fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Video | Ministrul Toader, ne ameninta cu salariile din 2022

Video | Ministrul Toader, ne sperie cu salariile din 2022

Video | Ministrul Toader, ne sperie cu salariile din 2022

Azi, incepand, cu 09.00, protestam la MAI si MJ. Mai tarziu imagini si video pe pagina  de Facebook a FSANP. Pana una alta doua vorbe despre Tudorel Toader care este platit lunar cu echivalentul salariilor a 22 de agenti de penitenciare si ne ameninta cu salariile brute din 2022.

Ministrul Toader, in flagrant delict de ipocrizie – interventii Dumitru Coarna si Sorin Dumitrascu

Ministrul Toader, in flagrant delict de ipocrizie – interventii Dumitru Coarna si Sorin Dumitrascu

Gepostet von FSANP am Mittwoch, 6. Februar 2019

Ministrul Toader citeaza din legi inghetate

Ministrul Justitiei posteaza pe Facebook o serie de posibile salarii si drepturi de natura salariala pe care personalul din penitenciare le-ar putea avea in 2022, daca acestea n-ar fi inghetate prin ordonante de urgenta precum recentul OUG 114/2018. Ceea ce are legatura directa cu una dintre revendicarile angajatilor nemultumiti.

De ce? Pentru ca astazi, in 2019, situatia este fundamental diferita, agentii de penitenciare, de exemplu, corp profesional dominant in penitenciare, primesc un salariu de baza la nivelul salariul minim pe economie, iar sporurile si majorarile la care face referire ministrul se aplica pe baza de pontaj si in functie de conditiile efective de lucru.

Sporurile in penitenciare, conditionat de expunerea la riscuri

De exemplu, pentru angajatii penitenciarelor care lucreaza noaptea, se acorda spor de noapte, ca pentru toti angajatii din Romania. Pentru cei care fac ore suplimentare, acestea se platesc, din martie 2018 si doar in urma unor proteste de strada. Restanta de peste 1 milion de ore suplimentare, din anii trecuti, ramane neplatita. Cei care lucreaza cu detinuti bolnavi de HIV-SIDA primesc, pe o perioada limitata de timp, sporul corespunzator, daca sunt in contact direct cu detinutii bolnavi.

Sporurile pentru conditii de risc si efort suplimentar se aplica tuturor categoriilor profesionale nu doar personalului din penitenciare, iar beneficii precum: asistenta medicala pentru care angajatii din penitenciare cotizeaza, locuinte de serviciu – care nu s-au mai acordat in ultimii 10 ani ori decontarea cheltuielilor de transport pentru agentii si ofiterii detasati ori mutati, in interes de serviciu, in alte localitati decat cele de domiciliu, nu au nimic iesit din comun.

Tudorel Toader, in flagrant delict de ipocrizie

Ipocrizia demersului ministerial este insa remarcabila. Ministrul Tudorel Toader incaseaza la momentul actual de la Stat peste 57.000 de lei sub forma de salarii, pensii si alte beneficii; echivalentul salariului a 22 de agenti de penitenciare cu experienta, care lucreaza cu detinuti in conditii improprii si de risc pentru viata si sanatate.

Diferenta este ca pentru 57.000 de lei ministrul Toader ‘se lupta’ pentru bunastarea si eliberarea infractorilor, iar cei 22 de agenti de penitenciare, care impreuna valoreaza salarial cat un sinecurist de partid, protejeaza in fiecare zi comunitatea de criminali, talhari, violatori si hoti.

***

Pentru conformitate atasam un fluturas de salariu pentru un agent de penitenciare din sectorul operativ. Salariu net = 2022 lei. Pentru comparatie salariul mediu net pe economie este de 3020 lei

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor este o organizatie non-profit finantata din cotizatii si donatii, si depinde de tine pentru a putea apara si promova drepturile si interesele profesionale ale angajatilor din penitenciare. Alege sa sustii un sindicalism activ si independent!

Doneaza online prin PayPal

Doneaza prin Transfer Bancar

Cont lei | UniCredit Bank RO92BACX0000000956980000

7 Comments

 1. RaulMd

  Sa terminat vacanta . Statutul mai intra in vigoare?

  • N-am vazut sa-l fi repus pe ordinea de zi. Banuiesc ca saptamana viitoare.

   • RaulMd

    Mulțumesc. Va rugam sa ne țineți la curent cu evoluția.

  • Obezul

   Ce amenință Tudorel…ne scoate Timisoara cu cele 2.000.000 euro profit facut de Alexeev Imobiliarul SRL. de pe urma contractelor de anul trecut incheiate si dramuite de domnul cu pricina..de mai sus…tu ai adus acei bani? Nu tu sprituitorule..oameni,slugile tale..cum a spus un mare domn pe care-l tot atacai tu si-l faceai in toate felurile…da Halchin..ti-a tras-o la bilantul ce nu de mult a fost…nu tu ai realizat oameni tai..nu ăia din sală..nu sefa de la evidenta..ca pusca tinuta pe ea..nu barza cu ochelari care zambea ca apucata la ce recitai pe acolo..oameni care stau in frig..oameni din birouri..aia te ridica unde crezi ca tu te-ai ridicat..ajunge..apropo,aratai bine la bilant impopotonat cu jnururi,insigne..dar toate pe o parte..hahaha..insigna de la academie a fost a ta? Stiu că se poarta in partea stanga!! Sa mergi la sefa de la evidenta sa ti-o…mute. Daca venea la chef, ti-o…muta mai repede.

 2. Anonim

  Dispare un important tip de pensie! Zeci de mii de români ar putea fi afectați! Totul este prevăzut într-un proiect de lege aflat în dezbatere la Senat.
  Este vorba despre pensia anticipată parţială a poliţiştilor, dar şi a cadrelor militare. Potrivit proiectului, aceştia vor beneficia doar de două pensii, de de pensia pentru limită de vârstă şi de pensia anticipată.
  Mai mult, se propune creşterea vârstei minime de pensionare, dar şi posibilitatea de a lucra în continuare în urma împlinirii vârstei standard de pensionare.
  Astfel, poliţiştii şi militarii ar putea să se pensioneze la vârsta de 50 de ani, se arată în propunerea legislativă.
  “Reducerea vârstei standard de pensionare (…) nu poate fi mai mare de 10 ani. Indiferent de reducerile aplicate, vârsta de pensionare a militarilor şi poliţiştilor nu poate fi mai mică de 50 de ani”
  În prezent, vârsta minimă de pensionare este de 45 de ani.
  Mai mult, aceştia îşi pot continua activitatea, la cerere, după ce au atins vârsta standard de pensionare. Este vorba despre o perioadă cuprinsă între trei şi cinci ani.
  Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie aprobat de Parlament, promulgat de preşedinte şi publicat în Monitorul Oficial.

 3. Antim

  Am tot cerut pe aici unitate in randul personalului din penitenciare cu referire la protestul impotriva salarizarii si a jongleriilor aferente legii salarizarii unitare. Iata ca astazi a si aparut pe Facebook, pe contul d-lui ministru, o intrebare: “Oare cati dinjtre protestatari sunt din ANP?”. Eu am fost acolo, astazi, si as putea raspunde :”Multi, d-le ministru”. Sper, totusi, sa fim si mai multi, pe zi ce trece. Daca nu vom fi mai multi, ne meritam soarta si asta e.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén