat de oamenii din subordine.

12 Comments

 1. NEMULTUMITUL

  Eu am rămas ” mirat” foarte tare cand am văzut că la IASI nu există ore suplimentare!
  Eu stiu trei persoane care aveau împreună peste 1000 de ore????
  Dar se pare că d na director a P Iasi( din anul 2018) a rezolvat problema asta din tastatură- stau si nu îmi vine să cred cum unele persoane au acceptat asa ceva.
  Se pare că si rezolvarea ” orelor suplimentare” la Iasi a fost una din DIRECTIVELE primite de la ANP pe langă:
  1 Detasarea la Vaslui
  2 Descoperirea Universităti A I Cuza si înscrierea la.DOCTORAT
  3 ÎNVRĂJBIREA angajatilor într e ei
  4 Descoperirea unor OBEDIENTII noi- care ar pute fi ÎMPUTERNICIȚI de ANP într un viitor apropiat.
  5 Si multe alte “” lucruriiiiii” la care acum lucrează PARCHETUL de la IASI.

 2. Costica Jipa

  S-a incercat recuperarea sumelor in instanta?

 3. Laur

  Domnule presedinte,
  Circula zvonul ca norma de echipare si de hrana au primit azi aviz pozitiv de la MFP,este adevarat?
  Cand vom avea un raspuns oficial?

 4. Yo

  În opinia ANP, nu fac ore suplimentare decât directorii, și încă multe! 🙂 Pe vremea când eram militari să vezi furt, făceam la tură (erau doar 3 schimburi) peste 300 de ore pe lună, inclusiv grupa de intervenție în timpul liber (plus trageri, ședințe și alte rahaturi) eram tot noi, dar plăteau 180 de ore, fără SDSL sau spor de noapte! Și vor să te pensionezi la 60 de ani!

  • Traian

   Aveți perfecta dreptate, cei care au lucrat ani la rând pe trei schimburi și-au dedicat mii de ore instituției in detrimentul familiei. Ca măsura compensatorie ar trebui sa li se acorde sporul pentru misiuni de excepție la ieșirea la pensie .

 5. Alexval

  De ce sunteți surprins de “micile” faulturi făcute de șefi când, decidenții au grijă de odraslele lor, ( a se urmări – https://www.mediafax.ro/politic/senat-pensia-speciala-a-functionarului-public-parlamentar-actualizata-cu-majorarea-salariului-17879588).
  Oare a avut importantă pentru guvernanți mișcarea de pichetare din 7-8 februarie?
  Se vede clar că nu.
  Pentru că ei pot, ne demonstrează cum putem fi ignorați și batjocoriți.

  • Noi stim deja ca sunt nesimtiti. O pichetare nu e suficienta. E nevoie de presiune continua si asta facem, chiar daca abordam diverse tipuri de actiuni: mass media, proteste in strada, actiuni in justitie, petitii, etc

Comments are Closed

Theme by Anders Norén