fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Sarbatorile legale trebuie scazute din concediul de odihna si pentru angajatii din penitenciare

Sarbatorile legale trebuie scazute din concediul de odihna si pentru angajatii din penitenciare

Sarbatorile legale trebuie scazute din concediul de odihna si pentru angajatii din penitenciare

De vazut cum o sa gestioneze bosii din ANP si penitenciare aceasta situatie, dar art. 145 din Codul Muncii e destul de clar si trebuia aplicat. Nu trebuie s-o ceara sindicatul, ANP trebuie sa aplice legea si sa scada din concediile de odihna zilele de sarbatoare legala.

Răspuns MMJS - sarbatori legale se scad din concediu (politie)

Răspuns MMJS – sarbatori legale se scad din concediu (politie)

Art. 145 Alin. (3) Codul Muncii

(3) Sarbatorile legale in care nu se lucreaza, precum si zilele libere platite stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil nu sunt incluse in durata concediului de odihna anual.

Zilele de sarbatoare nu se includ in calculul concediului de odihna nici pentru angajatii din penitenciare

Ministerul muncii si justitiei sociale, frumos nume – flagranta contradictie cu realitatea, confirma pentru politisti ca art. 145 alin. 5 din Codul muncii se aplica avand in vedere ca nu au in legislatia specifica o prevedere speciala. Ceea ce inseamna ca aceeasi regula se aplica in tot sectorul de aparare, ordine publica si siguranta nationala, inclusiv la penitenciare. Intrebarea a fost adresata de un sindicat, chiar daca angajatorul ar fi trebuit sa stie raspunsul.

Sigur, asta nu inseamna ca ANP o sa fie de acord cu respectarea legii, iar amintitul jurist din categoria “ce se doreste” o sa incerce sa puna cat mai multe talpi potentialilor beneficiari. Sigur ca asta da peste cap ceva planificari si ca va creste numarul zilelor de concediu de odihna restante la nivel de sistem penitenciar, cu alte cateva mii dintr-o evidenta si greu de acoperit lipsa de personal pe care FSANP a tot reclamat-o.

12 Comments

 1. Penitenciar

  Multumesc

 2. Penitenciar

  Cat ar fi marirea ?

  • Daca va referiti la actualizarea salariilor de grad, un calcul facut pe un subinspector, aprox 250 lei in plata.

 3. Penitenciar

  Dar de actualizarea salariului de grad ce ne puteți spune?

 4. anonimizat

  ANP o sa cunoască Legea si o sa o si aplice, cand o sa functioneze normal. Ca sa cunoasca “legea” este nevoie de optimizarea serviciului formare profesionala ! Este nevoie de serviciu juridic….In prezent, ANP este in colaps. A fost populat cu tineri habarnisti, fara experienta profesionala. Dl Dobrica este absent nemotivat in plină zi ! Stiu vremurile cand ati revolutionat sistemul, cand prezidati personal sedintele in care prezentam in cadrul unor sesiuni de formare profesională diverse spețe sau aplicarea unor acte normative, etc…acum nimeni nu isi asuma nimic, paza e varza, juridicul e praf, formarea nu mai exista, asumarea raspunderii nu mai exista, exista doar hartii si forme fara fond…

 5. Fabian

  Domnule Presedinte,
  Tot nu avem nicio noutate privind norma de hrana si cea de echipare?
  Se apropie data de 10 si sansele sa primim ceva banuti in plus ,sunt din ce in ce mai mici.

 6. Juristul

  Deplasarea inspre și dinspre Secția Exterioară atunci când faci naveta este considerat că ești in serviciu și dacă da, de ce nu ești pontat cu o oră in plus?

  • Da, este timp de lucru, daca intrati in serviciu la Penitenciar si va deplasati la si de la Sectia Exterioara. Angajatorul trebuie sa ponteze.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén