fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Drepturi suspendate pentru personalul din penitenciare! Ii lasam sa ne fure sau reactionam?

Drepturi suspendate pentru personalul din penitenciare! Ii lasam sa ne fure sau reactionam?

E clar! Suntem in criza financiara in sistemul penitenciar. Avem 83% din necesar si se pune problema suspendarii unor drepturi. Mai grav, sefii ANP si cei din Justitie n-au nici solutii reale si nici dorinta de a ne ajuta. Asta, in timp ce Guvernul ne comunica in bucla ca suntem tigrul economic al omenirii. Singura intrebare e daca ii lasam sa-si bata joc sau reactionam!?

Sefii ANP confirma colapsul financiar al sistemului penitenciar

Aflasem ca stam prost cu bugetul inca de la intalnirea ineguratului cu directorii de penitenciare. Avem 83% din necesar, iar sanse de rectificari pozitive catre 0. Ceea ce si determina ANP sa incerce nu mai plateasca anumite drepturi si sa anunte ca ia in calcul amanarea numirii absolventilor scolilor si academiilor care pregatesc personalul din penitenciare. A confirmat-o si Dobrica in intalnirea cu sindicatele, de la care la un moment dat s-a retras in viteza. Acum vedem si in scris dispozitiile transmise.

Mesaj DEA - ANP deschideri de credite fara fonduri pe ore suplimentare oi vouchere vacanta

Mesaj DEA – ANP deschideri de credite fara fonduri pe ore suplimentare oi vouchere vacanta

Ce pierdem asadar? Si n-o sa ma straduiesc asa cum fac aia mai prietenosi cu gasca Toader – Dobrica sa gasesc motive de liniste, pentru ca nu sunt. Suntem in pericol de a ne fi suspendate drepturi castigate cu greu: plata orelor suplimentare si decontul serviciilor turistice intr-o prima etapa. Dupa care, pentru ca de salarii e mai greu sa se atinga, se vor indrepta catre alte deconturi, transport si chirie. Avertizam asa cum am facut-o inca din toamna anului trecut, si se intampla azi.

Manageri de slaba calitate, nu pierd nicio ocazie de a lovi in proprii subordonati din penitenciare

Intunericiul mai avansa ca solutie pentru criza financiara si amanarea incadrarii absolventilor. Sigur ca e o prostie si ca n-ajuta sa acoperi o gaura de 17% din bugetul de salarii pentru peste 12.000 de angajati, amanarea numirii in functie pentru cei cu putin peste 200 de absolventi de scoli si academii care pregatesc personal pentru penitenciare. Ar fi o picatura intr-un desert pe care doar un ministru care are cu ce negocia pentru proprii subordonati ar putea s-o acopere. Ceea ce e greu de crezut stiindu-l pe Toader.

Sigur, ANP si MJ s-au certat in principal cu noi, avand in vedere ca FSANP nu accepta aceste asa-zise solutii, asa cum ar trebui s-o faca orice sindicat cu ceva minte-n cap indiferent c-a vazut semnele la timp sau ca s-a trezit acum cu bomba, de parca n-ar fi fost in Romania in ultimii ani. Sau, cum ar zice aia mai rai, de parc-ar fi fost in barca cu puterea si s-ar pregati acum sa sara dandu-se suparati din declaratii dupa ce-au fost si inca-si mai exerseaza reflexul cainii de paza ai puterii.

Criza sistemului penitenciar, rezultatul unei veritabile conjuratii a imbecililor

Insul de la Slobozia, ca si imbecilul din conjuratia de roman, pare c-a nimerit intr-o lume pentru care nu e potrivit dar care partial i se potriveste. Sigur, orice asemanare cu persoane in viata si cu practici pe care le-ati observat, nu este in intentia autorului acestui articol. Am vazut pe propria piele cum e sa-ti sara asazisii colegi in cap ca sa-l scape pe angajator din incurcatura si cum practic cersesc un mesaj care sa poata sa-i mai tina linistiti pe oameni, asa ca sa intre cotizatia si sa fie bine chiar daca e rau.

Altfel, de-a lungul timpului, ne-am straduit si-o sa continuam sa incercam sa nu reactionam la provocari si la actiunile cozilor de topor, uneori sindicale, care mana-n mana cu angajatorul ne-au tarat prin tribunale ca sa ne scoata din negocieri colective ori ne-au lasat in off-side pe probleme legate de drepturile si interesele angajatilor din penitenciare, dand ocazia tudoreilor din justitie si de la guvernare sa bagatelizeze solicitarile noastre legate de conditii de lucru mai bune, salarizare echitabila sau eliminarea discriminarii pensionarilor militari.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor este o organizatie non-profit finantata din cotizatii si donatii, si depinde de tine pentru a putea apara si promova drepturile si interesele profesionale ale angajatilor din penitenciare. Alege sa sustii un sindicalism activ si independent!

Doneaza online prin PayPal

Doneaza prin Transfer Bancar

Cont lei | UniCredit Bank RO92BACX0000000956980000

14 Comments

 1. Nemultumitul

  Singur (FSANP) împotriva TUTUROR!!!
  GALBENIIIIIII nu au probleme???
  Seful lor ” e bine”!

 2. fsanp

  Domnule Dumitrascu am iesit la pensie oare nu trebuia sa primesc toate drepturile banesti la lichidare inclusiv decontarea serviciilor turistice indiferent de ce aminari da domnul D.D.si Dobrica?

 3. Altul

  Dragi colegi, orele suplimentare sunt platite pentru toti cei care le lucreaza, dar transportul si chiria sunt platite doar pentru unii. În cel mai rau caz, am putea renunta la transport sau chirie, dar sa ne plateasca orele suplimentare. Daca nu se vor mai plati orele suplimentare, oamenii vor refuza sa le mai faca iar in acest caz, din nou vom avea deficit de personal.

 4. Cel ce nu uita

  Încet, încet ăștia vor umbla și la salarii. Dacă nu se ia atitudine mai repede,dar o atitudine radicală, ne vor faulta rău de tot.

 5. Alex Moisă PNT Brăila

  Nu putem asista inerți cum ne îndreptăm vertiginos spre un impact dureros!

 6. teo

  Domnule Dumitrascu care iesim cu data de 01.04.2019 la pensie cand ne platesc orele suplimentare pe lunile ianuarie,februarie si martie plus decontul pentru servicile turistice pentru care am depus actele. Va multumesc.

 7. eu

  Cine poate fi un mediator intre cele trei organizatii sindicale-FSANP, SNLP si FSSP ? Eu cred ca numai membrii de sindicat ,acestia trebuind sa fie solidari in aceste momente de cumpana!

 8. politist de penitenciare

  Parca suntem blestemati;pe vremea lui Pruna credeam ca am atins abisul raului ,dar Gargamel e si mai ticalos;lasa de izbeliste sistemul penitenciar!De ce nu este demis acest incompetent?De ce nu iesim la protest,ce mai asteptam,neplata altor drepturi???Nu au bani de campanie si iau de la noi???

Comments are Closed

Theme by Anders Norén