fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Toader si Dobrica, groparii sistemului penitenciar

Toader si Dobrica, groparii sistemului penitenciar

Toader si Dobrica, groparii sistemului penitenciar

Vesti proate pentru angajatii din sistemul penitenciar. ANP confirma ca, din pacate, am avut dreptate! Deja insuficientele fonduri pentru penitenciare din anii precedenti sunt in continuare reduse. Nici macar drepturile salariale nu mai pot fi platite.

Toader si Dobrica, groparii sistemului penitenciar

Toader si Dobrica, groparii sistemului penitenciar

Sistemul penitenciar in colaps indus

Aflam de pe la bilanturi ca se vor achizitiona instrumente pentru video conferinte cu instantele si c-o sa se foloseasca mai multi detinuti la munca. Cum si cu ce nu stim. Ministerul Se estimeaza ca 11.000 de detinuti vor primi bani, cei care au pe rol actiuni la CEDO pentru conditii improprii in penitenciare. Personalul din penitenciare, nu.

Nu sunt bani suficienti la buget. Orele suplimentare trebuie mentinute in limita de 3 %. Asta daca nu se gasesc sefi care saa fure si ANP care sa nu fie in stare de 6 luni sa numere furaciunile pentru ca nu-i suna lui Dobrica rezultatul cum trebuie ca sa poata s-o ascunda sub pres. In schimb, in lunile aprilie si mai sunt in plan intalniri cu directorii de penitenciare din Europa la initiativa MJ.

FSANP a avertizat ca vom avea un buget de criza

Sunt ceva probleme la reabilitarea cladirilor istorice. Stiam. Sunt probleme si cu reabilitarea baracilor. Asta explica si scaderea abrupta a investitiilor in penitenciare. Trebuie urmarit calendarul privind conditiile de detinere zic sefii ANP si de la justitie. Doar ca n-o sa fie bani ca s-o si facem, ministrul Tudorel nefiind in stare si in dispozitie de a obtine mai multi bani.

Pentru elevii de la scolile de genti si pentru studentii de la Academie nu sunt bani. Se cere iesiri mai multe in comunitate cu detinutii, in schimb. Unde nu sunt asistenti medicali si medici ANP ii incurajeaza pe directori sa faca contracte prestari servicii. Cu ce, nu stim. Nici aici nu e buget. In plus, nu prea mai vine nimeni. Intre timp sistemul medical e in curs de demolare asistata de ANP.

Criza din sistemul penitenciar nu mai poate fi ascunsa

Nu se renunta la echipele de interventie. Asta e bine. Partea proasta e ca avem doar vreo 16 functionale si avem inca 30 de penitenciare unde interventia se face in functie de cat de repede pot fi schimbati si adunati de prin alte minisuni cei aflati in serviciu. O sa ziceti ca-i inconstienta, ANP numeste asta management si da sporuri de 50% cotofenilor care pastoresc astfel de ineptii.

Lunar directorii de unitati vor informa ANP despre activitatea din fiecare penitenciar. Se cere un raport complex, si bine insalitat ca sa aiba ministrache Toader si direcotirca Dobrica ce raporta mai departe. Nu de alta, dar recentul Bilant e sub-jenant si oricat de incompetenti ar fi cei in cauza probabil ca macar atat au inteles din intalnirile de saptamana trecuta.

Angajatii din penitenciare cer o reactie de la sindicate

Se cere o analiza despre unitatile de transfer detinuti in urma ultimei modificari de legislatie. La asta suntem buni. Ar fi de facut si ceva precizari, cam tarziu ce e drept, cu privire la recursul compensatoriu. Aceste puneri in libertate sa se faca, pe viitor, exclusiv pe cale judecatoreasca. Asta asa, la nivel de discutie pentru ca in realitate n-o sa faca nimic pana cand nu vine refluxul de infractori.

Nu doar ca nu sunt bani pentru vouchere de vacanta, ore suplimentare si plata unor sporuri si actualizari de drepturi salariale precum norma de hrana si echipament, darse pare ca sesiunea de mutari intre unitati se va amana deoarece se va influenta bugetul penitenciarelor care e calculat pentru fiecare unitate in parte. Ceea ce e o prostie, putandu-se face virari de credite intre penitenciare.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor este o organizatie non-profit finantata din cotizatii si donatii, si depinde de tine pentru a putea apara si promova drepturile si interesele profesionale ale angajatilor din penitenciare. Alege sa sustii un sindicalism activ si independent!

Doneaza online prin PayPal

Doneaza prin Transfer Bancar

Cont lei | UniCredit Bank RO92BACX0000000956980000

28 Comments

 1. Pp

  Reprezentativa fotografia, morții vii…

  • Rudolf

   In camera cu ceilalti colegi.Nu trebuie protejat unul de genul asta.

 2. Ag

  Bună ziua. Referitor la decontul de turism acum ca s a aprobat bugetul putem deconta concediile?
  Va multumesc anticipat

 3. Vio

  Buna ziua
  Am auzit ca acum două săptămâni au fost plătite sumele de bani pentru diferența la norma de hrana si echipament la SRI.
  Deci deja sunt două instituții din sectorul de apărare care au primit acești bani adica MApN si SRI. Si atentie sunt militari. Ar trebui să mai mișcăm ceva acțiuni. Cred ca isi bat joc de noi.
  Cu stima

 4. Costache

  Domnule presedinte,
  Ceva noutati concrete privind norma de hrana si cea de echipare?
  Sau si acestea sunt puse sub semnul intrebarii?

 5. Eugen

  Bună ziua, de concursurile în curs de desfășurare se mai știe ceva?

 6. ingrijitor de hoti

  Domnule Presedinte ,strengar mai sunteti …ia uite cum fac aia din poza…am ras un sfert de ora….!

 7. ingrijitor de hoti

  Hotilor li se scade din pedeapsa pe orice cale, amnistia si gratierea au fost pregatite dar de teama reactiei publice sta si asteapta un moment propice iar legea prin care hotii vor primi premii pentru asa zise conditii necorespunzatoare sta sa apara….. Pe partea cealalta ministrul ne baga bete in roate oriunde se poate chiar daca asta inseamna limpede incalcarea legii,bani de echipament ,vaucere si alte drepturi ,sunt pe terminate si colac peste pupaza ne mai paste si o prelungire a executarii pedepsei cu 3 ani prin proiectul pensiei la 50 de ani.Pana la urma care sunt cei pedepsiti ,noi sau hotii,ca se pare ca s-au intors toate cu fundul in sus….

 8. Marius

  Ar trebuie sa fiti de acord cu ,,despagubirea detinutilor ”,dar suma pe care acestia trebuie sa o primeasca sa mearga in totalitate la victimele acestora !

 9. Antim

  Am inteles, pe persoana fizica, precum ca nici cu 50% nu voi mai fi recompensat. Pentru ca, cica, am tras cu urechea la concursul de la Slobozia. Si pe drumul catre. Va spuneam, cu alta ocazie, ca a venit ziua sa ne predam. Deocamdata, vom urechi cu 50% mai putin. Nu avem incotro. Criza ca asta, nici pe vremea procurorilor directori nu ati vazut.

 10. Penitenciar

  50%

 11. Penitenciar

  Nu se mai da 38%anul acesta?

Comments are Closed

Theme by Anders Norén