fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Salarizarea personalului din penitenciare, dupa ureche

Salarizarea personalului din penitenciare, dupa ureche

ANP continua sa ignore problemele cu aplicatiile de salarizare si pontaj a personalului din penitenciare. In cazul unor actiuni in justitie costurile pentru sistemul penitenciar pot fi imense, erorile acestor aplicatii fiind extrem de mari.

Neconcordante la salarizare in toate unitatile din sistemul penitenciar

Dupa ce in 2017 am constatat ca niciun salariile pe functii egale, cu experienta si drepturi egale nu seamna intre dansele la diverse penitenciare, la inceputul anului trecut am sesizat ANP referitor la faptul ca noile aplicatii de salarizare si pontaj nu functioneaza. De atunci am tot revenit, ANP a tot promis c-o rezolva. Iata insa ca bomba e pe cale sa explodeze, iar institutiile penitenciare se expun la numeroase procese. Din indolenta, din prostie, din aroganta.

Neconcordante la salarizare in toate unitatile din sistemul penitenciar

Neconcordante la salarizare in toate unitatile din sistemul penitenciar

La precedenta Comisie de dialog social directiile din ANP se certau intre dansele referitor la responsabilitatea solutionarii petitiilor repetate ale FSANP pe aceasta tema. Realitatea e ca totul a fost gestionat de catre duetul Dobrica – Nita care a tras de timp cat a putut si care nici macar n-a invitat la repetatele discutii pe aceasta tema specialisti din economic ori pe cei care ar trebui sa repare aplicatia informatica.

Finante penitenciare cu aplicatii de pontaj si de salarizare defecte

Evident, nu ne-am limitat la a discuta problemele de salarizare si pontaj sesizate de colegi. Nu de alta dar sefii ANP au neplacutul obicei de a minti si de a-si schimba interpretarile in functie de “ce se vrea”, ceea ce de regula inseamna pagube in sarcina angajatilor si pensionari in regim de urgenta printre vinoavatii care nu prea platesc pentru prostiile comise. Vezi recentul scandal cu momentul platii orelor suplimentare in care Dobrica de ANP s-a sucit dupa ce-o incaiera pe economista sefa.

Solicitare FSANP solutionare probleme de salarizare si pontaj

Solicitare FSANP solutionare probleme de salarizare si pontaj

Fara sa mai discutam furturile grosolane ale unor sefi, pe care ANP le tot documenteaza la solicitarea noastra de ceva timp, constatam asadar ca sistemul penitenciar functioneaza in materie de salarizare dupa urechea lui Dobrica, care iata ca nici macar nu mai are pe cine sa dea vina de cand si-a dat seama ca e genial chiar si pe domeniul economic pe care si l-a asumat in coordonare de vreo 3 luni. Chiar sunt curios ce-o sa mai spuna si aia care-i tin isonul lautareste, in afara de faptul c-o s-o intoarca scurt cand individul va parasi functia.

Solicitare FSANP solutionare probleme de salarizare si pontaj

Solicitare FSANP solutionare probleme de salarizare si pontaj

Asadar, aplicatia de salarizare si de pontaj nu functioneaza dar nu functioneaza nici institutia. In loc sa incerce sa ascunda totul sub pres si sa traga de timp, ceea de in eventualitatea unor actiuni in instanta va costa institutia, ANP ar trebui sa incerce s-o rezolve.  Asa ar trebui, doar ca liderii de paie nu prea sunt in stare nici macar de carpeli. Asta va fi mostenirea mandatului Dobrica – Toader la penitenciare: un haos generalizat, iar salarizarea e doar un exemplu.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor este o organizatie non-profit finantata din cotizatii si donatii, si depinde de tine pentru a putea apara si promova drepturile si interesele profesionale ale angajatilor din penitenciare. Alege sa sustii un sindicalism activ si independent!

Doneaza online prin PayPal

Doneaza prin Transfer Bancar

Cont lei | UniCredit Bank RO92BACX0000000956980000

9 Comments

 1. Agent

  Dl Dumitrascu dar de ce nu se da sporul de studii și pentru alte facultăți? Va mulțumesc.

 2. Liviu

  Domnului Sorin Dumitrascu,
  pentru cei care am depus dosarul de pensionare inainte de 01.02.2019, fisa cu salariile brute/nete de la financiar nu au fost actualizate la zi asa cum prevede legea, puteti sa ne informati cum se va rezolva aceasta problema, stiti cumva daca cei de la ANP au trimis norme de aplicare in unitati?
  Cu deosebit respect,
  Liviu

 3. Ionel. S

  Mulțumesc…

 4. Daniel

  Despre statut ce se mai știe?

  • Asteptam sa fie reintrodus in Comisia juridica si urmeaza plenul Camerei Deputatilor. Fiind scandalul cu bugetul n-au avut timp.

 5. Ionel S.

  Aaveti sau intentionati sa initiati (la nivel de federatie) o actiune in instanta legata de acest aspect?

Comments are Closed

Theme by Anders Norén