fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Bugetul penitenciarelor, la mana ageamiilor

Bugetul penitenciarelor, la mana ageamiilor

In vreme ce Tudorel Toader propune cel mai mic buget pentru investitii la Justitie si semneaza pe un document care nici macar nu acopera salariile in sistemul penitenciar, unii sefi de penitenciare se intrec sa fie fruntasi la obtinerea de venituri proprii pe pielea angajatilor din subordine.

Tudorel Toader, cel mai mic buget la investitii in penitenciare si instante

Robert Cazanciuc, fost ministru al justitiei si actual presedinte de comisie la Senat, il certa pe Tudorel Toader pentru o noua contra-performanta: cel mai mic buget de cand isi aminteste domnia sa. Culmea ipocriziei, desigur, avand in vedere ca pesedeii aia cu infractiuni impart bugetul de stat pe caprarii, dar e drept ca si Tudorel are tema sa submineze cu spor justitia, si dupa cum il recomanda trecutul de comunist entuziast, o si face cu spor.

R. Cazanciuc - Niciodata nu a fost asa scazut bugetul de investitii al Ministerului Justitiei

R. Cazanciuc – Niciodata nu a fost asa scazut bugetul de investitii al Ministerului Justitiei

E drept ca Robert Cazanciuc nu s-a remarcat prin atatea scandaluri si nici nu era un mincinos de talia lui Tudorel Toader pe vremea cand ministeria, dar e usor nepotrivit sa certi sluga, Tudorel et gasca, pentru ce nu face stapanul, Dragnea et grupul infractional care impartea bugetul facandu-si poze din care ne anunta ca viitorul suna bine. Suna pe naiba! Suna a zdranganit de gratii pentru unii, si d-aia si tot scandalul asta.

Sefii de penitenciare se lauda cu munca subordonatilor si detinutilor

Nu demult m-au sunat colegi de la Penitenciarul Timisoara ca sa ma intrebe daca e normal sa lucreze in doua schimburi la puncte de lucru si fara rezerve in perimetru ori fara dubluri pe sectiile de detinere, ca sa-si faca directorul cota la venituri. Intrebare retorica, raspuns evident. Iata insa ca de ceva timp Penitenciarul Timisoara este prezentat ca o adevarata minune penitenciara prin faptul ca scoate detinutii la munca si obtine venituri. Ce e in spate, putini stiu.

Firmele au ajuns sa angajeze detinuti. Reactia unei patroane care i-a vazut la lucru

Firmele au ajuns sa angajeze detinuti. Reactia unei patroane care i-a vazut la lucru

E buna si propaganda, nu zic nu, dar la fel de util ar fi ca directorul Alexeev sa amintesca si ce presupune asta. Dincolo de traditia mostenita de la fostul director Bala, si permanenta in fruntea clasamentului de venituri obtinute prin munca detinutilor ar trebui vazut si ce efort presupune asta pentru personal si daca recompensele sunt pe masura. Din ce aud, nu prea.

Altfel, felicitari celor care obtin veniturile, mai putin celor care se lauda cu dansele avand meritul partial si de necontestat de a le fi organizat. Iata insa ca unii nu-si fac treaba la varf si la nivel macro, in speta Tudorel Toader si alti hotomani mai mari ca dansul, iar colegii nostri, nu directorul Alexeev, stau in ploaie, in vant si in praf ca sa adune venituri pentru ca sa poata domnul bandit s-o duca mai bine.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor este o organizatie non-profit finantata din cotizatii si donatii, si depinde de tine pentru a putea apara si promova drepturile si interesele profesionale ale angajatilor din penitenciare. Alege sa sustii un sindicalism activ si independent!

Doneaza online prin PayPal

Doneaza prin Transfer Bancar

Cont lei | UniCredit Bank RO92BACX0000000956980000

2 Comments

  1. anonim

    In proiectul de ordin cu acordarea asistentei medicale detinutilor, aparut acum, vrea sa ne oblige pe toti, activi si pensionari, sa trecem la cabinetele medicilor de penitenciare. Sa astepram adica ore intregi pentru consultatii si retete pana iese medicul din sedinte, sa ajungem ne consulte si sa ne prescrie medicatie asistentul medical dupa buna practica penitenciara, sa ne deplasam pentru orice problema medicala pe banii nostri in locatia penitenciarelor aflate de cele mai multe ori in afara localitatilor de domiciliu. Drepturile omului si legislatia medicala prevad clar dreptul de ati alege medicul de familie si medicul curant. Ai nostri sunt in stare sa ne oblige sa mergem si la medicul specialist doar la spitalele penitenciar, cititi va rog proiectul cu atentie.

  2. Dalailama

    Realizarile lui Alexeev intre eghiletii de chestor si zicerile lui Dalai Lama
    Cand nu esti bagat in seama, cauti solutii sa te vada si auda lumea. Cu ajutorul nemijlocit al postului Europa Nova care a transmis in direct- oare pentru ce institutie a mai facut asa ceva?-bilantul pe 2018 al P.Timisoara, dr.Alexeev a avut ocazia sa se laude cu realizarile lui. Bilantul, in afara de cifre umflate si nereale, este un bun prilej pentru oamenii casei de a-l umple de bale pe number one, iar pentru invitati, veniti si ei de voie de nevoie, de a tine isonul si a-l ridica in slavi pe cel mai tare comandant de unitate din tara. Trecand de la Halchin care-l plangea pe Alexeev ca duce greutati pe umar, prin lehamitea lui Cotofana care, venind de la Bucuresti, avea fata aia de om mare venit in provincie, ajungem la citate din Dalai Lama slobozite de liderul de sindicat Duricu si constatam penibilul si ridicolul evenimentului. Nu spune nimeni de eforturile agentilor, de bolile grave, de orele suplimentare neplatite. Ca avem agenti care se trezesc la ora 4 dimineata sa vina la unitate pt a iesi pe poarta la pl la ora 5, ca se lucreaza in trei ture la cauciucuri,ca se lucreaza de luni pana duminica inclusiv, ca exista colegi ce-si lasa copiii singuri acasa sau ii iau de la gradi sau scoala la ora18-19.00, fiind nevoiti sa ramana la serviciu peste orele de program. A propos, dle director, copiii tai au cu cine sa mearga la scoala? Era, evident, o intrebare retorica. Nu toti beneficiem de sofer si masina de serviciu…..Pt ca liderii de sindicat nu sunt interesati de aceste lucruri si sunt cadorisiti cu posturi caldute si salarii de merit, este evident ca soarta angajatilor din P.Timisoara este pecetluita. Alexeev a transformat unitatea in lagar de munca fortata, iar cine comenteaza, indiferent ca e agent sau detinut, e amenintat si santajat. Este vataf pe gubernie si face ce vrea. Noi, cei din linia I, dle director, ne angajam sa dublam orele suplimentare, sa aducem venituri si mai mari, sa va ajutam sa deveniti chestor sef si ce mai vreti dvs……

Comments are Closed

Theme by Anders Norén