fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Incompetenta sefului ANP, cauza suspendarii platii unor drepturi pentru angajatii din penitenciare

Incompetenta sefului ANP, cauza suspendarii platii unor drepturi pentru angajatii din peniteenciare

Incompetenta sefului ANP, cauza suspendarii platii unor drepturi pentru angajatii din peniteenciare

Negru pe alb, ANP revine precizarea ca nu sunt bani pentru plata orelor suplimentare, majorarea pentru lucrari de exceptie si misiuni speciale, decontarea serviciilor turistice, incadrari de personal din sursa externa si plata sentintelor executorii pentru angajatii din penitenciare.

ANP transmite in penitenciare o adresa privind repartizarea bugetului pentru anul 2019, cerand ca executia bugetara sa fie permanent monitorizata iar ordonatorii de credite sa solicite bugetarea corespunzatoare cu ocazia rectificarii bugetare. O adresa extrem de lunga care n-acopera, insa, incompetenta dobricului. Ciudat, nu-i mai vad nici pe unii care-si cautau anul trecut tinte false si anuntau rezolvari de probleme ramase in suspans, sa puna tunurile pe autor.

Adresa ANP restrictii bugetare si suspendarea unor drepturi

Adresa ANP restrictii bugetare si suspendarea unor drepturi

Cat se poate de clar, daca anul asta se suspenda plata unor drepturi se intampla din cauza lui Dobrica, care nici nu intrelege ce face si nici n-are intr-atata minte, incat sa asculte de cei care se mai pricep. Pentru acest motiv suntem descoperiti la cheltuieli de personal (85% din necesar), dar, in schimb avem bani la bunuri si servicii. Ceea ce evident e bine, dar nu rezolva problema platii salariilor, rectificarile pozitive fiind extrem de putin probabile in acest an.

Altfel, ar fi fost nevoie de 77 de milioane de lei, 17 milioane pentru prestatii turistice, 22 de milioane pentru ore suplimentare si 14 milioane pentru lucrari de exceptie si misiuni speciale. Restul fiind alocat pentru incadrarea absolventilor si plata sentintelor judecatoresti. Doar ca nepriceput fiind negriciosul de la conducere si lipsiti de curaj specialistii din subordine, ne-am trezit in situatia de fata. Ca tot traim in epoca tinichigiilor dreptului, economistii ANP l-au ascultat pe militianul tuciuriu al finantelor penitenciare.

Unde-a gresit ANP? E relativ simplu! Pentru ca asta care le stie pe toate nu intelege fenomenul bugetarii, a facut estimari pornind de la  deschiderile de credite, nu avand in vedere platile efective, asa cum ar fi fost normal. E la mintea cocosului, nu a ciulinului, se pare, ca deschiderile de credite nu sunt un punct de referinta solid pentru o estimare, platile efective putand diferi semnificativ.

In plus, estimarea dupa deschideri ii avantajeaza pe cei care si-au supraestimat necesarul si care au cerut mai multi bani, prostia suprema a facatorului de bugete Dobrica fiind aceea ca nu stie reguli simple de procedura bugetara precum cea referitoare la posibilitatea virarii de credite la bunuri si servicii, si imposibilitatea de a folosi aceeasi procedura pentru cheltuieli de personal dupa 1 iulie.

In concluzie, din prostie, ANP s-a legat de maini si de picioare si trebuie sa asteptam rectificarea bugetara pentru a obtine diferenta de 15% pentru cheltuieli si salarii. Cat de probabil este ca acest lucru sa se intample, mi-e greu sa estimez. Ce e cert e ca Dobrica nu va fi mult mai destept si ca nu e normal sa fie suspendate drepturi pentru ca vesnicul imputernicit nu-i in stare de nimic dar crede ca le stie pe toate.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor este o organizatie non-profit finantata din cotizatii si donatii, si depinde de tine pentru a putea apara si promova drepturile si interesele profesionale ale angajatilor din penitenciare. Alege sa sustii un sindicalism activ si independent!

Doneaza online prin PayPal

Doneaza prin Transfer Bancar

Cont lei | UniCredit Bank RO92BACX0000000956980000

19 Comments

 1. Penitenciar

  Poate le pun fiind ani electorali.

 2. Penitenciar

  În Senat erau niște amendamente la OM.Ce se mai întâmplă cu ele ?

 3. Penitenciar

  La noua lege discuta numai rezerviști? sindicatele nu?

  • Cu rezervistii s-a intalnit Dragnea. Fie vorba intre noi e doar o metoda de a trage de timp, problema reala fiind legata de abrogarea celor doua oug-uri care au plafonat pensiile militare. Cand va fi intranspartenta decizionala, va putea oricine face observatii.

 4. Florin

  Buna seara! Absolventii din promotia 2019 subofiteri si ofiteri vor fi incadrati la timp?

 5. Sergiu

  Cu respect, Domnule Dumitrascu,
  Aveti vreo informatie cu privire la modificarea OUG 59/2017, in perioada urmatoare, sau calcularea OMM si la net?
  Va multumesc

  • Nu am. Stiu doar ca rezervistii se organizeaza pentru a stabili echipa care va lucra la acel proiect propus de Dragnea

 6. Pandelescu

  Dle președinte , celelalte departamente din structura apărării naționale au buget pentru decontarea serviciilor turistice?sau noi suntem singura” oaie neagră”?

 7. Dl. Dumitrascu va intreb indraznesc sa va intreb pe dvs ca de la ANP nu am primit niciun raspuns. Nu s-au sinchisit macar sa dea un anunt privind blocarea concursurilor din sursa externa – am aflat de pe site-ul acesta de blocarea posturilor. Stiti cumva cand vor fi reluate din punctul in care am ramas sau se vor lua de la capat ? Ii pasa cuiva ca noi concurentii am cheltuit timp si bani cu aceste concursuri ? Taxe de concurs, fise medicale costisitoare, cazare, transport? Taxele de concurs au intrat in contul ANP-lui. Totusi un elementar bun simt te determina sa dai niste lamuriri ca sa nu mai spun ca si-n regulamentul concursului scrie ca orice modificare in concurs trebuie anuntata.

  • Ce este in curs va continua, ce e in plan se blocheaza. Asta din ratiuni bugetare. Mai exista riscul sa fie publicata decizia CCR care anuleaza regulamentul de concursuri si atunci se blocheaza totul pana se modifica legea.

 8. Madalin

  Buna ziua , de perioada de mutari se știe ceva, când va fi?

 9. sasha

  Deci,nu sunt bani pentru plata orelor suplimentare….este posibila o rectificare pozitiva(ce intrebare pun si eu!) astfel incat orele sa fie platite la final de an bugetar? Daca nu….. instanta,cu executare silita…

  • Greu de crezut in conditiile actuale. Cu executarea silita dupa ce castigam in instanta si cate-o cincime/an c-asa si-au facut legea.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén