fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Sentinta: Orele suplimentare trebuie platite in intregime in sistemul penitenciar

Sentinta: Orele suplimentare trebuie platite in intregime in sistemul penitenciar

Sentinta: Orele suplimentare trebuie platite in intregime in sistemul penitenciar

Instanta decide ca ordinul semnat de catre Tudorel Toader prin care sunt eliminate de la plata o parte seminificativa dintre orele suplimentare este ilegal. De vazut ce va spune Parchetul, avand in vedere ca in legatura cu aceasta speta am facut si o plangere penala.

Instanta motiveaza sentinta prin care estre anulat ordinul care fura angajatii din penitenciare

Sentinta anulare art. 13 alin 2 OMJ 2721_C_2018 - sentinta

Sentinta anulare art. 13 alin 2 OMJ 2721_C_2018 – sentinta

Sigur, ca inainte de a merge in instanta am incercat sa explicam juristilor de tip “ce se vrea” din ANP si Ministerul Justitiei ca o astel de prevedere este in mod evident ilegala avand in vedere ca introduce o distinctie pe care legea nu o prevede, motiv pentru care mareata doamna Ileana Petre a si tinut sa ne comunice ca am suparat-o scriind pe acest site ca OMJ-ul cu pricina efectiv ne fura din orele suplimentare.

Inregistrarea de mai sus am mai prezentat-o. Demonstreaza ca Tudorel Toader a fost cat se poate de la curent cu detaliile solicitarilor noastre si chiar ne-a certat cand eram noi partea aia care avea probleme, acum iata ca suntem din ce in ce mai multi, ca vrem sa cumulam sporuri si sa obtinem prea multe drepturi. Ceea ce, spunem noi, s-ar putea sa-l coste si pe dansul si pe slugareii de la ANP, cand procedurile judiciare se vor fi finalizat.

Personalul din penitenciare poate beneficia de cele doua sporuri in intregime

ILEGAL
ART. 13, alin (2) din OMJ 2721/2018  “Drepturile acordate pentru munca prestata in zilele prevazute la alin. (1) si drepturile reglementate pentru munca suplimentara in conditiile prezentului ordin nu se pot cumula pentru aceeasi munca prestata.”

Intanta preia argumentatia noastra referitoare la faptul ca acordarea celor doua sporuri se refera la situatii juridice diferite, una fiind legata de lucrul in zile de sambete, duminici si sarbatori legale si cealalta referitoare la plata orelor suplimentare. Legea e clara, mintile anepistilor sunt tulburate de obsesia asta de a pune talpa la acordarea unui drept, desi sunt extrem de atenti in a beneficia dupa ce sindicatul le obtine.

Sentinta anulare art. 13 alin 2 OMJ 2721_C_2018 - motivare

Sentinta anulare art. 13 alin 2 OMJ 2721_C_2018 – motivare

FSANP va continua acest gen de procese impotriva ANP, direct si prin sindicatele membre, pana cand sefii din ANP, Ministerul Justitiei si penitenciare vor intelege ca legile trebuie respectate. Sigur, ca unele actiuni vor fi respinse, altele admise, dar important esa reusim sa recastigam ceea ce pierdem la initiativa angajatorului care decide sa sfideze legea. Sigur, am fi preferat sa rezolvam asta pe calea dialogului, dar  daca nu avem cu cine gasim si alte cai.

11 Comments

 1. Rudolf

  “Juristii” aia de prin anp ar trebui sa-si dea demisia de onoare pentru modul slugarnic si daunator pentru angajati in care-si fac serviciul. Cine a avut ceva cap si a invatat e judecator acum.

 2. Costache

  Avem noutati de la MFP ,MAPN ,MAI privind marirea celor 2 norme?

 3. Adrian

  Domnule presedinte,

  Stiu ca s-a mai intrebat,insa chiar nu mai primim nicio veste cu privire la norma de hrana si cea de echipare?

  • MFP nu a raspuns nici pozitiv nici negativ.

  • Băzăvan Dan

   Felicitări și succes in continuare!
   Cel ce a învins deja sistemul, în speță MApN de vreo 3 ori în instanță (10254/3/2017) și la CNCD (hot. CNCD Nr. 333/05.09.2018) și-l va mai învinge dar și CCR de curand în parte (29324/3/2018).

 4. Ion

  Felicitari

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén