fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Sistemul penitenciar intre solemnitati inutile si lipsa de transparenta

Sistemul penitenciar intre solemnitati inutile si lipsa de transparenta

In data de 14 martie 2019 ANP prezinta raportul de activitate al penitenciarelor pe anul 2018. Intre timp transmit ceva indicatii referitor la schimbarile din functie fara a catadicsi sa se consulte cu cinveva, nici macar cu sindicatele.

14 martie 2019, Bilantul institutiilor penitenciare si de probatiune

Invitatie bilant ANP 14032019

Invitatie bilant ANP 14032019

ANP ne invita in 14 martie 2019 la bilantul sistemului penitenciar pe anul 2018. Gand la gand cu bucurie, sunt sigur c-o sa fie multe ‘realizari’ de discutat, mai ales ca am vazut deja anul trecut cu totii cum s-a intamplat si ca practic se intampla doar cuvantarile oficiale din partea sefilor mari de la justitie si penitenciare. Ne asteptam, evident, sa fim mentionati la categoria cel mai activ sindicat, dar banuim ca nu cu bucurie, n-o sa insistam deci sa stricam solemnitatea momentului. Avem timp.

ANP stabileste noi reguli pentru schimbarile din functie in penitenciare

Adresa ANP 29108-DMRU-06.03.2019 privind schimbarea din functii

Adresa ANP 29108-DMRU-06.03.2019 privind schimbarea din functii

In primul rand ANP prezinta cadrul normativ asa cum a fost deja transmis in sistemul penitenciar, dupa care face referire la calendarul orientativ al activitatilor pentru acoperirea necesitatilor de personal aprobat prin ianuarie 2019. ANP precizeaza ca schimbarile din functie se fac cu aprobare si dupa ce sunt temeinic justificate, date fiind multele discutii din perioada anterioara si avand in vedere ca macar pentru o vreme s-ar putea sa nu mai avem concursuri.

Teoretic, transparenta se asigura prin publicarea listelor cu functiile disponibile pentru schimbarea din functie la nivel de penitenciar. Practic se va intampla asa cum au tot reclamat organizatiile de sindicat in numele celor vatamati, unii directori vor selecta, preselecta si respectiv manipula rezultatele selectiei in functie de propriile pareri si prietenii, mai ales ca ANP face greseala sa le dea instrumentele unor decizii discretionare.

Reguli vechi, precizari noi pentru schimbarile din functie in penitenciare

ANP considera ca e prioritar, in principiu, ca schimbarea din functie sa se faca in acelasi sector de activitate si sa fie evitate schimbarile succesive din functie. Ceea ce suna ca un fel de ce-o sa vrea sa interpreteze fiecare, in functie de cati bani sunt de dat pe considerentele ANP cata vreme la nivel de penitenciar de multe ori dicteaza susamintitele prietenii si cardasii locale, care vor face ca multe decizii sa nu fie luate chiar conform procedurii.

Altfel gasim in adresa termenele de depunere a cererilor de schimbare din functie si analiza acestora cponform criteriilor prevazute in adresa din 2012 la care ANP simte nevoia sa faca anumite precizari, referitor la testarea cunostintelor de calculator, ocuparea functiilor de la grupele de interventie sau sectorul administrativ, dar si modul de obtinere al avizelor si de respectare a procedurii de departajare a solicitantilor cu precizarea ca refuzurile se motiveaza. Ceea ce nu prea s-a intamplat.

8 Comments

  1. Edi bengosu

    “La Colibași o dispoziție de cadre de schimbare post subofițer fu anulată de derectorul general. Se vorbește că ar veni transferată o pipiță de la Botoxani, de la evidență. E constituțional domnu Dumitrașcu ?,,

  2. Canditat

    Se stie ceva despre concursul de ofiter evidenta?

  3. anonim

    Scrie presa ca in cazul detinutului evadat la ora 1 noaptea s-a dat dispozitie de la ANP sa nu fie anuntata politia pana dimineata la ora 7. Nu ar trebui sa se lase cu demiteri in ANP in acest caz?

Comments are Closed

Theme by Anders Norén