fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

ANP ingroapa si sectorul medical din penitenciare

ANP incurca si sectorul medical din penitenciare

ANP incurca si sectorul medical din penitenciare

Plecand de la o afirmatie a lui Tudorel Toader referitoare la transferarea serviciilor medicale din penitenciare la Ministerul Sanatatii, ANP se executa partial si propune transferarea acestor servicii medicale in subordinea penitenciarelor spital. Cel mai probabil va fi o alta aventura birocratica pe cat de inutila pe atat de costisitoare.

Serviciile medicale din penitenciare, transferate la penitenciarele-spital

Dupa ce si-a batut joc de cateva serii de absolventi de Institut de Medicina Militara, ANP se straduie sa darame si ce-a mai ramas din sectorul medical din penitenciare si propune infiintarea unei struto-camile medicale. Nu e prima. Directia Medicala din ANP a mai fost transferata cu totul in Minister acum vreo 10 ani iar rezultatele au fost dezastruoase.

Proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 756/2016 pentru organizarea, functionarea si atributiile Administratiei Nationale a Penitenciarelor

Proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 756/2016 pentru organizarea, functionarea si atributiile Administratiei Nationale a Penitenciarelor

Pe scurt ministrul Tudorel Toader s-a trezit pe campii, aberand despre cu transferarea serviciilor medicale din penitenciare la Ministerul Sanatatii iar ANP a executat asa cum s-a priceput, folosind drept pretext o observatie a CPT legata de posibilitatea ca medicii sa poata fi constransi de directorii de penitenciare cand numara vanataile detinutilor.

Proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 756:2016 pentru organizarea, functionarea si atributiile Administratiei Nationale a Penitenciarelor - structura

Proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 756:2016 pentru organizarea, functionarea si atributiile Administratiei Nationale a Penitenciarelor – structura

Trebuie asadar facute modificari in organgramele penitenciarelor spital pentru ca personalul medical din penitenciare sa poata fi preluat. Alti bani alta distractie. Dupa care ramane de vazut cum vor functiona aceste servicii medicale subordonate la cateva sute de kilometri dar si daca penitenciarele spital au capacitatea logistica si de resurse umane de a exercita aceasta coordonare.

Proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 756:2016 pentru organizarea, functionarea si atributiile Administratiei Nationale a Penitenciarelor - buget:salarizare

Proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 756:2016 pentru organizarea, functionarea si atributiile Administratiei Nationale a Penitenciarelor – buget, dotari, salarizare

Transferarea serviciilor medicale din penitenciare, o aventura birocratica inutila si costisitoare

Finantare acestor structuri s va dovedi, zicem noi, problematica. S-a mai intamplat cu acele farmacii zonale, unii isi ma amintesc. Doar ca acum va fi ceva mai complicat. Asadar penitenciarele-spital asigura finantarea pentru structurile medicale din penitenciare. In schimb, partea necompensata a medicamentelor ramane in sarcina penitenciarelor, desi obligatia de a asigura dotarile medicale ramane tot la penitenciarele spital la fel ca si salarizarea personalului.

Proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 756:2016 pentru organizarea, functionarea si atributiile Administratiei Nationale a Penitenciarelor - resurse umane

Proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 756:2016 pentru organizarea, functionarea si atributiile Administratiei Nationale a Penitenciarelor – resurse umane

Si ca totul sa fie rotund, subordonarea administrativa ramane la directorul de penitenciar spital, pe linie profesionala medicului sef de la penitenciarul spital urmand ca indrumarea s-o faca nou botezata Directie de Supraveghere Medicala din ANP. Sigur, in 30 de zile ar trebui sa se intample si modificarile care trebuie sa reflecte in structura penitenciarelor spital aceasta inchipuire.

FSANP a avertizat deja ca aceasta aventura birocratica se va dovedi si inutila si costisitoare, mai ales ca ANP n-a reusit sa prezinte nici un argument care sa aiba vreo legatura cu eficienta economica si functionala a serviciilor medicale din penitenciare care sunt supuse unui nou eperiment. Sigur, e si “asa se vrea” un argument la ANP, dar pohta lui Tudorel n-ar trebui sa fie motivul principal.

13 Comments

 1. elixir

  Adica va urma(inca) un val de pensionari/plecari din sistem!
  Nu cred ca ANP are vreo idee de cum va evolua situatia asta! nicidecum in bine..

 2. Yo

  O altă bălărie pe bani muți ca și profilarea. Iar nu va răspunde nimeni pentru prejudiciul creat.

 3. Just The Truth!

  Perfect de acord cu ”Hamangiu”!Nu pot sa inteleg de ce angajatii din anumite sectoare gen: centrala termica, sofer sau cei din administrativ trebuie sa fie militari.Stiu ca o sa spuneti ca asa trebuie dar nu le vad rostul ca militari dat fiind ca nu au nici o tangenta cu detinutul, nu-l vad la fata decat din program sau mai stiu eu ce acte.Nu-i vorba de cei 30% spor de pericol, ca doar nu o sa-i luam omului painea dar trebuie sa se faca o diferentiere intre cei din paza, care lucreaza zi lumina direct cu detinutul si cei din alte sectoare care, intreaga cariera nu a vazut detinutul macar o singura data! Adica, eu care lucrez in paza nu pot sa ma plimb linistit nici in timpul liber, pentru ca ma recunosc detinutii si este posibil sa fie agresat (verbal/fizic) iar pe angajatul din alte sectoare nu-l recunoaste nimeni iar familia ii este pusa la adapost.Stiu ca o sa fiu blamat dar asta-i purul adevar.Nu contest munca nimanui dar vis-a-vis de pericole, noi cei din paza suntem cei mai expusi!!!

  • minisrul

   Tudor,tu ești?

  • anonim

   Si medicalul este in administrativ…si lucreaza 12 ore din 12 cu detinutii in sectorul de detinere…si o asistenta medicala a fost luata ostatica la Severin…si are mai putine sporuri decat au colegii din operativ…

 4. Celentano

  La cate “servicii” oferă medicii din spitalele penitenciare … in afara de ridicarea unor salarii banane nu fac mai nimic ,exact ca in reclama cu laxativul. Deținuții zac cu săptămânile in spitalele civile iar medicii fac gărzi fără rost exact ca aia din melodia lui nea Nelu Ploiesteanu care sapă șanțuri dupa șanțuri fără rost .

  • Nu despre asta e vorba. Altfel inteleg ca fiecare le are pe ale lui si tine sa le spuna.

   • Hamangiu

    Asa este domnule Dumitrascu, nu despre asta este vorba.
    Din pacate militianul de penitenciare nu intelege nici in ultimul moment pericolul, respectiv acela de a nu mai fi cat de curand parte a sistemului de aparare, ordine publica si siguranta nationala.
    Fiecare fpss are doar propria agenda iar daca asta implica niste salarii cat mai mari prin portofele atunci treaba este buna.
    Mai mult, fiecare se uita in curtea celuilalt, uitand de exemplu ca cei din paza beneficiaza de 5% suplimentar spor paza/supraveghere/escortare. Exista o dihonie continua, cei drept alimentata si de legiuitor care prin legislatia aplicabila a permis ca unii sa aiba salarii mai mari ca altii.
    Aici exemplele sunte nenumarate: DRS+Medical plus 15% salariu si 100 lei brut, Medicalul are dreptul la salariul aferent 2022, etc.
    Ce nu se intelege din cate vad este faptul ca pe principiul orelor suplimentare/orelor de sambata si duminica ori sarbatori legale (platite cu 75/100%) vor lovi si in ceilalti, dupa ce in prealabil au pus ,,ordine” in ceea ce ziceam.
    Toate bune si va rog, un articol despre intelegerea faptului ca suntem cu totii parte a sistemului penitenciar, ca sa fim o forta trebuie sa fim uniti si nu disparati ori cu opinii de genul celor de mai sus si nu numai.

    • De acord, cand ii vine vremea facem si articolul anti-dihonie.

     • Rudolf

      Puteti posta mii de articole. Mereu vor exista aceaste diferende mai ales atunci când se incearca tot felul de artificii financiare. Unii sunt nemultumiti ca tura ia bani mai mulți decat cei de la 8 ore. Si e normal sa ia mai ales ca atunci cand cei d ela 8h stau acasă noaptea si sdsl la unitate trebuie sa fie cineva. Acei cineva trebuie platit ca asa e in orice tara civilizata. Administrativul e nemultumit fata de tot ce inseamna paza pentru ca la fel banii mai putini. Foarte multi sunt nemulțumiți pe educație si asiatenta sociala ca fac programe – de cele mai multe ori doar pe hartie- fara a avea sau urmari un final concret. Si la fel baii. Medicalul ia ca si educatia banii la nivelul lui 2022.Si toti ceilalti sunt nemultumiti. Va exista un echilibru? Va exista unitate? Nu. Pentru ca vor exista alde 50% dati pe ochi frumosi si nepoteala si alte grade de rudenie. Vor fi mereu unii cu banii si altii cu munca.
      .

  • Un om

   Dezbinarea sistemului ,asta se vrea dragi colegi.
   Nu cadeți în plasa lor!!!

  • Unul din paza

   Sa-ți fiiiiiiiiiie rușineze!!!

 5. Hamangiu

  Acesta este primul pas spre trecerea usor-usor catre sistemul civil, astfel incat sa avem medici si personal medical fara grade, deci fara pensie de serviciu.
  Ceea ce spuneti este perfect adevarat, numai ca acum se incearca ceea ce de ani de zile se moseste pe la nivelul structurilor din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala, la final numarul posibililor beneficiari de pensie de serviciu/ militara sa scada considerabil.
  Unde mai puneti ca odata modificate organigramele va fi mult mai usor sa transferam personalul in zona civila deoarece penitenciarele spital sunt mult mai putine, deci mai putin zgomot.
  Pana la urma nu asta e si dezideratul celor din sectorul operativ???
  A se vedea in acest sens si ultima adresa ANP cu semnatar vesnicul imputernicit, prin care se reduce la minimum sansele celor care doresc sa treaca in zona de operativ, respectiv viceversa, prin inventarea unor probe, de exemplu sportive. Ma intreb oare cati din sectorul operativ mai pot sa treaca aceste probe, mai ales ca prin unitatile penitenciare programul sportiv este la diverse, ca sa nu spun la latitudinea sefului ierarhic.
  Sa auzim de bine

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén