fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Noi proteste ale sindicatelor din politie si penitenciare pentru o salarizare echitabila

Noi proteste ale sindicatelor din politie si penitenciare

Noi proteste ale sindicatelor din politie si penitenciare

Actiune de protest a politistilor si lucratorilor de penitenciare la Craiova. Iata ca nu doar un sindicat are probleme dupa cum spunea ministrul Toader (vezi video) referindu-se la seria de actiuni de protest cu aceleasi revendicari organizate de FSANP. Toti angajatii din penitenciare lucreaza in conditii proaste, primesc salarii inghetate si pensii ciuntite.

Protestele politistilor si personalului din penitenciare se extind

Salutam actiunile de protest organizate de catre colegii din politie si penitenciare la Craiova, chiar daca presa nu s-a aratat atat de interesata pe cat ar fi trebuit de acest eveniment. Politistii si lucratorii de penitenciare prezenti au cerut eliminarea discriminarilor salariale, rezolvarea problemei deficitului de personal si plata tuturor orelor suplimentare nerecuperate.

Iata, domnule ministru Toader ca nu doar un sindicat ridica aceste probleme. E drept ca am fost ceva mai activi. FSANP pe zona de penitenciare si SNPPC pe zona de politie au tot reactionat la evidentele semne de proasta guvernare si au incercat sa previna ceea ce iata ca s-a intamplat cu salariile si pensiile din sistemul de aparare ordine publica si siguranta nationala. Insa, problemele sunt comune. Cei de la putere au inghetat salarii si-au taiat pensii , dar nici opozitia nu se lasa si initiaza proiecte la fel de periculoase.

Tot mai multe sindicate din politie si penitenciare anunta  actiuni de protest

Mai greu de reparat acum ce s-a stricat, dar faptul ca si alte structuri sindicale din penitenciare reactioneaza e laudabil. Se demonstreaza ca sunt premisele unor miscari de amploare care sa uneasca toate structurile sindicale din penitenciare si politie. Politistii au mai fost impreuna in strada si s-a vazut, confratii nostri sindicali din penitenciare au fost ceva mai economi in materie de reactie publica si mult mai toleranti cu ministrul Toader.

Lansam deci o invitatie publica pentru toate structurile sindicale din penitenciare, de a actiona impreuna pentru conditii de lucru mai bune, o salarizare echitabila si incetarea discriminarii rezervistilor militari. Nici ministrul Tudorel si nici altii n-o sa mai aiba scuza ca, desi problemele sunt aceleasi pentru toti, doar “o zona” protesteaza. Iata ca, si discursul protestului de ieri o dovedeste, avem revendicari comune, iar politicienii indiferent de culoare nu pot fi aliati, pentru cei care-au crezut asta in ultima vreme, nici macar de conjunctura.

16 Comments

 1. Agent

  Buna seara..d le Dumitrașcu?O intrebare..(editat admin) ul sa inteleg ca ca apartine d lui Tudorel??La Rahova si Jilava..nu se protestează..este “bine”…doi agenți cu 250 deținuți pe secție…Se poate sa ne înscriem în SINDICATUL dvs?

 2. (editat admin)-ist

  Scandări de la “protestul” (editat admin):
  1 Dragnea președinte
  2 Olguța primar
  3 Manda europarlamentar

Comments are Closed

Theme by Anders Norén