fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

ANP: psihologi de penitenciare, evaluatori la ocuparea posturilor vacante cu dreptul de libera practica suspendat

ANP: psihologi de penitenciare, evaluatori la ocuparea posturilor vacante cu dreptul de libera practica suspendat

Conducerea ANP realizeaza in cele din urma ca nu poate sa tina ascuns faptul ca cel putin o parte dintre psihologii care au facut evaluari pentru ocuparea unor functii vacante au fost suspendati de la libera practica. La extrema, ne bucuram sa constatam ca exista viata dupa puscarie, si ca un fost ofiter de penitenciare este consul general al Romaniei la Londra.

ANP recunoaste ca o parte dintre psihologii care au evaluat candidatii au fost suspendati de la libera practica

ANP ne raspunde recent la o intrebare pe care am pus-o in numele membrilor de sindicat care au constatat ca o parte dintre psihologii evaluatori pentru ocuparea unor functii vacante din penitenciare au fost suspendati din profesie pentru neplata cotizatiei, asta dupa ce tot ANP ne-a dat in scris acum ceva timp ca n-ar fi existat vreo astfel de situatie. Dar, nu-i de mirare ca ANP se contrazice. S-a mai intamplat la solicitarile venite de la sindicat

Raspuns solicitare privind situatia psihologilor incadrati in cadrul Serviciului Psihologia Personalului

Raspuns solicitare privind situatia psihologilor incadrati in cadrul Serviciului Psihologia Personalului

Dar, sa descifram cumva raspunsul ANP. Noutatea apare din faptul ca mai nou admit faptul ca o parte dintre psihologi cel putin erau suspendati. Asta pentru ca le-am transmis lista unde scria negru pe alb care psihologi erau suspendati, dar care faceau evalauari pentru candidati, fiind suspendati din functie. Nici nu ne gandeam ca nu fac cumva sa se acopere ulterior.

Sigur ca, intre timp, problema s-a rezolvat, dupa ce FSANP a intervenit si a aratat ca, urmare a unei abordari institutionale gresite, o buna perioada de timp am avut psihologi care au lucrat avand dreptul de a profesta suspendat, chiar daca e bine ca ANP “detine documente” care demonstreaza ca suspendatii n-au fost si incompatibili. Continuam investigatiile, cine stie?!

Fost ofiter de penitenciare, consul general al Romaniei la Londra

Intr-o nota pozitiva ne bucuram sa-l vedem pe fostul ofiter de penitenciare Valentin Muntean in prezent consul general la Ambasada Romaniei din Regatul Unit al Marii Britanii. Dupa absolvirea Academiei de Politie a ales sa lucreze la ANP fiind sef de promotie, unde a prestat o vreme ca purtator de cuvant al institutiei, dupa care si-a dat seama ca poate mai mult.

Ceea ce s-a si intamplat, Valentin Muntean urmand cariera diplomatica la mai multe sectii consulare ale ambasadelor Romaniei, unde iata ca a demonstrat ca este un profesionist ceea ce explica si promovarea fostului ofiter de penitenciare in cariera diplomatica. Sigur, n-ar fi putut fi niciodata director general imputernicit desi ministrul Toader, amator de intalniri diplomatice, i-ar acorda acum o sansa.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor este o organizatie non-profit finantata din cotizatii si donatii, si depinde de tine pentru a putea apara si promova drepturile si interesele profesionale ale angajatilor din penitenciare. Alege sa sustii un sindicalism activ si independent!

Doneaza online prin PayPal

Doneaza prin Transfer Bancar

Cont lei | UniCredit Bank RO92BACX0000000956980000

4 Comments

  1. anonim

    Daca ar fi fost un amarat de agent asistent medical cu dreptul de libera practica suspendat din cauza neplatii sigur era in comisia de disciplina, dat afara, sesizata procuratura, etc…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén