fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Bugetul de criza, contestat de sindicate

Bugetul de criza, contestat de sindicate

Bugetul de criza, contestat de sindicate

Acum, cand e cam tarziu, tot mai multi se trezesc ingrijorati de soarta bugetului de stat, implicit si cel alocat pentru penitenciare. Unde-o fi fost Dobrica et gasca anul trecut cand se construia bugetul pentru penitenciare?

Bugetul de criza, sesizari de la sindicat

Citesc zilele astea ca din ce in ce mai multi sunt nemultumiti de bugetul institutiilor printre care si cele penitenciare. Inteleg ca Dobrica nu e multumit de buget, desi nu l-am vazut sa spuna asta inainte. Nu ma asteptam sa-l vad inscris intr-un sindicat din penitenciare ori in FSANP, sau participand la vreo forma de protest, dar putea sa-si dea demisia cand a vasut ce limite bugetare ii vin de la Ministerul Finantelor Publice. N-a facut-o inca nu si rezolvase toate neamurile cu functii in sistemul penitenciar.

Ce nu inteleg e de ce chiar si cei care s-au trezit se fac ca nu inteleg unde e problema. Noi ca sindicat, am tot criticat Guvernul, ca doar de acolo se impart banii. Unii insa vad ca isi cauta tinte facile si incearca aceeasi operatiune de dezinformare pe care au facut-o asta toamna cand ne pacaleau cu nu-s ce hartii inchipuite de specialisti indoielnici de la Minister, desi legea e clara. Nu m-ar mira deci ca Dobrica et gasca sa dea vina pe curierul care-a livrat proiectul de buget, doar ca sa nu cumva sa-l supere pe Tudorel si pe gasca care, iata de prosteste la salarii si la bugete.

Guvernul taie salarii, ANP imparte ce majorari mai poate (sindicate)

Guvernul taie salarii, ANP imparte ce majorari mai poate (sindicate)

Somnul natiunii naste monstrii guvernarii

N-am vazut nicio fierbere cand am reprosat ca ni s-au taiat in ultimii ani banii pentru conditii de lucru. De 3 ori mai putin bani au fost alocati in mandatul Toader – Dobrica pentru aceste cheltuieli. Asta se stia, iar cei care acum pretind ca au asteptat ca sa vada negru pe alb, stiind ca e prea tarziu sa mai actionezi dupa ce legea e adoptata, isi inchipuie probabil ca suntem usor de pacalit. Nu mai spun ca nici macar faptul ca, si noi ca sindicat am tot sesizat-o, aplicatia de pontaj ne fura, nu provoaca fiori.

Se pare deci ca reactiile de acest gen vor fi patentate drept metoda de management si de reprezentare in penitenciare. Vom asista probabil la situatii in care unii sa constate cu surprindere ca Dobrica de ANP e ilegal si ca asa nu se mai poate. N-ar fi de mirare ca sa inceapa si altii sa se planga de faptul ca iata aplicatia de pontaj si de salarizare ne fura de ani buni la salarii personalul din penitenciare. N-ar fi culmea nici sa ne trezim ca unii critica Guvernul. Sigur, toate vor fi post-factum si de la umbra, dupa ce vor trage cat mai are din spuza actuala guvernare pe propria turta.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor este o organizatie non-profit finantata din cotizatii si donatii, si depinde de tine pentru a putea apara si promova drepturile si interesele profesionale ale angajatilor din penitenciare. Alege sa sustii un sindicalism activ si independent!

Doneaza online prin PayPal

Doneaza prin Transfer Bancar

Cont lei | UniCredit Bank RO92BACX0000000956980000

3 Comments

  1. A

    Multumesc, colegule! E discriminare pe fata ce se intampla, unii s-au saturat sa stea cu parintii, sau altii s-au saturat sa stea la tara , la maxim 10 km…si …si-au tras si ei o chirie la oras, dar si-au costruit o casuta in satul natal. Cei detasati au tot dreptul. Macar sa ne dea si noua voie, celor cu rate pentru locuinta, sa vindem imobilul, imi cumpar in alta localitate( la munte, la mare) pe numele parintilor ..si in orasul unde lucrez sa beneficiez de chirie. Sunt pus pe glume, nu?

  2. Popa Boy

    Da,cam asta e,chirie până la pensie n am mai vazut p nicăieri,Dă i vre o 5-6 ani apoi obligăm să și achiziționeze o locuință dacă vrea ,dacă nu,rămâne p turta lui,dar știm că de acesta chirii beneficiază și cei cu cravată,un mod legal de a fura constant și sigur

  3. A

    Sa nu se mai dea 50%….oricum doar acelasi” sifoane” beneficiaza de fiecare data….si fara ajutorul pentru locuinta…tot “trantorii” au parte….ei au fost ajutati cu chirie( dar bani de bmw au avut)… si tot ei sunt ajutati si dupa…parerea mea ca trebuia sa beneficieze de chirie maxim 5 ani, nu pana la pensie…ca cei de la anl-uri…apoi fiecare pe drumul lui. Adica …ceilalti care au rate sunt fraieri, nu? Dar, asta e Romania! Sa fim sanatosi..

Comments are Closed

Theme by Anders Norén