fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Sindicate de top in penitenciare | Sindicatul “Novo Legis” din Penitenciarul Botosani

Sindicate de top in penitenciare. Azi, despre Novo Legis

Sindicate de top in penitenciare. Azi, despre Novo Legis

In Penitenciarul Botosani functioneaza unul dintre sindicatele care se poate lauda cu rezultate bune pentru colegii, membri de sindicat. Un exemplu de urmat si unul care merita promovat. In imagine Ionel Dimitrovici (presedinte – stanga) si Razvan Chilarasu (vicepresedinte – dreapta), la fel de activi la proteste, in sala de judecata,  la actiuni umanitare, in mass-media si la negocierile cu sefii penitenciarului.

Sindicatul “Novo Legis” lucreaza pentru colegii din Penitenciarul Botosani

Sindicatul “Novo Legis” din Penitenciarul Botosani, afiliat FSANP, a castigat recent un proces care aduce bani frumosi in conturile membrilor de sindicat. Nu si-au pus pe site sentinte in prima instanta si n-au folosit asta ca sa aduca noi membri, desi metoda e cunoscuta si flendurata pe net de sindicate care prefera sa-si vanda jumatatile de succes intoarse in recurs. Simplu si cu modestie, la final de proces, doua vorbe pe site, fara sa-si bata singuri toba. Nu e singurul caz, sunt destule, dar e cel mai recent si merita amintit.

Extras sentinta Sindicat Novo Legis din Penitenciarul Botasani - 75% ore suplimentare

Extras sentinta Sindicat Novo Legis din Penitenciarul Botasani – 75% ore suplimentare

Pentru o perioada 5 luni de ore in care orele suplimentare nu a fost platite de catre angajator au castigat in medie cate 500 de lei pentru 96 de colegii care lucreaza in Penitenciarul Botosani. Sigur, mai sunt actiuni si pentru restul perioadei  si cu alte obiecte, iar unele vor fi castigate dupa cum altele vor fi pierdute. Si, nu-i vorba ca n-am avea dreptate, dar stim cu totii cum functioneaza justitia romaneasca. Important e ca nu asteapta sa le cada din cer si ca isi fac treaba iar acest proces castigat e doar un exemplu.

Realizarile si beneficiile pentru colegii din penitenciar vorbesc de la sine

Deloc suprinzator, ca si FSANP dealtfel, acest sindicat este extrem de activ la capitolul informare si nu da inapoi nici la  actiunile de protest de strada. Ceea ce pana la urma trebuie sa faca orice sindicat care apara si promoveaza drepturile si interesele profesionale ale membrilor de sindicat. Atunci cand posteaza pe site sau pe retelele de socializare, posteaza despre ce fac si despre ce-au realizat. Nu stau la barfa si nu se uita in curtea altora, nici macar atunci cand ii saboteaza.

website - Sindicatul Novo Legis din Penitenciarul Botosani

website – Sindicatul Novo Legis din Penitenciarul Botosani

Intamplarea face ca sunt inclus in grupul intern care asigura comunicarea si informarea membrilor si pot sa vad si framantarile inerente identificarii si rezolvarii unor probleme, organizarii actiunilor de sindicat ori momentele de bucurie atunci cand cu rabdare se mai obtine cate ceva pentru membrii de sindicat. Sunt deci subiectiv si nici n-am pretentia ca as fi altfel, mai ales ca Sindicatul Novo Legis din Penitenciarul Botosani este afiliat FSANP, dar exemplele de buna practica trebuie promovate, si cu bucurie, pot spune ca nu-i singurul si c-o sa continuam aceste prezentari.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor este o organizatie non-profit finantata din cotizatii si donatii, si depinde de tine pentru a putea apara si promova drepturile si interesele profesionale ale angajatilor din penitenciare. Alege sa sustii un sindicalism activ si independent!

Doneaza online prin PayPal

Doneaza prin Transfer Bancar

Cont lei | UniCredit Bank RO92BACX0000000956980000

5 Comments

  1. Penitenciar

    50% cad il primim tot prin iunie ?

  2. Fpss

    Vom primi pe 10 martie norma de hrana si cea de exhipament marita,avem ceva informatii suplimentare de la MFP?

  3. sindicat SINPEN 2016 Constanța

    „Novo Legis” – un exemplu de urmat. În spatele succeselor obținute însă stă o echipă puternică și un volum de muncă pe măsură.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén