fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Raportul ANP despre starea cosmetizata a sistemului penitenciar

Raportul ANP despre starea cosmetizata a sistemului penitenciar

Raportul ANP despre starea cosmetizata a sistemului penitenciar

Marian Dobrica a prezentat ieri Raportul de activitate al penitenciarelor pentru anul 2018. Deloc surprinzator, gasca de urechisti Toader, Dobrica et co. s-a laudat reciproc apreciindu-se drept exceptionali intru reusite. Altfel, in penitenciare, dezastru.

Raport-activitate-ANP-2018

Raport activitate ANP – 2018

ANP si-a prezentat Raportul de activitate pe anul 2018. N-am fost. Am preferat sa merg la Penitenciarul Bistrita pentru activitati sindicale. Colegul care ne-a reprezentat a raportat un festivism mediocru, strangeri de maini transpirate si celebrele imbratisari de complezenta. 

Discursul lui Marian Dobrica a fost unul fad, fara forma, prezentand multe asa-zise realizari, dar si foarte  multe promisiuni si deziderate comune ANP- MJ. Nimic concret sau asumat. Tudorel Toader acelasi discurs (i)exceptional, cu precizarea ca este foarte multumit de ANP.

In zilele urmatoare vom diseca Raportul de activitate si-o sa intram si-n detalii. Momentan, ne declaram incantati de alegerea citatelor care sunt asortate cu grafice si vorbe de inalta simtire birocratica. Adevaratul raport de activitate il gasiti in articolele postate in acest an pe fsanp.ro.

Azi urmeaza intalnirea cu directorii de penitenciare. In spatele usilor inchise, sefii ANP vor avea probabil mai mult curaj si-o sa abordeze deschis si probleme de substanta. Asta daca n-o sa fie ca si la precedenta intalnire, cand unii au ascultat politicos si-au plecat cum au venit de la Bucuresti.

10 Comments

 1. un asp

  Tontonel esti total pe dinafara. Nu stiu ce cauti tu in acest post de ministru dar fa ce ai de facut si ,, lasa- ne lasa- ne,, Numai prostii ai in cap. Atit plingi de mila hotilor ca nu sti daca si tu nu esti ca ei.Daca ii iubesti asa de mult iai acasa. Pentru noi nu sunt bani ,pentru iei da.Eu refuz din bani mei(impozit etc.) sa dau la infractori.Cei care au avut de suferit de pe urma lor ce faci cu ei?
  Tu cu psd tau sa va duceti invirtindu-va,ca dracu va mai voteaza.

 2. Alt puscarias

  Păi bolnavii de sida primesc injecții de 100 de lei bucata chiar dacă au pensie. Mai e unu primeste niste pastile de ficat 7500 de lei flaconul. Eu ce primesc ca angajat ba Tudorica? Iti spun eu, o dată pe an vine o asistentă si imi ia niste sânge și cam atât. Ce il doare pe Tudorica daca mai sunt apt sa stau cu 220 de infractori pe secție singur ca nu-s oameni ca sunt la birou se calcă pe picioare

 3. Antim

  Nici noi nu am fost. De obicei, mergeam doar ca sa participam la masa de dupa, ca intre urechisti.

 4. Axus

  Alta problema pe care nu o inteleg de ce administrativul primeste aceleași sporuri ca operativul? Cand ei nu vad hoțul la culoare doar cei care fac curat prin curte. S-au încadrat pe operativ au funcții pe operativ. Cine este chemat de acasa cand nu sunt oameni? Băieții de la tura. Cine face ore suplimentare neplătite sâmbete duminici paște crăciun revelion sărbători? Băieții de la tura. Cine sta 13 ore zilnic cu infractorii pe cap sa le rezolve problemele sa le suporte jignirile ultrajele? Păi dacă vor sporuri sa intre pe secție nu sa stea ca pizdele la cafea la birou

  • Ionel

   Salutare, drag coleg! Mentionez ca eu am fost in operativ, am avut ocazia sa ma mut in administrativ(financiar), iar acum sunt din nou in operativ. Vreau sa precizez ca e mult mai bine in operativ, mult mai putina responsabilitate, am ales “mangleala” cu hotu’ decat sa visez noaptea cifre sau sa dau cu subsemnatul. Va rog, pentru cei care au ceva cu administrativul, mutati-va macar pentru un an, la …financiar, achizitii, logistica. O sa vedeti ca va cereti singuri inapoi. Apropo, puteti sa va luati liberele, sambata si duminica, de pasti, de craciun, in limita posibilitatilor…sunt atatia doritori care vor sa stea in zilele astea la munca( ptr salariu mai mare). Nu e bataie deloc pe ele, eu mereu reusesc. Spor in toate la toata lumea.

   • un om nacajit pe Io-nelu

    Draga Ionele,
    Se pare ca tu alegi ‘mangleala ” cu serviciul,adica nu=ti place munca si nu ster lumea cum sa scape de tine! Tu crezi ca orice musca e albina?

 5. ASP

  Foarte bine punctat.Prostii suntem noi fpss că îi suportam pe nesimțiți.

 6. Pușcărie

  In pușcării hoții au preluat controlul ultraje telefoane droguri lipsa de respect nimeni nu ia nici o măsură. Abuzuri ale ofițerilor, directorilor si MJ cu ANP dorm se fac ca plouă. Sa ajuns stat in stat nimeni nu apără și ajută polițiști de penitenciare cum ne numim de drept. Exista un penitenciar unde o singură persoană face legea si nimeni nu are curaj sa vorbeasca sau sa o contrazică deși nu are nici o legatura cu operativul nu are atribuții mută amenință. Tudorica minte ca avem salarii drepturi chirii de 5000 de lei. Ma tampitule 700 de lei primim chirie 5000 de lei poate iei tu nu ne compara cu tine. Avem salarii plafonate sporuri plafonate chirii plafonate. Vrei sa dai bani la infractori ca stau in conditii neconforme. Ai intrat ma într-un penitenciar sa vezi cum arată o cameră de detenție? Ai intrat ma la cabinetul medical sa vezi cum arată? Ai intrat ma la un spital sa vezi cum arată o rezerva? Ai intrat ma in casele victimelor infractorilor pe care tu le dai drumul cu 2 3 ani mai devreme si ii mai si plătești sa vezi in ce conditii stau ma? Ba Tudorica in România e mai bine in pușcărie ca in afara ei unde trebuie sa muncești ca sa trăiești trebuie să plătești taxe trebuie să plătești serviciile medicale trebuie să respecți legea sa fii civilizat trebuie să bagi benzina daca vrei sa mergi undeva. Păi in pușcărie ai 3 mese pe zi gratis cazare gratuită servicii medicale gratuite nu esti obligat sa muncești ai nevoie sa mergi undeva te duce penitenciarul pe banii lui ai cablu tv gratis ai internet gratis consiliere juridică gratis si nu trebuie să respecte legea pentru ca il doare in **** de un raport ca il scoate comisia. Stii ma cum iti vorbește un deținut cand il avertizezi ca i se va face raport. Ai facut gaura in el ca sa il iau in ****. Sa vii ma Tudorica sa vorbesti cu colegii tai din penitenciar ce se intampla acolo. Păi un cetățean cinstit cu salariu minim nu isi permite toate astea ma Tudorica. Cu banii pe care vrei sa ii dai la infractori de ce nu construiești un penitenciar. Pe tine cine te-a pus ministru ce interese servești? Ca pe fostul Ciordache știm avea ordine clare pentru amnistie si grațiere. Proaspătul liberat Bercea Mondialul beneficiar al recursului compensatoriu ne-a mărturisit in penitenciar ca el la pus de 5 ori pe Ciordache senator deputat a plătit pentru el.

  • Un alt puscarias

   Ft bine punctat ….as mai adauga doar ca bolnavi de Sida (majoritatea cei ce se drogheaza ) beneficiaza de pensie de invaliditate mai mare decit un salariu mediu pe economie plus tratament gratuit…..concluzia …cred ca ar treb sa incepem sa ne drogam , sa ne infestam cu Sida si astfel nu mai treb sa muncim sau sa platim pt tratamente !!!!!!

  • #rezist

   Pentru ca o persoana face legea intr o unitate si inteleg ca o face stramb daca e motiv de plâns aici, sunteti de vina toti de acolo pentru ca permiteti asta! Ma gandesc ca nu o fi unitatea aia unde îi mai si platiti cotizatie…ca atunci chiar sunteti de plâns si va meritati soarta! Lasati frica deoparte, nu va mai temeti de istericale si amenintari complet gratuite, cautati alternative si sigur lucrurile se vor rearanja asa cum trebuie!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén