fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Toader, impotriva justitiei si-a sistemului penitenciar

Toader, impotriva justitiei si-a sistemului penitenciar

Toader, impotriva justitiei si-a sistemului penitenciar

Declaratiile recente ale lui Toader, inca ministrul Justitiei, ne arata ca personajul e in continuare sfasiat de grija pentru infractorii nereperati financiar. In contrast, bugete de criza si razboaie cu personalul din justitie, penitenciare ori probatiune pentru drepturi legale.

Toader da despagubiri clentilor penitenciarelor

Tudorel Toader, ministru al Justitiei, insista cu acordarea unor despagubiri pentru detinutii care au fost in penitenciare in perioada 2012 – 2017. Un nou proiect aproape gata in laboratorele de la Justitie, prevede ca beneficiari ar fi doar cei care au dat in judecata, urmand ca “suma rezonabila” sa fie stabilita. Intre timp angajatii din justitie, penitenciare si probatiune lucreaza pe datorie.

Mai jos un exemplu. Seful cel mare de la justitie cere presedintilor de curti de apel si tribunale sa exercite toate caile de atac atunci cand angajatii din sistem castiga procese care au impact financiar. Adrese similare s-au trimis, cu siguranta si la ANP ori la Probatiune, sefii institutiilor cu pricina fiind indemnati sa continue pana-n panzele albe lupta cu proprii subordonati.

Angajatii din justitie, penitenciare si probatiune, pagubiti de ministrul Justitiei

Adresa MJ cai de atac sentinte drepturi salariale

Adresa MJ cai de atac sentinte drepturi salariale

Sigur, astfel de ingerinte din partea ministrului vor fi receptate ca atare de catre sefuletii din subordine, iar un imputernicit ca Dobrica va pune cat de multe piedici va putea in astfel de situatii, prelungind cinic si parsiv orice proces care are drept obiect castigarea unor drepturi pentru salariatii din penitenciare.

Sentinta ore suplimentare (art. 13 alin. 2)

Sentinta ore suplimentare (art. 13 alin. 2)

In context, ieri la intalnirea cu directorii de penitenciare, seful imputernicit de la ANP anunta Apocalipsa, precizand ca n-o sa avem bani pentru plata orelor suplimentare, plata unor sporuri, majorarea normei de hrana si de echipare si ca nu ne ajung nici banii de salarii. Ca sa vezi!? N-o mai spune FSANP ori vreun sindicat. O spune chiar directorul general.

Partea proasta e ca nici nu mai are pe cine sa gaseasca acar paun asumandu-si partea de economic asa cum Tudorel si-a asumat coordonarea penitenciarelor. Singura dilema e ce-o sa mai zica aia care anul trecut gaseau tinte false ca sa-l scape pe negricios si sa abata atentia de la proteste ale caror revendicari acum le par perfect rezonabile.

8 Comments

 1. Cel ce nu uita

  Domnule Președinte, mai așteptăm mult să se gândească ăștia dacă să aprobe sau nu diferențele la echipament și norma de hrană? Când aveți un răspuns concret să ne oferiți? La armată s-a aplicat mărirea de 2 ron/zi la norma de hrană, începând cu luna ianuarie. Chiar stăm și așteptăm să-și bată joc de noi sau așteaptă să ieșim în stradă pentru asta? Mulțumesc.

 2. Un pălmaș

  Domnule Dumitrașcu, cum rămâne cu aplicația de salarizare?

 3. Ilie

  E dezastru in tara,in justiție,ANP,sigur nu mai Ieșim din groapa in care ne-am afundat.cand a plecat pruna eram sigur ca mai rau nu se poate,din păcate s-a demonstrat contrariul,nu vreau sa ma gândesc la ce va fi.

 4. Antim

  Este peste puterile noastre de intelegere. Ne predam. Nici saptamana viitoare nu va fi programat Statutul pentru amaratul acela de aviz, pozitiv sau negativ, de la comisia de finante.

 5. Hamangiu

  Să înțeleagă sistemul că dg era beat de fericire după ședința de bilanț???
  Nu de alta dar cum îl observăm cu gura întredeschisă și limba scoasă un pic afara, precum și ochii bulbucați, nu mai știu ce să înțeleagă fpss

  • #rezist

   DG se stramba la tudorel cu par pe el….aparent! Altfel, este slugoiul perfect! Un gunoi fara șira spinarii, securist cu pretentii de 007, fara viziune, plin de frica, balast pe altarul managementului ANP. Un navetist de Slobozia, limitat si cu orgolii provinciale fata vreun fundament! Dobrica, un gunoi cu…mintea mică! Huooo țeparul sistemului penitenciar! Du-te sa nu mai auzim de tine piază rea!

  • Noname

   Sau se pregatea sa isi bage limba in c…r la tudorel si l a surpris media?😂😂😂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén