fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Actualizarea normelor de hrana si echipare pentru penitenciare. Decizia e la Finante!

Actualizarea normelor de hrana si echipare pentru penitenciare. Decizia e la Finante!

Actualizarea normelor de hrana si echipare pentru penitenciare. Decizia e la Finante!

Pentru ca nu ne permitem sa revendicam victorii pe sindicat cand initiativa si solutia vin de la alte instutitii si din afara ANP, cateva precizari in legatura cu actualizarea normelor de hrana si de echipare la penitenciare. 

MApN a dat startul si a transat subiectul, ceilalti asteapta aprobarea

Pana la acest moment MApN mergand pe o interpretare, absolut corecta, potrivit careia o fi ele salariile si drepturile conexe inghetate la decembrie, dar ordinele de actualizare sunt anterioare, a adus la zi si norma de echipare si cea de hrana. Norma de echipare la MApN in minus, norma de hrana aplicabila tuturor in plus cu 2 lei. Impactul financiar fiind aproape de zero, nici n-a fost scandal cu Ministerul Finantelor Publice.

La MAI impactul aplicarii acestor majorari este destul de maricel si se duce binisor catre 120 de milioane de lei daca luam in calcul si norma de hrana si cea de echipament. Ceea ce va determina Ministerul Finantelor publice, momentan chestionat si de catre MAI si de catre MJ pentru sistemul penitenciar pe aceasta tema, sa fie extrem de reticient, chiar daca in mod corect aceste drepturi vor trebui acordate la un moemnt dat, daca se aceepta interpretarea MApN.

Impactul financiar ale actualizarii normei de hrana si echipament pentru penitenciare, 17 milioane lei/an

Impactul pe bugetul sistemului penitenciar este undeva la 17 milioane de lei/an cu acordarea acestor mariri de norma de hrana si de echipament. Cu ceva inspiratie se poate rezolva din asezarea bugetului, daca n-ar mai fi si alte gauri de acoperit, de pilda cresterea sumei alocate pentru hranirea clientilor nostri de la 3 la 6 lei, ori mizilicul asta de 1/4 din diferenta salariului de baza pana in 2022, care pe fluturasi a devenit brusc mai mic acum c-a trebuit sa se calculeze ceva de dat.

Asteptam asadar decizia de la domnul acela care a tatucit OUG 114/2018 si care va trebui sa mai gaseasca ceva bani indiferent ca s-a incurcat in bugete si ca nu prea ies calculele acum in an electoral cand ar trebui sa dea aparenta ca-i lapte si miere pe strazile guvernarii, mai ales catre zona din bazinul electoral potrivit. Ceea ce inseamna ca nu-i chiar atat de sigur ca de la 10 martie se vede pe card diferenta in plus. Dar, nu asta-i problema. Se pot da si restante. Important e sa se aprobe.

13 Comments

 1. catalin

  domnule presedinte avem vesti legat de norma de hrana si echipament?

 2. Radu

  Vă salut !
  Norma de echipament nu are acelasi valuare la toata familia ocupationala ???

 3. politist de penitenciare

  sa contribuie Citu la pensie,sa ne lase dracu’ in pace cu aberatiile lui(lor)!

 4. Agent

  Va salut domnule Dumitrașcu, cu legea privind ajutorul cumpărării unei locuințe nu se mai aude nimic? Mulțumesc

 5. Alexval

  Credeți d-le Dumitrașcu, că finanțele în acest moment vor fi de acord cu aceste creșteri (la normă și echipament) în condițiile în care au acordat imediat norma de hrană pentru angajații lor ? De unde credeți dvs. că au făcut rost de acele sume ? Cumva din plafonarea sporurilor noastre ?

 6. Antim

  Scuze pentru offtopic. News, news, news. Senatorul PNL Florin Citu si-a retras proiectul de lege, pe care l-am dezbatut si noi pe aici, de desfiintare a pensiilor militare. Datorita criticilor vehemente, manifestate mai ales in mediul online, s-a ajuns la concluzia ca pierderea de imagine a PNL ar fi enorma. Cu toate acestea, senatorul Citu a declarat: “…PNL va lupta pentru un sistem de pensii bazat pe contributivitate – de aici vrem să pornim și vom vedea ce putem să desenăm mai departe”, a spus, în concluzie, Florin Cîțu. In alta ordine de idei, Antim crede ca Statutul Politistului de Penitenciare nu va fi dezbatut si votat prea curand. Se pare ca acel mic aviz de la Comisia Buget va tine proiectul la sertar mult si bine. Unele dispozitii din Statut deranjeaza, avem informatii. De exemplu, posibilitatea achizitionarii unei case face valuri. Pana si dl.Toader a uitat ca la Senat Statutul era propus in procedura de urgenta care s-a ra(ta)cit pe drum. Vai de capul nostru, am cam ajuns o mica bataie de joc a guvernantilor. Parerea lui Antim, normal.

  • ingrijitor de hoti

   Domnule Antim ,avand in vedere ca noi suntem FPSS ,poate avem o sansa sa driblam noul proiect de lege al pensionarii la 50 de ani.Daca proiectul legii trece inaintea statutului ,poate scapam. Vorbesc din punctul de vedere al unuia care a efectuat cele 6 luni din ultimii 5 ani,insa nu se incadreaza daca astia ne mai dau pedeapsa inca un mandat de 3 ani cu executare….!

Comments are Closed

Theme by Anders Norén