fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Abuz sanctionat de instanta! ANP mai pierde un proces cu FSANP

Abuz sanctionat de instanta! ANP mai pierde un proces cu FSANP

Abuz sanctionat de instanta! ANP mai pierde un proces cu FSANP

Din ce in ce mai des ANP pierde in instanta pe tema unor abuzuri flagrante comise in relatia cu FSANP si a membrilor de sindicat din penitenciare reprezentati.

ANP mai pierde un proces cu FSANP, de aceasta data pe motivul refuzarii de a comunica informatii referitoare la cheltuiala cu detasarea vesnicului imputernicit si navetist din fruntea institutieiilor penitenciare. Era clar ca informatiile solicitate sunt din categoria celor de interes public si ca angajatorul n-avea motive sa refuze solicitarea de la sindicat, iar recursul in acest caz nu poate schimba nimic mai ales ca instanta stabileste obligatia de a comunica in 30 de zile de la pronuntare.

Sentinta comunicare informatii detasare sofer director general - dispozitiv

Sentinta comunicare informatii detasare sofer director general – dispozitiv

Evident ca juristii din categoria “depinde ce se vrea” au uitat sa-l informeze ca avea de facut ceva in termen de 30 de zile de la pronuntarea instantei ceea ce inseamna ca in curand o sa ne plateasca cate 100 de lei pe ziua de intarziere. Nu ca n-ar avea de unde si ca asta l-a aduce la faliment, dar legea trebuie respectata chiar si de catre seful penitenciarelor.

Sentinta comunicare informatii detasare sofer director general - motivare

Sentinta comunicare informatii detasare sofer director general – motivare

Din motivarea instantei reisese ca ANP nu da 2 bani pe lege, mai mult, clasificand informatii publice ca fiind cu caracter privat, desi acestea se refereau la modul de cheltuire a banului public si la activitatea presupus ilegala a maretului lider al sistemului penitenciar, pe care-l banuim noi ca face misculatii cu aceste detasari.

Sentinta comunicare informatii detasare sofer director general - motivare

Sentinta comunicare informatii detasare sofer director general – motivare

La un moment dat vom primi deci si aceste documente si vom vedea exact daca Dobrica a furat si la banii de detasare nu doar la orele suplimenatare ale angajatilor ori la numarul de imputerniciri. Sigur, asta presupune noi actiuni in instanta si pe la Parchete, dar incercam sa rupem nefericita traditie a musamalizarii abaterilor si infractiunilor diferitilor sefi din penitenciare.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor este o organizatie non-profit finantata din cotizatii si donatii, si depinde de tine pentru a putea apara si promova drepturile si interesele profesionale ale angajatilor din penitenciare. Alege sa sustii un sindicalism activ si independent!

Doneaza online prin PayPal

Doneaza prin Transfer Bancar

Cont lei | UniCredit Bank RO92BACX0000000956980000

21 Comments

 1. unu din lumea mare

  1 se mai fac avansari la termen anul acesta ?

 2. Cos

  Domnule Dumitrascu am si eu o intrebare pt dumneavoastra,nici de ziua penitenciarelor nu se mai fac avansari in grad?.va multumesc

 3. Costel

  Domnule presedinte,

  Circula zvonul prin unitati ca s-ar incasa diferenta pentru cele 2 norme pe 10 mai ,este adevarat?
  Aveti noutati?

 4. Ex Sindicalist

  Dacă dl. Dobrică a venit și a plecat de la serviciu în zile libere, pentru că a trebuit și a fost necesar acest lucru, atunci totul e în regulă. Omul e în legalitate.

  • Daca e in regula atunci n-are nimic de ascuns si n-avea motive sa nu ne comunice informatiile de interes public. Si noi speram ca totul este in regula desi il banuim ca n-ar fi.

 5. Elev

  Abuz? Elev cu mâna ruptă la SNPAP . Cum se poate așa ceva? Mai avem puțin și terminăm școală schilodiți de pantera neagră! O lună de ghips pentru apucăturile agentului-ofițer și șef de catedră la bătaie ! Jenant! Ne amenință și ne jumulește în picioarele goale la sala de sport! Dar ne și rupe! Și colegul nostru cu mâna ruptă când va da tezele? Credeam că au trecut zilele cu milițieni care ne fac milițieni! Dar nu! Sunați și vedeți!

 6. Elev

  Pe lângă atâtea abuzuri ne uităm și noi ca viitori agenți la poza pe care ați postat-o la acest articol. Parcă e de la SNPAP Tg Ocna. Să vă spunem că la această școală venim întregi și plecăm rupți? Misiunea Șilochiada ne lasă fără mâini. Întrebați dacă este vreun elev cu mâna ruptă și nu poate da tezele! Întrebați dacă sîntem ținuți în picioarele goale la sala de sport și cîți dintre noi au mîinile sau picioarele dislocate! Și mai întrebați dacă frustratul de agent, ajuns ofițer și profesor de autoapărare își mai varsă nervii pe noi învățândune să batem ! Nu suntem nici campioni și nici la bătaie nu plecăm după ce ne angajăm! Ne așteaptă pe toți dezmembrarea fizică până la festivalul organizat de nea Florin? Zis Șiloche? Clar că acum ne va urmări și ne va rupe dar trebuie să protestăm că alte generații nu au spus nimic! Și tocmai ați trecut pe la noi ! Ce puteți face cu acest frustrat care a băgat mâna în ghips colegului nostru pentru o lună de zile? Când va da tezele și cum?

  • In poza e Dobrica si Toader. Viitoarii agenti erau in spate. In ceea ce priveste accidentarile, daca aveti cazuri punctuale le asteptam.

  • Lucian

   Pai va lăsa în picioarele goale, ca și asa sunteți învățați cu gleznele goale și pantaloni mulați. Și noi ne-am saturat sa va păzim prin practici. Dacă nu va place regimul, angajați-va la cofetărie,ați venit singurei aici.

   • Politist de pnt

    Corect! Mai puneti mana pe carte si veniti la munca cu chef de treaba nu doar cu pretentii!

  • Cristi

   Nu ar trebui sa declari asa ceva sub anonim, avand in vedere ca nu cunoasteti natura in care s-a produs evenimentul. Cu stima

 7. Q

  soferul detasat este incadrat la p. SLOBOZIA si detasat la BUCURESTI?

 8. Q

  intreb si eu: cumva s-a pontat dl. DOBRICA cu ore suplimentare la deplasarea la si de la locul de munca catre casa la SLOBOZIA! pentru ca am citit eu undeva: ca acest timp de deplasare catre locul de munca este timp la dispozitia angajatorului!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén