fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Comisia de indisciplina a ANP ii albeste pe sefii de penitenciare aserviti

Comisia de indisciplina a ANP ii albeste pe sefii de penitenciare aserviti

Mandatul Toader – Dobirca se remarca printr-un lung sir de abateri disciplinare si fapte penale tolerate sefilor din penitenciare aserviti conducerii ANP prin nenorocitele astea de imputerniciri pe care FSANP le-a tot contestat. D-aia am depus preventiv si-o plangere la Parchet.

Comisia de disciplina din ANP ii spala de jegul prostiei si incomptentei pe sefii de prin penitenciare agreati de conducere

ANP incurajeaza neregulile din penitenciare protejandu-i pe cei care incalca cu buna stiinta legea prin penitenciare pentru simplul motiv ca sunt credinciosi si nu ies din cuvant magraonului sef. Un caz recent, asa-zisa comisie de disciplina din ANP, cea care functioneaza fara temei legal, i-a spalat pe sefii de la Penitenciarul Iasi de acuzatiile referitoare la faptul ca au favorizat sute de detinuti, clasand din pix dosare disciplinare cu sutele.

Aproape ca nici nu mai mira ca la Penitenciarul Poarta Alba sunt lasate in uitare abateri disciplinare si fapte penale de pe vremea cand era Banuta manz si n-ajunsese prea-imputernicitul asta ciocolatiu in fruntea institutiei care mai tarziu s-a tot ocupat sa-i ascunda neregulile, unele constatate doar de instanta de judecata, ANP refuzand sa ia masuri de remediere. Sa ne mai amintim si de constatarile mai vechi referitoare la favorizarea unor detinuti-vip.

ANP acopera neregulile de la Penitenciarul Iasi

ANP acopera neregulile de la Penitenciarul Iasi

E drept, fie vorba intre noi, ca ne astetam la asa o masura dupa ce am vazut raspunsul primit de catre sindicatul care a sesizat la ANP in legatura cu neregulile flagrante constatate de catre cei trimisi sa faca verificari, care de data asta n-au mai facut ca la Penitenciarul Targu Jiu, unde direcotorul primeste sponsorizari de la concubinele detinutilor,  si n-au mai acoperit neregulile pretinzand ca nu gasesc documente.

Situatii similare la Penitenciarele Targu Jiu, Giurgiu, Poarta Alba si Iasi. ANP ignora abaterile sefilor cu legaturi de rudenie ori slugarnicie

Raspuns ANP nereguli comisia de disciplina detinuti Penitenciarul Iasi

Raspuns ANP nereguli comisia de disciplina detinuti Penitenciarul Iasi

Aproape fara a fi deranjati sefii de penitenciare care sunt cunoscuti pentru calitatea de pupatori n-au fost sanctionati desi au fost constatate abateri grave din sfera disciplinara ori penala. Am scris despre dezastrul de la Buzias, constatat chiar de catre ANP. Nicio sanctiune. Am sesizat despre coruptia mascata cu sponsorizari de la Penitenciarul Targu Jiu. Directorul Popescu, un obisnuit cu bagaje comestibile al locuintei Dobrica, a scapat si nesanctionat si-a fost si majorat pentru lucrari speciale.

Sigur, la Targu Jiu a fost ceva sanctiuni pe la nivelul mai de plevusca al conducerii penitenciarului, dar la Penitenciarul Giurgiu unde s-au furat cu miile de ore suplimentare toti sunt bine multam, iar seful retelei da viza economica si acum. Despre Penitenciarul Iasi si haosul instalat dupa experienta nefericita a plimbarii prin functie a unor imputerniciti sunt multe de spus, iar faptul ca ANP ii acopera pe cei care au favorizat detinuti facandu-le disparute sanctiuni disciplinare, vorbeste de la sine.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor este o organizatie non-profit finantata din cotizatii si donatii, si depinde de tine pentru a putea apara si promova drepturile si interesele profesionale ale angajatilor din penitenciare. Alege sa sustii un sindicalism activ si independent!

Doneaza online prin PayPal

Doneaza prin Transfer Bancar

Cont lei | UniCredit Bank RO92BACX0000000956980000

9 Comments

 1. Un fost...

  Ar fi trebuit sa aveti in atentie toate unitatile si sa va interesati si de modul cum au fost sanctionati sefii de sectii de la Vaslui, unii indeplinind atributiile de dasdrp si ssrp de scurt timp, nu doar sa vedeti cum ii albesc pe altii. Trebuia si atunci sa faceti caz daca tot sunteti bine intentionati. Sa vedeti acolo executii in dauna unora care au avut curajul sa scrie si sa vorbeasca nu doar sa faca plecaciuni si sa pupe maini. Le au aratat cat de neputiinciosi sunt daca nu au proptele la Bucuresti ca altii. Din cate imi amintesc de multe ori ati spus ca sindicatul sunt membrii si ca membrii sunt sindicatul si din cate stiu la vremea aceea respectivii erau membri si sigur unii inca mai sunt. Sper sa nu ma insel. Oricum cred ca nu ar conta atat timp cat oamenii au facut ce trebuie. De asta va rog monitorizati cu atentie ce se intampla in toate unitatile, nu numai in unele de parca ati avea unele interese. Mai ales ca la Vaslui este unul din sindicatele reprezentative ale federatiei cu un numar mare de membri si cu multe realizari indeosebi in trecut. Din pacate la vremea respectiva marii lideri erau cu gandul la altele si aduceau osanale sefilor sau viitorilor sefi. Sper sa postati comentariul. Un fost….

  • Am reactionat ori de cate ori am fost sesizati. Uneori chiar ne-am autosesizat in cazul unor sanctionari abuzive. S-a intamplat recent la Vaslui.

 2. Discutam dupa caderea lui rudotel saptamana care vine

 3. Andrei

  Chiar s-a terminat de tot cu proiectul de statut?

  • E in Parlament in asteptare. Saptamana trecuta am fost pe acolo sa vad cum sta treaba. Se pare ca au alte prioritati zilele astea.

 4. Neneia

  Asteptam cu nerabdare sa vedem ce masuri luati impotriva incompetentei d ela salarizare ca au intarziat salariile cu 2 zile. Am avansa si o ipoteza. Nu se va intampla nimic ca asa-i in tenis. La unii le tot bagati atributii si altii nici macar treaba lor nu si-o fac cum trebuie dar au pretentii.

 5. Acvila

  Yoghina a participat la înalbirea lui Livache gugu.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén