fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

De ce trebuie sa protestam? Pentru ca traim in tara in care condamnati penal fac bugete si legi

Actiune de protest ale politistilor, personalului din penitenciare si ale rezervistilor militari, Parlamentul Romaniai 08 februarie 2019 (2)

Actiune de protest ale politistilor, personalului din penitenciare si ale rezervistilor militari, Parlamentul Romaniai 08 februarie 2019 (2)

Zilele astea, continuam actiunile sindicale pentru conditii de lucru mai bune, o salarizare echitabila si incetarea discriminarii pensionarilor militari. Intre timp guvernantii calca-n toate strachinile posibile, iar infractori precum Valcov ori Dragnea fac bugetul si decid ce drepturi putem sa primim sau nu.

Nu sunt bani pentru plata orelor suplimentare restante, dar saptamana trecuta am descoperit ca Toader are timp de infractori si ca insista in a propune despagubiri si alte favoruri.  Si ca sa fie golania pana la capat un senator pesedist, acelasi care a incercat sa ne ciunteasca statutul, propune cresterea varstei de pensionare.

Altfel, Tudorel ridica cate 57.000 de lei pe luna de la casierie. Pentru domnia sa, sinecuristul de partid, si pentru astfel de personaje totul e bine. Pana la o vreme, desigur, si asta daca ne trezim la un moment dat si le dam binemeritatul sut care-o sa-i duca la gropa de gunoi a istoriei.

FSANP si SNPPC alaturi de rezervistii militari au protestat ieri la Parlament pe o vreme ceva mai prietenoasa decat alesii nostri. O concluzie: profitand de non-combatul interesat sau neinformat, infractorii ne fac bugetul si decid ce drepturi putem primi sau nu.

Sigur, putem sa ne multumim cu putin. Restul o sa fie bine ascuns prin brazilii, cimitire, pereti ori paradisuri fiscale. Sau, putem sa ne luam ce-i al nostru. Dar, asta nu se va intampla din fotoliu. Asa ca, va asteptam in strada si data viitoare. Presiunea trebuie sa fie continua.

Mai jos, reactia mass-media la protestele de ieri 08 februarie 2019 de la Palatul Parlamentului. In jur de 250 de politisti, angajati din penitenciare si rezervisti militari prezenti. Restul, ne-au sustinut de acasa, sau dimpotriva, au incercat sa va explice ca totul e bine.

Actiune de protest ale politistilor, personalului din penitenciare si ale rezervistilor militari, Parlamentul Romaniai 08 februarie 2019 (1)

Actiune de protest ale politistilor, personalului din penitenciare si ale rezervistilor militari, Parlamentul Romaniai 08 februarie 2019 (4)

Actiune de protest ale politistilor, personalului din penitenciare si ale rezervistilor militari, Parlamentul Romaniai 08 februarie 2019 (3)

Actiune de protest ale politistilor, personalului din penitenciare si ale rezervistilor militari, Parlamentul Romaniai 08 februarie 2019

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor este o organizatie non-profit finantata din cotizatii si donatii, si depinde de tine pentru a putea apara si promova drepturile si interesele profesionale ale angajatilor din penitenciare. Alege sa sustii un sindicalism activ si independent!

Doneaza online prin PayPal

Doneaza prin Transfer Bancar

Cont lei | UniCredit Bank RO92BACX0000000956980000

14 Comments

 1. Marius

  Cu cei 2 lei la norma de hrana este adevărat?

 2. Antim

  Despre statut. Sau, mai bine zis, de ce merg in halul asta lucrurile in Romania. Statutul Politistului de Penitenciare se afla de cateva luni in dezbatere legislativa. Dar, stimati camarazi, aceasta este, incredibil, o procedura legislativa declarata ca…urgenta. Va dati seama daca ar fi fost normala? Asadar, proiectul se afla la Comisia raportoare din Camera decizionala. Practic, intr-o sedinta sau doua de dezbateri s-ar putea definitiva raportul si trimite proiectul legislativ la votul final. Numai ca, ce sa vezi, lipseste un aviz care blocheaza dezbaterea, avizul Comisiei de Buget Finante. Intre timp, si altii patesc ce am patit noi. Doua articole din legea 80/1995, Statutul Cadrelor Militare, au fost declarate neconstitutionale. Functionarea comisiilor lor de disciplina (de onoare, mai exact) si modul de acordare a distinctiilor sunt neconstitutionale. Aceste lucruri vor trebui reglementate prin Lege si nu prin regulamente militare, ca pana acum.

 3. Catalin

  Cati dintre cei de la manifestație trebuiau sa fie la serviciu ?

  • Cam 2/5 si-au luat liber/c.o., restul erau in liber de drept.

  • Juristul

   De ce ai întrebat!
   Ai vrut să participii si tu pt a face pontajul
   sau ai fi participat dacă te pontau cu 75%.
   Catalin eu cred că ar trebuii să tii urez ”
   SOMN UȘOR”- asteaptă să ti rezolve altii problemele.

 4. Fpss

  Felicitări pentru acțiune, din păcate foarte puțini dintre colegi realizează in ce situatie suntem, mare parte dintre ei sunt susținători ai Partidului Salvați Deținuții.
  Ieri ( vineri 08.02) radiau de fericire auzind ca partidul mult iubit ne-a mai pus 2 lei in plus la norma de hrana…….
  Viitorul sună nașpa😬

Comments are Closed

Theme by Anders Norén