fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

In loc de solutii eficiente pentru penitenciare, raspunsuri inepte la solicitarile de la sindicat

In loc de solutii eficiente pentru penitenciare, raspunsuri inepte la solicitarile de la sindicat

Unora dintre directorii de penitenciare le place scandalul.  Altfel nu se explica modul in care raspund solicitarilor venite de la sindicat. In loc de solutii preferatii ANP, transmit raspunsuri inepte. Mai jos un exemplu.

Uneori tindem sa-i judecam pe toti directorii de penitenciare prin prisma catorva care-s mai altfel si mai speciali si nu inteleg ca intaia datorie de manager e fata de resursa umana, abia dupa vine cea fata de seful ierarhic. Sigur, FSANP fiind sindicat e posibil sa aiba o alta ierarhie dar asta consideram ca e normal. Normal fiind si un raspuns de bun simt la o solicitare venita de la subordonati, chiar daca n-au puterea ANP de a inceta o imputernicire.

Raspuns Rahova pregatire fizica

Raspuns Rahova pregatire fizica

Piedici pentru angajatii din penitenciare in exercitarea drepturilor

Cum se poate ca in conditiile in care reglementarile sunt clare sa gaseasca tot felul de explicatii prostute la o solicitare simpla? Cum e posibil ca director, fie si imputernicit, sa nu gasesti o cale pentru rezolvarea unei probleme care in multe peniteciare s-a rezolvat de la sine ori printr-o simpla solicitare? Intrebarile ar putea continua dar raspunsul e simplu. E vorba aici de proveerbiala lipsa de respect pentru subordonati. Proverbiala in sistemul penitenciar, si atunci cand unii confunda dorinta de parvenire cu stiinta conducerii unei organizatii.

Toata lumea intelege ca daca nu sunt oameni, n-o sa-i scoata directorul de penitenciar din buzunar si nici n-o sa-i asigure ANP prin magie, oricat s-ar stradui un sindicat sa convinga, iar FSANP tot face asta in majoritatea penitenciarelor, dar un pic de bunavointa si renuntarea la raspunsurile astea de-o parsivenie militiana crancena ar fi o idee extrem de buna. Evident ca acolo unde sefii au atitudinea corecta se si rezolva problemele si deloc intamplator sunt si penitenciare despre care n-auzi si nu vezi scriindu-se prea mult.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor este o organizatie non-profit finantata din cotizatii si donatii, si depinde de tine pentru a putea apara si promova drepturile si interesele profesionale ale angajatilor din penitenciare. Alege sa sustii un sindicalism activ si independent!

Doneaza online prin PayPal

Doneaza prin Transfer Bancar

Cont lei | UniCredit Bank RO92BACX0000000956980000

11 Comments

 1. Buna ziua, va rog faceti ceva si cu acele persoane ajunse in fuctie de conducere si confunda unitatea penitenciare cu firmale lor …vezi caz Penitenciarul Targsor unde contabila sefa confunda penitenciarul cu firma sa de pompe funebre…nu este o zi sa nu se certa si sa jigneasca pe cineva. Cineva ar trebui sa ii spuna si sa ia masuri vis-avis de comportamentul dnei Merlan si ca inainte de a fi “sef” trebuie sa fi OM.

 2. Dorel

  D-le presedinte,
  Stiti daca s-au trimis in unitati modul de actualizare a salariilor( cele 6 alese) cu 1/4 pt cei iesiti la pensie anul acesta. Am primit decizia pe care am contestat-o si acum trebuie sa primesc raspuns care nu poate fi altul decat ca unitatea va trebui sa refaca buletinul de calcul care va trebui retrimis la CSP a MAI si recalculata(actualizata) pensia.
  Multumesc

 3. Mihai-Răzvan

  Buna seara. Știți dacă s-a hotărât ceva referitor la încadrarea studenților din Academii dacă se mai întârzie încadrarea cu câteva luni? Mulțumesc

  • Nu avem decat anuntul facut de directorul general momentan referitor la faptul ca ia in calcul o astfel de masura pe fondul lipsei de buget.

 4. Costica V

  Domnule presedinte,

  Ce facem cu actualizarea normelor de hrana si exhipament ?
  La fel si cu decontul serviciilor turistice…..
  Cand incepem cu adevarat protestele???

 5. Tudorache

  De la Tulcea nimic????

Comments are Closed

Theme by Anders Norén