fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Propunere de pesedeu: 50 de ani, varsta minima pentru pensiile militare

Propunere de pesedeu_ 50 de ani, varsta minima pentru pensiile militare

Pesedeul Tit-Liviu Brailoiu propune un proiect de lege care prevede eliminarea pensiei anticipate partiale si cresterea varstei standard de pensionare la de la minim 45 la minim 50 de ani.

Proiect modificare lege pensii militare (Senat B14:2019) - autor TLB

Proiect modificare lege pensii militare (Senat B14:2019) – autor TLB

Saptamana trecuta, un senator pesedeu  a propus un proiect de act normativ care, in esenta, presupune cresterea varstei minime de pensionare. Nu stim ce-l mana-n lupta pe Tit-Liviu Brailoiu, pesedeul in cauza, putem insa sa banuim dupa lectura ‘minunatiei’ de Expunere de motive si a Proiectului in cauza ca este vorba de o servita de pe la un minister de resort.

Proiect modificare lege pensii militare (Senat B14:2019) - eliminare pensie anticipata partiala

Proiect modificare lege pensii militare (Senat B14/2019) – eliminare pensie anticipata partiala

Prima propunere este aceea de a fi eliminata pensia anticipata partiala, desi initiatorul nu explica in amintita Expunere de motive care-ar fi avantajele, dezavantajele ori impactul eliminarii acestestei posibilitati pentru personalul din sectorul de aparare, ordine publica si siguranta nationala de a se retrage din activitate.

Proiect modificare lege pensii militare (Senat B14_2019) - mentinere in activitate

Proiect modificare lege pensii militare (Senat B14/2019) – mentinere in activitate

Cea de-a doua propunere, la alin. 3 ne da ceva indicii cu privire la intentiile celui care-a servit proiectul. Ceva-mi spune ca un numar de general, chestori cu functii prin ministere s-ar bucura daca ar primi acel spor de 2% vreo 3 – 5 ani, desi pentru ca toate astrele sa se alinieze corespunzator va trebui eliminata si plafonarea aia la veniturile nete, altfel acest 2% e la fel de inutil ca existentul 1%.

Proiect modificare lege pensii militare (Senat B14_2019) - modificare varsta standard de pensionare

Proiect modificare lege pensii militare (Senat B14/2019) – modificare reducere varsta standard de pensionare

In actuala legislatie dupa aplicarea reducerii varstei de pensionare pentru activitati realizate in conditii de munca speciale, varsta minima de pensionare este de 45   de ani (art. 21 alin. 2 legea 223/2015), nu 38 – 40 cum afirma initiatorul, iar senatorul pesedeu Tit-Liviu Brailoiu propune ca aceasta varsta sa nu poata fi mai mica de 50 de ani.

E drept ca momentan proiectul se refera doar la militari si politisti, dar probabil ca la dezbateri nu va fi scapata sintagma “functionari publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare”, asta daca pana la acea vreme nu vom avea si noi statut de politisti si atunci treaba s-a nascut clara in mintea tulbure a initiatorului.

Plangeri penale impotriva senatorilor social-democrati Serban Nicolae si Tit-Liviu Brailoiu

Plangeri penale impotriva senatorilor social-democrati Serban Nicolae si Tit-Liviu Brailoiu

Daca va suna cumva cunoscut numele, da Tit-Liviu Brailoiu este acelasi senator care prezideaza Comisia de aparare, ordine publica si siguranta nationala si care a incercat sa cioparteasca Statutul politistilor de penitenciare pe filiera MJ-ANP- PSD cu largul concurs al secretaresei de stat de la justitie Mariana Mot, care a avut grija sa-i pregateasca terenul la acel moment.

Domnul in cauza, nu este la primul derapaj, fiind cunoscut pentru intentia de a cenzura Facebook, apelative mai mult decat grobiene la adresa jurnalistilor, pentru semne obscene facute in Parlament si glumite referitoare la impuscarea protestatarilor vremii. Sigur, probabil ca e de vina educatia precara, dansul finalizandu-si studiile superioare la o universitate de garaj candva binisor dupa varsta maturitatii.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor este o organizatie non-profit finantata din cotizatii si donatii, si depinde de tine pentru a putea apara si promova drepturile si interesele profesionale ale angajatilor din penitenciare. Alege sa sustii un sindicalism activ si independent!

Doneaza online prin PayPal

Doneaza prin Transfer Bancar

Cont lei | UniCredit Bank RO92BACX0000000956980000

50 Comments

 1. elixir

  Legea e cam ,,nelegala” prin faptul ca limiteaza sporul de grupa I la 10 ani(20 de ani lucrati). Ori conditiile de lucru raman aceleasi si dupa acei 20 de ani..

 2. Un civil

  Bună seara, domnule președinte, sunt un civil care vrea să se angajeze la Anp, am 45 de ani și aș vrea să știu pana la ce vârstă pot sta ca angajat ca să beneficiez de pensie militara, până la 60 de ani, eventual 62?Sistemul ma poate menține pana la această vârstă? Vă mulțumesc și aștept un răspuns dacă se poate

  • Nu va poate mentine pana la 60 – 62 de ani.

   • Un civil

    Nici dacă se modifică statutul cu privire la vârsta?

     • Un civil

      Bună seara Domnule președinte! Sunt preot și slujesc ca voluntar la un penitenciar, am 45 ani și aș vrea să intru în sistemul ANP când se va organiza concurs. Slujesc de aproape 2 ani, am 23 vechime în preoție și nu știu pana la ce vârstă voi fi menținut în sistem. Puteți sa îmi dați mai multe detalii? Va mulțumesc!

     • Puteti intra in sistem la orice varsta dar pentru a beneficia de pendie militara trebuie sa puteti face 10 ani in sistem pana la 55 de ani. Asta daca nu se schimba regulile intre timp.

 3. nick

  Va salut Domnule Dumitrascu si va respect pentru activitatea sustinuta referitoare la drepturile noastre! Am insa rugamintea daca se poate ca pana la aprobarea acestei modificari a legii pensiilor militare sa puneti in discutie si urgentarea trimiterii in teritoriu a acelui program sau soft, la financiar, cu care se face actualizarea salariilor alese in vederea pensionarii , avand in vedere precedentul din 2018 cand cei ce au iesit la pensie la inceputul anului au fost nevoiti sa faca n-contestatii la deciziile de pensionare din cauza de neactualizare. Spun asta deoarece prevad ca se vor ingramadi multi sa iasa la pensie . Va multumesc anticipat.

 4. Fred

  Dle presedinte,dzu (deciza directorului de unitate) constituie act normativ? Mai exact,reglementarile continute constituie norme juridice?Daca da, poate elabora un director de unitate acte normative? Va intreb pentru ca este cate unul care crede ca decizia lui scrisa constituie temei legal al unor bazaconii ….si astfel este imun.

  • Act normativ, nu. Discutia este daca are caracterul de act juridic sau ba.

   • Q

    D.Z.U. nu este act normativ dar este un act care produce efecte juridice! spre ex. agentii care au fost prin dzu nominalizati sa execute atributiile unei functii de ofiter au castigat in instanta salariul functiei de ofiter si implicit pensia de ofiter nu cea de agent! la fel si cu ofiterii de executie care prin dzu au tinut o functie de comanda!

 5. politist de penitenciare

  Avand aceeasi legislatie, se va modifica si la noi salariul de functie/ de baza ( deci si programul de salarizare ) sau deocamdata nu se stie nimic ?

 6. Agent

  PSD-ul a propus modificarea varstei de pensionare,dar ati vazut cea propus PNL-ul? Desfintarea pensiilor militare!!!!!!!
  Si acum va intreb………noi cu cine votam?

  • politist de penitenciare

   a spus-pensii speciale,mai agentule,nu militare!tu pe ce lume traiesti?

 7. Sorin

  Domnule Sorin Dumitrașcu, mizeria la care faceti referire în postarea, este în dezbatere publică pe site ul Senatului, cu indicativul B14/2014..pana in data de 06.04.2019. Astăzi 12.02.2019, inițiatorul (care este si presedintele comisiei de apărare ..etc a senatului) a trimis o spre avizare la guvern/consiliul legislativ/consiliul economic și social.. E nevoie ca dumneavoastra si cati mai multi colegi sa depună on line opinii pe site ul amintit, precum și sa emită poziții din perspectiva sindicală la nivelul guvernului..pentru a împiedica legiferare a mizeriei ăsteia grosolane.

 8. Marius

  Drepturile la salariile politistilor câștigate în urma discuțiilor cu reprezentanți MAI se aplică dîn luna ianuarie? .

 9. Petre

  Dragii mei, viitori pensionari cei de la Casa de pensii a M.A.I. își bat joc de noi actualii pensionari. Pensiile se dau după 5,6,luni la iesirea la pensii. Strangeti banii din salarii,ca 5 LUNI ve-ți murii de foame.Asta se întâmplă acum. Va DORESC sănătate la toți care lucrează în penitenciare si siguranța națională.

  • Dan

   Unde ai lucrat petrică eu am iesit cu 17 dec 2018 pe 28 ianuarie am primit decizia si pe 4 februarie mia venit banii pe dec si ian urmând ca săptămână asta sa vina si pe feb întreabă la RU când tia trimis dosarul. O zi bună.

 10. Cel ce nu uita

  Pt. că la noi s-a virat deja salariul pe luna ianuarie.

 11. Cel ce nu uita

  Asta ar însemna să se aplice cu luna ianuarie și la noi?

 12. Ingrijitor de hoti

  Domnul Brailoiu ar trebui sa aiba in vedere ca salarizarea, conditiile de lucru, infrastructura, dotarea si speranta de viata a colegilor din tarile pomenite de dansul nu se compara cu cele din Romania.

 13. Alexval

  D-le Dumitrascu, pentru inițiatorul acestui proiect de modificare a legii de pensionare Tit-Liviu Brailoiu cereți acestuia să prezinte și un proiect cu privire la majorarea vârstei de „pensionare” a asistaților sociali de etnie rromă (țigani-masă de vot al pesedeului) de la vârsta de 16 ani ( minim) la 65 ani, cu obligativitatea de a reuși performanța de a contribui măcar 10 ani ( dacă nu 15 cum cerea LOV celorlalți români)la bugetul de stat cu acel 46% din veniturile lor cu care își construiesc adevărate averi (de care sunt invidioși chiar și unii pesediști)

 14. iarina

  Dragi colegi, nu va mai ” atacati” intre voi. Puneti umarul cu totii ca in sistem lucrurile sa se schimbe si sa va desfasurati munca in armonie si intelegere. Altfel , nu faceti decat sa le dati satisfactie unora, gen, Brailoiu si probabil ca el sunt multi alti politicicieni in tara asta. Numai bine!Intelepciune sa aveti!

 15. Yo

  Voma asta e parlamentar de Constanța, pupilul lui Mazăre pârnăiașul și a votat și împotriva măririi alocațiilor pentru copii. E o săgeată proastă pusă pe ,,răsplată,, pentru mitingul recent, asta-l ,,mână în luptă,,. Când va veni la Poarta Albă sper că nu se va uita episodul!

 16. Anghel

  COMUNICAT
  Discuții aprinse la MAI privind salarizarea și alte drepturi financiare, în 2019

  La finalul protestelor organizate de FSNPPC, săptămâna trecută, vineri, 8 februarie, o delegație formată din președintele Dumitru Coarnă, trezorierul general Claudiu Staicu și vicepreședintele Marius Ionescu a participat la negocieri în cadrul Comisiei de dialog social, unde s-a dezbătut proiectul OMAI privind salarizarea personalului în 2019, în prezența reprezentanților conducerii Aparatului Central și ai Direcțiilor generale cu atribuții în acest domeniu.

  Referitor la elementele componente ale salariului, începând cu ianuarie 2019, FSNPPC a susținut, ferm, următoarele amendamente:
  1 – salariul de funcție/de bază al polițiștilor/personalului contractual să fie compus din coeficientul de ierarhizare, înmulțit cu valoarea de 2.500 lei (cuantumul estimat al salariului minim brut garantat în plată în 2022), la care să se aplice vechimea în progresie geometrică și ,,prerogativa constituțională” de 7,5%, conform art. 19 din Anexa VI a Legii 153/2017;
  2 – sporul pentru munca suplimentară și majorarea pentru SDSL să se calculeze la salariul astfel rezultat, și nu la valoarea din decembrie 2018;
  3 – decontarea serviciilor turistice – 1.450 lei, inclusiv în week-end pentru personalul contractual;
  4 – aplicarea sporurilor pe bază de pontaj (pentru munca de noapte, condiţii grele, lucrări de excepţie, neuropsihic/judiciar etc.), a indemnizatiilor, compensatiilor, primelor și a elementelor sistemului de salarizare la valoarea sectorială din ianuarie 2019 și nu la cea din decembrie 2018;
  5 – aplicarea prevederilor din corpul Legii-cadru nr. 153, retroactiv, începând cu 01.07.2017, pentru a se evita o avalanșă de procese în instanță. Am precizat că MAI era obligat să facă demersuri pentru emiterea Ordinului, conf. art. 14 din Anexa VI la Legea 153/2017 – compensația de risc/pericol deosebit, de până la 30%;
  6 – transmiterea unei adrese către Ministerul Muncii pentru obținerea avizului și, ulterior, emiterea Normelor referitoare la sporul de confidențialitate – asemănător altor familii ocupaționale;
  7 – conform art. 20 din Anexa VI, MAI are și obligația de a emite Ordin pentru stabilirea locațiilor și zonelor izolate ori unde atragerea personalului se face cu dificultate și, implicit, pentru acordarea sporului respectiv celor în cauză, nu doar a sumelor compensatorii, cu caracter tranzitoriu, în salariul de funcție.

  Urmare discuțiilor purtate, MAI a admis următoarele amendamente:
  A – salariul de funcție/de bază să fie compus din coeficientul de ierarhizare, înmulțit cu valoarea de 2.500 lei, la care să se aplice vechimea în progresie geometrică și ,,prerogativa constituțională” de 7,5%;
  B – sporul pentru munca suplimentară – la valoarea din ianuarie 2019;
  C – majorarea pentru SDSL – la valoarea din ianuarie 2019
  D – decontarea serviciilor turistice – 1.450 lei.

  De asemenea, a modificat programul de salarizare și l-a transmis unităților din subordine, pentru punere în aplicare. Din estimările FSNPPC, creșterea netă, care se va resimți la salariul din luna în curs, aferent lunii ianuarie, va fi între 300 și 1.000 lei.

  Cu acest prilej, am reiterat și ideea că se impune un regim juridic echitabil și predictibil al sistemului pensiilor militare de stat și ne-am exprimat nemulțumirea față de actualizarea acestora, în 2019, cu numai 1,3 %, apreciind că se impune finalizarea, la Camera Deputaților, a inițiativei legislative votate în martie 2016, în Senat – și susținută de FSNPPC, cu amendamente (Pl-x nr. 82/2016) -, prin care se modifică OUG 57/2015, concomitent cu respingerea OUG 59/2017, act normativ care a prejudiciat inclusiv interesele colegilor noștri ce îndeplinesc condiţiile de încetare a raporturilor de serviciu.

  • Cel ce nu uita

   Ceea ce au obținut polițiștii,nu se poate aplica și la noi?

   • E aceeasi legislatie.

    • Sergiu

     Dumneavoastră, Domnule Dumitrașcu, nu ați fost invitat?
     Întreb, pentru că pe xpm. ro, a apărut un mod de calcul al pensiilor militare, înainte de protest, care avea acea mărire despre care se vorbește deja inclusa în formula de calcul. Undeva nu se leagă. Deci știam cu cât se mărește brutul /netul.

    • Membru

     Mai concret,vom mai avea de beneficiat si noi din urma amendamentele celor din politie,in afara de pompoasa marire de 300 lei din aceasta luna?
     Se va resimti si la noi ceva,sau,suma de 1000 lei este exagerata?

 17. Cel ce nu uita

  Țineți minte la alegerile viitoare :Muie PSD!!!

 18. Politist de penitenciare

  Mafia din penitenciare n o extermină nimeni.
  Dacă freci menta toată viața ta, la serviciu, dar dacă îi pupi în dos pe șefi, vei primii 50% și vei pleca la pensie linistit .

 19. Rudolf

  Maimutoiul asta e bine in parlament cu pensii babane pe tacut si feisbuc zic eu.Cu munca e mai greu la ei ca in rest “ii bini di tat”

 20. Obiectivul

  Foarte corect ! Avem in sistem oameni care dupa 15 ,16 ani asa zisi de sistem au iesit la pensie si unde mai pui ca ,chiar cu pensii mai mari decât ale celor care au bifat peste 30 de ani de privațiuni ale serviciului militar . ACUM a se observa ca se practica de catre cei care nu au mirosit bașina hotului si au stat la program de 8 ore ca boierii, se practica mutarea pe o perioadă de 6 luni la tura pentru a-și prepara si umfla pensia pentru adânci și indestulate bătrâneți. Unde mai pui ca bifeaza si de două ori 50% , asta ca sa fie tacâmul complet . Si uite asa șmecherii tot șmecheri rămân. Este corect ?

  • 1

   nu! prostii tot prosti raman! bip!

  • Rudolf

   Nu ii muta la tura cica “dau libere” la tura DOAR sambata si duminica.Asta e practica .

  • Revoluționar

   Aveți dreptate, doar ca prin propunerea senatorului din parte Partidului Salvați Deținuții nu se rezolva aceasta inechitate, pentru ca tot 15 ani este minimul in sistem, deci tot noi cei care am lucrat/ lucram doar in acest sistem bolnav vom fi Dezavantajați.

  • Fpss

   Foarte corect!!!

  • Catalin

   Si dupa ce ca lucreaza la program de 8 ore mai lucrează și 3 zile pe săpt.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén