fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

ANP stabileste atributii suplimentare prin DZU, dar uita sa acorde drepturile aferente angajatilor din penitenciare

ANP stabileste atributii suplimentare prin DZU, dar uita sa acorde drepturile aferente angajatilor din penitenciare

ANP stabileste atributii suplimentare prin DZU, dar uita sa acorde drepturile aferente angajatilor din penitenciare

ANP proita de zona gri din punct de vedere juridic a Deciziei de zi pe unitate pentru a priva angajatii din penitenciare de drepturile aferente exercitarii unei functii pe baza acestui act administrativ.

FSANP revine cu solicitarea catre ANP ca persoanele care primesc atributii specifice altei functii din sistemul penitenciar, prin Decizie de zi pe unitate  (DZU), sa beneficieze si drepturile aferente exercitarii acestor functii avand in vedere ca cei in cauza au toata raspunderea. Suntem sindicat, e datoria noastra sa revenim. Si-o s-o tot facem pana cand se intampla mai ales ca instantele ne dau castig de cauza.

Revenire FSANP acordare drepturi DZU

Revenire FSANP acordare drepturi DZU

ANP intelege ca nu-i moral dar profita de zona gri a reglementarii raporturilor de serviciu in penitenciare prin DZU

Nu stiu daca va mai amintiti reactia initiala a ANP, dar a fost o tampenie care i-a pus in dificultate pe sefii de penitenciare care n-aveau alta solutie si care, cu siguranta, s-ar fi bucurat de o solutie care sa-i motiveze pe cei care exercita din lipsa de alta solutie atributiile unei alte functii. Sigur, aici trebuie luata in calcul si necesitatea de a evita abuzurile, dar asta e o alta discutie, pe care deasemenea FSANP a tot abordat-o.

Sigur, ca la un moment dat am primit o aiureala de raspuns, dar asta e in tiparul relatiei ANP – sindicate care ridica probleme dar lucrurile trebuie sa se schimbe chiar daca trebuie modificata legislatia pentru asta. Pana la urma e clar ca aici se va ajunge. Asa cum angajatorul penitenciar n-a mai putut sa dispuna oricate ore suplimentare, nici macar inregistrate ca atare, fara recuperare ori plata, la fel se va intampla si cu aceste orice atributii prin DZU.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor este o organizatie non-profit finantata din cotizatii si donatii, si depinde de tine pentru a putea apara si promova drepturile si interesele profesionale ale angajatilor din penitenciare. Alege sa sustii un sindicalism activ si independent!

Doneaza online prin PayPal

Doneaza prin Transfer Bancar

Cont lei | UniCredit Bank RO92BACX0000000956980000

5 Comments

  1. Q

    ati scapat-o! aceasta prevedere trebuia introdusa in statut!

  2. Q

    vinovat este angajatul care accepta atributii prin d.z.u! de ce nu solicita prezenta sindicatului la acest moment dat? in plus anexa la fisa postului spre ex. agent cu atributii de ofiter de executie sau chiar de comanda poate fi refuzata! s-a mai intamplat in sistem! varianta 2: accepti atributiile de ofiter , semnezi noua fisa postului si ulterior instanta! veti castiga sigur!http://portal.just.ro/98/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=9800000000049869&id_inst=98
    art 17, Codul Muncii , alin.6) La negocierea, incheierea sau modificarea contractului individual de munca, oricare dintre parti poate fi asistata de terti, conform propriei optiuni, cu respectarea prevederilor alin. (7).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén