fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Protestele se extind in justitie, penitenciare si politie

Protestele se extind in justitie, penitenciare si politie

Protestele se extind in justitie, penitenciare si politie

Din ce in ce mai multe sindicate din justitie, penitenciare si politie anunta proteste de strada. Iata ca startul dat de FSANP si SNPPC ii motiveaza si pe confratii care au tot asteptat ca guvernantii sa-si faca treaba. Culmea, aceleasi probleme: conditii de lucru improprii, lipsa de transparenta, subfinantare cronica, legislatie prostita din interese politice.

Sindicatele din justitie si penitenciare anunta noi proteste

Constatam cu bucurie ca si alte sindicate din justitie, penitenciare si politie se pregatesc de proteste. Grefieri, probatiune si penitenciare. Iata ca din ce in ce mai multi constata ca treaba nu merge deloc bine si ca am avut dreptate inca de pe vremea cand unii isi justificau tacerea apreciind ca, solicitari referitoare la conditii de lucru mai bune, salarizare echitabila si incetarea discriminarii pesionarilor militari, n-ar fi tocmai potrivite.

Sigur, nu stim daca miscarea vine de jos in sus, dar nu poate decat sa ne bucure ca se rupe lantul de iubire cu Tudorel Toader si ca, in cele din urma, se misca si confratii nostrii care aveau ceva ezitari din motive doar de dansii stitute. Unul fiind acela ca ministrul le pastra usa deschisa. Pentru poze, vorbe si atat. Dar, poate c-au vrut doar sa se convinga si, in cele din urma s-au si convins, si iata ca si cei care s-au tot increzut de vreo doi ani  incoace incep sa miste. Speram noi cu folos, nu ca pe vremea jocului la off-side.

Aceleasi probleme in justitie si penitenciare: subfinantare, deficit de resurse umane, legislatie proasta

Salutam, deci, entuziast protestele anuntate de celelalte sindicate din justitie: grefieri, probatiune si penitenciare si vom fi si noi alaturi de toate zecile acelea de mii de inimi care-au batut regulat pana acum, dar care se vor emotiona de acum inainte sindical, dupa atata introspectie si cautare de directie. Ceva-mi spune ca pana la urma membrii de sindicat au dreptate si ca sindicatele nu-s facute sa sufle-n panza puterii politice oricare-ar fi aceea.

Nu ne-am suparat, evident, ca unii lideri se straduiau sa explice ca e mai bine sa stam linistiti si sa ne bucuram de ce s-ar putea sa primim pe vremea cand FSANP si SNPPC ieseau in strada. Am inceput ceva mai devreme, pentru conditii de lucru mai bune, salarizare echitabila si incetarea bataii de joc pentru pensionarii militari, si nu-i asta o problema. Pana la urma ne batem pentru drepturile sindicalistilor, chiar daca avem uneori abordari diferite.

5 Comments

  1. Agent

    Imi cer scuze că ceia ce vreau sa va spun nu are nicio legătură cu subiectul prezentat dar citind comentariile anterioare vreau sa adaug că o persoană precum doamna Suditu Carmen, care prin ieșirea dumneaei la pensie, sistemul penitenciar a suferit o pierdere enormă. Din fericire am avut ocazia să o cunosc personal pe această distinsă doamnă cu ocazia controlului efectuat la penitenciarul Galați în urma cu cativa ani și mi-a lăsat o impresie foarte buna, a dat dovadă de profesionalism, avea cunoștințe de toate legile, regulamentele, OMJ-urile după care funcționează sistemul nostru penitenciar, indiferent de sector. Prin activitatea dumneaei, fiind membru în comisia de control,iti oferea un echilibru, venea cu sugestii, propuneri , încerca să îți îmbunătățească activitatea, venea în sprijinul lucratorului, nu ca alte “genii ” din sistemul nostru care vin în control, dau cu barda si apoi pleacă fără să îți spună unde anume ai gresit. Sănătate multă stimată doamnă Auditul Carmen.

  2. iarina

    Mai bine mai tarziu, decat niciodata. Succes tuturor!

  3. CONSTANTIN GRIGORE

    TREBUIE SA FIM UNITI SA REZOLVAM OROBLEMELE

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén