fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Protestam in strada | 7-8 februarie 2018

Politistii, lucratorii de penitenciare si rezervisti militari organizeaza actiuni de protest pentru conditii mai bune de munca, salarizare si pensionare

Politistii, lucratorii de penitenciare si rezervisti militari organizeaza actiuni de protest pentru conditii mai bune de munca, salarizare si pensionare

Cerem conditii de lucru mai bune si o salarizare echitabila pentru personalul in activitate si incetarea discriminarii pensionarilor militari.

Proteste la sediile MAI, MJ si la Parlament

In data de 7 februarie 2019, incepand cu ora 09.00, ofiteri si agenti de politie si penitenciare alaturi de rezervisti militari protesteaza in fata sediului Ministerului Administratiei si Internelor si, incepand cu ora 12.00, la sediul Ministerului Justitiei impotriva inechitatilor salariale si a discriminarii pensionarilor militari. In data de 8 februarie 2019, incepand cu ora 08.30, protestul continua la Parlament.

Actiunile de protest se suprapun cu Reuniunea Informala a Consiliului JAI (Justitie si Afaceri Interne), la nivel de ministri, iar prin pichetarile comune ale institutiilor susamintite dorim sa atragem atentia asupra unor probleme care afecteaza drepturile si interesele personalului activ si in rezerva din sectorul de aparare, ordine publica si siguranta nationala.

Protest impotriva inechitatilor salariale si a discriminarii pensionarilor militari

Salariile personalului din sectorul de aparare, ordine publica si siguranta nationala au fost inghetate prin ordonante de urgenta care au suspendat in mod repetat aplicarea legii cadru de salarizare a personalului platit din fonduri publice (L153/2017) si care au dezechilibrat acest pretins cadru unitar al salarizarii in sectorul public prin discriminarea acestui domeniu de activitate.

Printr-o scamatorie legislativa (OUG 59/2017), pensiile militare au fost reduse cu peste 30%, fiind eliminate de facto drepturi obtinute in vederea pensionarii: Semnul onorific “In Serviciul Patriei” (L574/2004), majorarea pentru fiecare an peste vechimea in serviciu minima necesara pentru pensionare (L223/2015, art. 29 lit b) si contributia individuala suplimentara la pensie (L223/2015, art. 108).

Pentru personalul in activitate din sectorul de aparare, ordine publica si siguranta nationala alocatiile bugetare aferente imbunatatirii conditiilor de lucru si asigurarii dotarilor si logisticii s-au redus continuu, pentru personalul din penitenciare acestea fiind de 3 ori mai mici in 2019 fata de 2017 in pofida faptului ca bugetul institutilei a avut un trend crescator.

Actiunile de protest continua pana cand guvrnantii raspund solicitarilor noastre

La actiunile de protest organizate de catre Federatia Sindicatelor Nationale ale Politistilor si Personalului Contractual din Romania, Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor si Forumul Structurilor Asociative din Sistemul de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala sunt invitati sa participe toti angajatii si rezervistii din sectorul de aparare, ordine publica si siguranta nationala.

Cerem, asadar, conditii de lucru mai bune si o salarizare echitabila pentru personalul in activitate si incetarea discriminarii pensionarilor militari. In cazul in care guvernantii nu vor raspunde pozitiv solicitarilor noastre actiunile de protest vor continua pe termen nelimitat.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor este o organizatie non-profit finantata din cotizatii si donatii, si depinde de tine pentru a putea apara si promova drepturile si interesele profesionale ale angajatilor din penitenciare. Alege sa sustii un sindicalism activ si independent!

Doneaza online prin PayPal

Doneaza prin Transfer Bancar

Cont lei | UniCredit Bank RO92BACX0000000956980000

4 Comments

 1. Catalin

  Tot mai vreti bani ??Nu va ajung 4 .000 De lei lunar pt cat munciti( valabil pt cei cu program de 8 ore) ??

  • Ovidiu

   De ce nu vi tu la 8 ore puțin la sapa la vie cu 50 de hoți sa te văd atunci mai ceri bani.

 2. sindicalist

  Asta or sa si faca…nu v-ati prins? 2020 este an electoral si vor da tot ce vreti,numai sa-i votati…trebuie doar sa gandesti un pic,nu e greu!

 3. Marius

  O singura mărire de 25% la care sa mărească și sporurile este echivalenta cu 4 măriri de salariu de 25 % cu sporurile plafonate.Ar putea sa acorde toată marirea in2020 nu ar fi ceva foarte mult la salariu.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén