fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Ministrul muncii in dialog cu sindicalistii din Penitenciarul Botosani

Ministrul muncii in dialog cu sindicalistii din Penitenciarul Botosani

Ministrul muncii in dialog cu sindicalistii din Penitenciarul Botosani

Ionel Dimitrovici, presedintele Sindicatului “Novo Legis” din Penitenciarul Botosani – afiliat FSANP,  s-a intalnit, alaturi de alti sindicalisti din judet, cu ministrul muncii, domnul Marisu Budai, prilej cu care a reamintit problemele angajatilor din penitenciare si a obtinut promisiunea ministrului ca se va implica in rezolvarea acestora. Nu-i rau, dar promisiunile sunt gratis. Asteptam si rezultate de la guvernanti.

Problemele angajatilor din penitenciare discutate cu ministrul muncii

Ministrul muncii, domnul Marius Budai a discutat alaturi de alti reprezentanti ai autoritatilor locale problemele lucratorilor din judetul Botosani, la intalnire participand si colegii nostri de la Penitenciarul Botosani, reprezentati de catre Ionel Dimitrovici, presedintele Sindicatului “Novo Legis”, afiliat FSANP.

Nu-i prima data cand prefectul judetului organizeaza aceste Comisii de dialog social, iar prezenta ministrului muncii nu poate fi decat un castig, in masura in care dialogul are si rezultate concrete si se trece de pragul informarii catre sfera aplicarii unor solutii pentru problemele sesizate.

Pe scurt, Ionel Dimitrovici, presedintele Sindicatului “Novo Legis” din Penitenciarul Botosani, a informat referitor la anuntata suspendare a unor drepturi – ore suplimentare, majorare pentru lucrari de exceptie si misiuni speciale, servicii turistice – dar si la faptul ca, spre deosebire de MApN, in sistemul penitenciar norma de hrana si de echipament nu poate fi actualizata.

Sindicalistii din penitenciare asteapta rezultate concrete din partea Guvernului

Sindicate de top in penitenciare | Sindicatul “Novo Legis” din Penitenciarul Botosani

Sindicate de top in penitenciare | Sindicatul “Novo Legis” din Penitenciarul Botosani

Situatia alarmanta a ultrajelor, pe fondul lipsei de dotari si a legislatiei permisive, a fos deasemenea un subiect discutat, precum si necesitatea finalizarii unor acte normative uitate pe undeva prin Parlamament care afecteaza functionarea sistemului penitenciar si drepturile angatilor din penitenciare.

Sigur, ministrul Budai a promis ca se va implica in solutionarea acestor probleme in masura competentelor.  Nu-i Lia Olguta Vasilescu sa ne certe ca le avem. In plus s-a mai aratat dispus si pentru o discutie mai aprofundata, ceea ce o sa si facem, desi stim ca in cele din urma partidul traseaza directie, si pentru penitenciare a trasat-o extrem de strâmb prin Toader.

De precizat ca Ionel Dimitrovici, presedintele Sindicatului “Novo Legis” din Penitenciarul Botosani, a ridicat aceste probeleme si cu prilejul actiunilor de protest organizate de sindicat si a transmis acelasi lucru si in mass-media, in cadrul general de actiune organizat de catre FSANP. In conlcuzie, profitam de orice prilej pentru a promova drepturile si interesele angajatilor din penitenciare, la orice nivel.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor este o organizatie non-profit finantata din cotizatii si donatii, si depinde de tine pentru a putea apara si promova drepturile si interesele profesionale ale angajatilor din penitenciare. Alege sa sustii un sindicalism activ si independent!

Doneaza online prin PayPal

Doneaza prin Transfer Bancar

Cont lei | UniCredit Bank RO92BACX0000000956980000

4 Comments

  1. cozma

    cu.ppensiilecum.ramane.model.dna.olguta/pensiimilitare

  2. Antim

    Mda. Asadar, nici saptamana viitoare nu se afla pe ordinea de zi a comisiei de aviz. Despre discutii in Comisia raportoare, nici nu poate fi vorba. Sa facem un exercitiu de imaginatie. Sa spunem ca dl. ministru va pune o vorba buna si legala colegilor domniei sale din Camera Decizionala, adica a Deputatilor. Se discuta Statutul si in 3 saptamani trece de votul final. Ajunge la presedinte, la promulgare. Are termen o luna. Se contesta o prevedere la Curtea Constitutionala. Aceasta da termen prin septembrie. Ajunge din nou in Parlament, unde se baga in sertar, la loc. Prin decembrie, noul ministru va insista cu punerea in acord a proiectului legislativ cu cerintele CCR. Se duce la promulgare. Are termen o luna. Se intra in vacanta. Se alege un alt sau acelasi presedinte de Romanie. Prin martie, anul viitor, se publica in M.Of. Asadar, un an de zile nu va mai fi nimeni evaluat, avansat, promovat prin concurs, etc. Sindicatele, pe buna dreptate, vor insista sa se modifice Statutul cel nou, datorita unor prevederi caduce. Este un exercitiu de imaginatie, dar unul perfect posibil. Rabdare si tutun

  3. Rudolf

    La cum se schimba ministrii astia nu as pune mare baza pe vrajeala lor.Dar e un inceput.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén