fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Practicile abuzive din penitenciare urmeaza exemplul de la ANP

Practicile abuzive din penitenciare urmeaza exemplul de la ANP

Practicile abuzive din penitenciare urmeaza exemplul de la ANP

Din ce in ce mai multe situatii in care sefuleti de prin penitenciare considera ca se afla pe propria mosie si fac tot felul de abuzuri sunt sesizate din tara. Uneori de sindicat, alteori de subordonatii nedreptatiti.

Colegii de la Penitenciarul Gherla constata si dansii ca nici ANP si nici unii sefi de prin penitenciare nu se mai simt obligati sa respecte legea si regulamentele specifice. Sigur ca e vorba de o doza mare de mimetism, pana la urma asta vad de la seful vesnic imputernicit al ANP.  Daca Dobrica considera legea ca fiind optionala, de ce n-ar face-o si cei care-l copiaza la nivel de unitate.

În ultima perioadă și în Penitenciarul Gherla ca și în Aparatul Central abuzurile se țin lanț. Dacă şi la ei, la noi cum…

Gepostet von Sindicatul Liber Pen Gherla am Mittwoch, 10. April 2019

Sefuletii din penitenciare urmeaza exemplul prost de la ANP

Si, nu ma refer doar la personaje din categoria Banuta, de la Poarta Alba, care profita ca-i var-su la ANP.  Destui sefulica au impresia ca i-a atins cu har ordinul de imputernicire ori, in cazuri fericite, de numire in functie unde, e drept ca amintitul mimetism e mult mai scazut. Cei din urma nu simt nevoia sa urmeaze un incomptent de care nu depind la fiecare 6 luni, ceea ce uneori ii face extrem de nepopulari si uneori vulnerabili la controale cu tinta.

Cum altfel sa faci evaluari profesionale, schimbari din functie ori alte jmecherii care n-au temei legal? Cum sa nu faci deconturi la timp si sa te mai si superi ca magaru’ pe sac pe motiv ca ti se atrage atentia ca-ti bati joc de oameni? Cum sa dai majorari pentru lucrari de exceptie si misiuni speciale pe ochi frumosi? Cum sa-ti ameninti colegii care te anunta ca nu mai fac ore suplimentare avand in vedere ca nu se platesc?

Exemplele pot continua si toate vorbesc despre tupeul de imprumut pe care niste jenanti, de cele mai multe ori, il aplica in relatia cu subordonatii pentru ca asa li se transmite ierarhic. Jmecheria ieftina inlocuieste o atitudine sanatoasa in relatia cu subordonatii si in aplicarea legilatiei specifice sistemului penitenciar, intr-o abordare care dovedeste ca pestele s-a imputit demult de la cap si acum miroase-n tot sistemul penitenciar.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor este o organizatie non-profit finantata din cotizatii si donatii, si depinde de tine pentru a putea apara si promova drepturile si interesele profesionale ale angajatilor din penitenciare. Alege sa sustii un sindicalism activ si independent!

Doneaza online prin PayPal

Doneaza prin Transfer Bancar

Cont lei | UniCredit Bank RO92BACX0000000956980000

6 Comments

 1. Alexandru V

  Buna seara, domnule Dumitrascu, numele meu este Alexandru V, angajat in sistem din 2007. Am si eu o intrebare in ceea ce priveste schimbarile pe functie din sectorul admninistrativ in operativ. Mai exact daca este stipulat undeva negru pe alb ca pt a trece din administrativ in operativ trebuie sustinute probe fizice? baremele fiind aceleasi cu cele pt angajari din sursa externa. Daca exista atunci am rugamintea sa il postati pt a ma putea documenta cu privire la acest aspect

  • Din cate stiu nu. E mai curand o cutuma.

   • Alexandru V

    deci nu exista un cadru legal pt asa ceva? asadar in opinia mea putem vorbi despre un abuz? de cand cutuma reprezinta o baza legala, la nivelul sistemului, privitor la trecerea din sectorul administrativ in cel operativ? care este cadrul legal care sta la baza constituirii unei comisii de examinare, ale aptitidinilor fizice ale unui angajat al sistemului, pentru trecerea pe o alta functie (in speta din administrativ in operativ). Cu stima

 2. Fpss

  Niște mizerabili de șefi, care te aduc la limita disperării și ajingi să-i transpiri în pumni putin.

 3. raul

  Buna ziua D nu.Dumitrascu.A fost lansat de curand un zvon dinspre M.A.I ,ca in modificarea legii pensiilor militare ar urma baza de calcul sa arate,65%pentru cei care nu au 25 ani ca militar si 80%spre 100% pentru cei cu 25 ani si peste 25 ca militar.Ati auzit ceva sau e doar o alta gulguta diversionista-electoral?Multumesc si sa auzim de bine ca de vazut nu se vede.Stima.

  • Nu am vazut asa ceva desi de vreo 2 zile tot circula un articol din 2016 din Romania Libera pe aceasta tema pe care multi din nebagare de seamna l-au distribuit.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén