fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Video | Penitenciarul, ce paradox?!

Video | Penitenciarul, ce paradox

Video | Penitenciarul, ce paradox

In pofida lacrimogenelor lansate cu sarg pe la televiziunile cu patroni in puscarie, conditiile din sistemul penitenciar nu-s deloc pe atat de rele pe cat sunt prezentate. E drept ca nici ministrul nu e asa cum se prezinta, si ca abuzul la adresa personalului din penitenciare e tolerat fara probleme de autoritati.

Statul ofera despagubiri nesimtite pentru conditiile din penitenciare unui criminal

Zilele trecute am aflat din presa, si asta a fost stire, ca un criminal aflat intr-un penitenciar romanesc, refuza despagubirea oferita de Stat pentru conditiile de detentie. Sigur, nu-i de mirare ca infractorul e nesimtit. pana la urma nu se asteapta nimeni la altceva. Uimeste insa reactia  reprezentantilor Statului care ofera aceasta despagubire inainte inca de a se ajunge la CEDO. Daca un angajat dintr-un penitenciar ori un sindicat cerea o despagubire se judecau pana in panzele albe. La fel si in cazul oricarui roman platitor de impozite.

Penitenciarele noi, la faza de teren accidentat

FSANP a reactionat zilele trecute la auto(i)evaluarea lui Tudorel Toader si cred ca toata lumea a inteles ca n-a facut nimic pentru sistemul penitenciar. De alfel nici in raport n-a prea avut ce sa prinda, daca nu se intamplase nimic si asta e extrem de vizibil. Colegii de la Penitenciarul Targsor ne arata si in concret cum arata unul dintre penitenciarele noi pe care le tot anunta ministrul Tudorel si care ar trebui sa faca parte din marele plan de modernizare a sistemului penitenciar.

Detinutii fug de penitenciarele in care nu beneficiaza de recursul compensatoriu

Mass-media a aflat ca detinutii fug de conditiile bune din penitenciare pentru a beneficia de recursul compensatoriu. Nu-i de mirare si e stiut ca-si gasesc tot felul de pretexte de a ajunge in penitenciare pe care parlamentarii au avut grija sa le clasifice pentru igrasie si defectiuni la instalatia electrica prin te miri ce colturi ca fiind in bloc improprii cazarii eroilor unor politicieni romani din ultimilor ani, acesti infractori ‘chinuiti’ cu masa si casa din taxe si impozite platite de victimele infractiunilor.

La noi ca la nimeni! Politistii faca cumparaturi in supermarket pentru infractori

Dar, se poate si mai rau decat la penitenciare. Politistii de la centrele de detinere si arest preventiv sunt obligati chiar sa faca cumparaturi pentru infractori, neavand acele chioscuri care exista in sistemul penitenciar. Asa se face ca-i vezi frumusel cu sacosa prin supermarketuri cautand sa raspunda cat mai prompt si mai exact dorintelor arestatilor cu pricina care-si exercita cu sarg dreptul de a efectua cumparaturi prin intermediul politistilor.

7 Comments

 1. Radu

  La Bacau sclavia predomina, seful serviciului siguranta Obreja Gelu ameninta oamenii cu bataia, comisia de disciplina, etc dc nu executa misiuni care implica atributii ce exced fisei postului, obligand oamenii sa si dea cosimtamantul, nu se poate asa ceva. Domnule vice Voicu Viorel luati va rog atitudine, gata cu abuzurile….

 2. Amarat

  Să vedeți paradoxuri …….unde intra salariile după cheful unora. Spre exemplu astăzi nu au intrat banii la posesorii de carduri de la o anumită banca, iar explicații vom primii abia luni…….weekend plăcut celor care reușit “performanța” asta !!! Sau….tradiționalul …..” Sa le stea în gât !!! “

 3. Florin

  Salarile au intrat mărirea de 2 lei la norma nu? bani pe echipament măriți nu?oare pe când?

  • Nu. ANP asteapta aprobarea de la MFP.

   • Cristi

    Aveti idee cand va veni aprobarea sau care e termenul maxim?
    De asemenea ce marire va fi la norma de echipare,circula zvonul cu 2 variante,una de 600 lei si una de 350 / an ,care e cea oficiala?

    • Nu am o idee, depinde de MFP. In ceea ce priveste marirea pentru echipament DEA – ANP a calculat in jur de 600 de lei/an (mai mult la comisari sefi pentru ca au acea caciula de astrahan).

Comments are Closed

Theme by Anders Norén