fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Accepta ANP schimbari la procedura de evaluare psihologica a personalului din penitenciare?

Accepta ANP schimbari la procedura de evaluare psihologica a personalului din penitenciare?

Accepta ANP schimbari la procedura de evaluare psihologica a personalului din penitenciare?

Probleme vechi, solutii noi. Procedurile de selectie de personal pentru ocuparea functiilor vacante din penitenciare sunt de prea mult viciate de o pseudo-proba de concurs: testarea psihologica. Este ANP pregatit pentru schimbare? Este ANP pregatit sa recunoasca ca sunt probleme si ca pot fi rezoplvate? Vom vedea in perioada urmatoare mai ales ca urmeaza o pauza la concursuri din lipsa de buget.

Intalnire de lucru pentru imbunatatirea procedurilor de evaluare psihologica in scopul selectiei de personal pentru penitenciare

ANP reactioneza la propunerile FSANP de modificare a regulamentului privind psihologia personalului din penitenciare, dupa o discutie preliminara fiind deciza organizarea unei intalniti la nivelul ANP cu sindicatele. Sigur, ne asteptam la reticienta, dar acum se va vedea care sunt prioritatile ANP: un proces de selectie corect ori un instrument de preselectie la mana sefilor.

Invitatie ANP aviz psihologic

Invitatie ANP aviz psihologic

Reamintim ca recent FSANP a formulat o serie de propuneri ca urmare a multitudinii de probleme care au fost reclamate de catre participantii la evaluarile psihologice organizate de catre ANP in scopul selectiei de personal pentru posturile vacante din penitenciare.

Probleme vechi, solutii refuzate de catre cei care controleaza mecanismul de evalaure psihologica pentru selectia de personal de penitenciare

Evident ca aceste probleme inca nu sunt recunoscute oficial nici de ANP si nici de sefii psihologilor care dau aceste avize, dar poate se gandesc ca de aici incepem sa discutam despre solutii si ca, pana la urma, e un semn de sanatate mintala sa n-ai pretentia ca de vreo 15 ani serviciul asta e singurul care n-a gresit vreodata.

Solicitare FSANP modificare regulament psihologia personalului

Solicitare FSANP modificare regulament psihologia personalului

Pentru cei interesati reamintim pe scurt propunerile FSANP asa cum au fost formulate in urma solicitarilor membrilor de sindicat din penitenciare:

 1. Modificarea art. 15 alin. 1 din Regulamentul privind activitatile de psihologia personalului in sistemul administratiei penitenciare aprobat prin Decizia ANP 302/04.01.2013 in sensul eliminarii avizelor de ADMIS sau RESPINS si inlocuirii acestora cu un RAPORT DESCRIPTIV care sa fie folosit la proba de evaluare a dosarelor de concurs si la interviu;
 2. Stabilirea unei metodologii de lucru care sa permita evaluarea candidatilor strict din perspectiva echilibrului emotional si al starii de normalitate psihica necesare desfasurarii activitatii in sistemul penitenciar, si renuntarea la testele psihometrice generice ale caror rezultate sunt extrem de controversate;
 3. Calibrarea testelor psihologice utilizate la specificul activitatii din sistemul penitenciar pe categorii de functii si sectoare de activitate, in scopul asigurarii unei evaluari adaptate la specificul fiecarei categorii de functii din diversele si atat de diferitele sectoare de activitate ale sistemului penitenciar;
 4. Dezvoltarea unei infrastructuri locale, la nivel de penitenciar, pentru aplicarea testelor psihologice in scopul selectiei de personal astfel incat candidatii sa nu mai fie obligati sa se supuna unei evaluari psihologice dupa o calatorie, care de multe ori dureaza toata noaptea.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor este o organizatie non-profit finantata din cotizatii si donatii, si depinde de tine pentru a putea apara si promova drepturile si interesele profesionale ale angajatilor din penitenciare. Alege sa sustii un sindicalism activ si independent!

Doneaza online prin PayPal

Doneaza prin Transfer Bancar

Cont lei | UniCredit Bank RO92BACX0000000956980000

12 Comments

 1. Vladut

  Dupa ultimele testari psihologice care s-au sustinut cu ocazia concursurile ce tocmai s-au finalizat, stai si te inchini cu ambele maini !
  Vezi colegi care au lucrat 10-15 ani pe functii importante, care au dus greul unui anumit sector, dar care sunt picati la aceasta testare deoarece, si aici citez dintr-un raspuns la o contestatie “profilul dumneavoastra nu se potriveste fisei postului”, de parca doamnele de acolo chiar stiu cu ce se “mananca” acel post .
  De altfel, o alta situatie este aceea in care un candidat s-a inscris la 2 concursuri, amebele pt posturi din acelasi sector, functii care in statul de organizare al unitatii sunt echivalente, dar pentru 1 post a primit negativ, iar pentru cel de-al 2 lea a primit pozitiv ! 🙂
  La proba de interviu psihoprofesional vin acele doamne grasune si inbujorate, parfumate si bine aranjate, satule peste cap de frecat coatele pe birouri si care se uita cu scarba la tine (motivand gesturile prin faptul ca trebuie sa iti vada reactiile la anumite situatii ) si se apuca de afirmatii de genul “vedeti cum raspundeti ca eu sunt satula de astia ca voi care visati la functii de conducere ” (lucru care l-am trait pe pielea mea )

  • Rudolf

   Genul ala care parca iti face un favor ca esti in fata ei? Sunem satui de aceasta atitudine.

  • Traian

   Funcțiile sunt echivalente ca și coeficient însă sunt total diferite, cel mai probabil te referi la șef secție și șef tura .
   Șeful de tura are atribuții mult mai complexe care necesita pregătire si cunoștințe superioare comparativ cu șeful de secție . Faptul ca jignești “grasune imbujorate” nu te va ajuta sa treci testul psihologic niciodată. Aroganta și manifestarea unei atitudini de superioritate arată de fapt de ce sunteți declarați “respins” la testul psihologic .
   Educate, fi modest, folosește un limbaj adecvat, respecta pentru a fi respectat ca sa ai pretenții, băiețel tupeist !

   • Atentie cu ortografia si ortoepia. Apropos de educatie si de reflexul invinovatirii victimelor.

   • Vladut

    Domnul Traian, sa inteleg ca trebuie sa stam umili in fata lor, sa acceptam asa zisele lor “incercari psihologice” ? Sau mai degraba ar fi de preferat un cadru formal, bazat pe respect, pe intrebari pertinente ?

  • Crina

   Ai dreptate.
   Sistemul va evolua atunci cand vor dispărea aceste incompetente.
   Cand totul se va desfasura corect si transparent.
   La proba de interviu,se fac treburile.
   Dl Traian,nu cunoaste realitatea.
   Lipsa de reacție…..amorteste sistemul….

 2. Gigi

  Sau, de ce sunt împuterniciți cei care au fost declarați “respins” la evaluarea psihologică.

 3. Rudolf

  Multumim conducerii alea pricepute care angajeaza tot felul de deosebiti care indeplinesc misiuni speciale dar nu isi fac treaba.

 4. Crina

  Nu accepta.
  Sunt interese mari la mijloc.
  Urât….

  • 1

   de ce ofiterii imputerniciti pe functii de conducere nu sunt supusi testarii psihologice?

   • C-asa vrea ANP. Unii sa fie si altii sa nu fie, desi regula prevede ca trebuie indeplinite aceleasi conditii la imputarnicire ca si la ocupare.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén