fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Noi instructiuni din partea ANP pentru calculul pensiei angajatilor din penitenciare

Noi instructiuni din partea ANP pentru calculul pensiei angajatilor din penitenciare

Noi instructiuni din partea ANP pentru calculul pensiei angajatilor din penitenciare

Sistemul de pensii fiind intr-atat de abramburit ANP face uz de tot felul de adresa ca sa mai clarifice cate-o prevedere neclara pentru angajatii din penitenciare. FSANP incurajeaza toti angajatii din penitenciare indiferent ca sunt sau nu membri de sindicat sa verifice cu atentie si sa ceara lamuriri acolo unde este cazul. Mai ales ca tot apar erori care necesita corectii.

ANP transmite noi instructiuni privind calculul drepturilor de pensionare pentru angajatii din penitenciare. Mai precis, stabilesc cum se face actualizarea bazei de calcul la data deschiderii dreptului de pensie si cum se calculeaza asta la nivelul fiecarui compartiment de salarizare din penitenciare.

Adresa ANP baza de calcul a pensiei

Adresa ANP baza de calcul a pensiei

Astfel, pentru perioada aleasa de titularul dreptuli de pensie, anterior datei de 01 ianuarie 2019, cunatumul celorlalte elemente salatriale care fac parte din salariul lunar brut al angajatului din sistemul penitenciar in cauza se actualizeaza la nivelul lunii decembrie 2018.

Mai mult, ANP stabileste ca, majorarea salariala platita penru orele supliementare efectuate si necompensate cu timp liber corespunzator se evidentiaza in fisa de pensie in luna in care a fost prestata si in cuantumul achitat conform statelor de plata.

Pentru ca astfel de probleme tot apar FSANP incurajeaza membrii de sindicat sa verifice cu atentie si sa ceara lamuriri acolo unde este cazul. In cazul in care ANP ori conducerea penitenciarului nu reactioneaza corespunzator, sunt mijloace la indemana care sa-i determine sa reintre in legalitate.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor este o organizatie non-profit finantata din cotizatii si donatii, si depinde de tine pentru a putea apara si promova drepturile si interesele profesionale ale angajatilor din penitenciare. Alege sa sustii un sindicalism activ si independent!

Doneaza online prin PayPal

Doneaza prin Transfer Bancar

Cont lei | UniCredit Bank RO92BACX0000000956980000

11 Comments

 1. fsanp

  Daca am primit decizia de pensie acum urmeaza o noua recalculare?

  • Nu mi-e clar din adresa. Va trebui sa intrebati la penitenciar.

  • Dan

   Cu siguranta.Serviciul financiar va trebui sa recalculeze fisa pe care in mod obligatoriu va trebui sa o semnati iar apoi aceasta va pleca spre casa de pensii care va emite o noua decizie de pensionare.Pana atunci insa veti incasa pensia normala din prima decizie urmand ca dupa aceea sa primiti diferenta si pensia marita.

  • Dorel

   Noua fisa care va fi facuta de cei de la financiar va trebui sa o semnezi si va fi trimisa la CPS a MAI pt actualizarea pensiei.

 2. vrajeala cat cuprinde

  asa e….unitatile sunt stat in stat,nu aplica legislatia,o arunca in carca casei sectoriale de pensii…se pot regla doar in instanta…casa sectoriala la randul ei da vina pe unitatie penitenciare

  • Dorel

   Vorbesti prostii. Unitatea pt cei iesiti la pensie începând cu 01 01 2019 nu avea cum sa trimita fisele actualizate cu marirea de 1/4 daca nu aveau normele de aplicare care au venit ACUM.

 3. DOBRICA DEMISIA

 4. ?????

  Frectie . Unitatile nu vor sa actualizeze motovand ca e treaba casei de pensii

Comments are Closed

Theme by Anders Norén