fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Stadiul actelor normative de interes imediat pentru angajatii din penitenciare

Acte normative de interes imediat pentru angajatii din penitenciare, la mana politicienilor

Acte normative de interes imediat pentru angajatii din penitenciare, la mana politicienilor

FSANP tine sub observatie si cand e cazul intervine in mersul proiectelor de acte normative de interes imediat pentru memebrii si nemembrii de sindicat din penitenciare. Nu de alta, dar ANP mai scapa cate un tempo si cine stie cu ce ne trezim. Mai jos o scurta informare privind stadiul acestor proiecte.

Statutul politistilor de penitenciare, la o comisie si 5 articole distanta de aprobare

Statutul politistilor de penitenciare se afla in intarziere la Comisia juridica, de disciplina si imunitati din Camera Deputatilor, unde probabil ca ANP prin MJ va mai depune o serie de modificari in speranta ca in acest sens ceea ce s-a declarat neconstitutional recent va putea fi acoperit legislativ si ca vom putea continua concursurile.

Daca le si organizau corespunzator si nici nu incercau sa faca manareli la Statutul politistilor de penitenciare pe filiera MJ – PSD nu eram in situatia asta. Am cerut oficial sa fim informati cu privire la stadiu. Inca asteptam un raspuns, dar cum sunt alte prioritati ale zilei nu mira reactia intarziata. Detalii privind stadiu proiectului AICI.

Ordonanta care a plafonat pensiile pentru militari si angajatii din politie si penitenciare, uitata

Proiectul de lege privind modificarea OUG 59/2017 care plafoneaza pensiile militare la salariul net, a fost retrimis inca din toamna anului trecut la Comisia pentru munca si protectie sociala din Camera Deputatilor, de unde ar fi trebuit sa revina in plen cu modificarile sustinute de asociatiile de rezervisti si de sindicatele din politie (SNPPC) si penitenciare (FSANP).

Modificarile propuse au fost in sensul eliminarii acestui plafon  introdus abuziv, care practic inlaura beneficii obtinute legal pentru pensie prin efectul altor prevederi legale incidente. Dupa 6 luni intarziere, nu se intampla nimic. Tinem legatura cu presedintele comisiei, care ne tot spune ca asteapta nu-s ce amendament. Detalii privind stadiu proiectului AICI.

Proiectul pesedist al cresterii varstei de pensionare pentru militari si angajatii din politie si penitenciare, la avize

Tovarasu’ Brailoiu de la PSD se mentine momentan pe pozitii cu acest proiect de lege care in curand va intra in comisii. In CES s-a dat un prim aviz cu modificari care practic presupun revenirea la forma actuala a legislatiei privind varsta minima de pensie si reintroducerea unor beneficii pentru cei care aleg sa ramana peste aceasta varsta in serviciu fie ca este vorba de militari, politisti ori de angajati din penitenciare.

De vazut daca pesedeii risca sa piarda extrem de multe voturi din sectorul de aparare, ordine publica si siguranta nationala pentru beneficii electorale incerte cu alte categorii. O propunere cu o tenta evident populista si extrem de prost fundamentata. Dar, cine stie, poate ca daca insistam intelege si opinia publica faptul ca nu poti lucra in armata, politie si penitenciare pana la 68 de ani. Detalii privind stadiu proiectului AICI.

Proiectul penelist privind eliminarea pensiilor de serviciu pentru militari si angajatii din politie si penitenciare, dezavuat

Sigur, peneleii nu puteau sa ramana de caruta si sa nu incerce si dansii o lovitura ieftina de propaganda cu un proiect de lege care sa elimine pensiile de serviciu si cele pentru militari politisti si angajati din penitenciare. Dupa care l-au retras, si au revenit cu unul in care doar politistii si angajatii din penitenciare ar trebui sa ramana fara pensie de serviciu.

In acest caz domnul presedinte Orban a tinut sa precizeze ca proiectul este o initiativa individuala care nu este sustinuta de partid. Ceea ce e bine, dar nu suficient stiut fiind ca unii profita de proiecte proaste de la opozitie ca sa faca din dansele legi dezastruoase. Azi, aviz negativ in CES. Detalii privind stadiu proiectului AICI.

12 Comments

 1. Sorin

  B14/2019 a primit avizul favorabil al Consiliului Legislativ. Cu recomandări privind includerea sintagmei ,,funcționari publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare “..Câtă acuratețe..Sa nu cumva să scape cineva de noua nenorocire pe care o pregătesc psd-ii prin “trompeta” lor. Brailoiu. Tit Brailoiu.

  • Momentan aceasta este sintagma care defineste oficial profesia noastra. Nu prea avem ce face pana cand nu se modifica Statutul.

 2. Costel

  Noi, cei pensionati dupa 15.09.2017, mai avem vreo sansa sa primim banii pt. OMM? Multumesc.

 3. Gabi

  Avem vreo șansă să ni se recunoască grupa de munca pentru civili din mapn pierdută în 2001? Mulțumesc!

  • Noi am depus 2 proiecte pe aceasta tema. Soer sa se aprobe macar unul si sa poata fi ulterior extins.

   • Adrian

    Pana la urma se rezolva ceva cu norma de hrana si de echipare?
    Vine data de 10 si ramanem in acelasi stadiu….

Comments are Closed

Theme by Anders Norén