fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Proteste in penitenciare. FSANP continua!

Proteste in penitenciare, FSANP continua

Proteste in penitenciare, FSANP continua

Dupa mai multe serii de proteste in mandatul lui Toader, recent FSANP a reluat actiunile prin refuzul de a presta ore suplimentare si cateva mii de cereri si actiuni in instanta de recalculare a salariilor. Mai nou, si alte sindicate despre care inainte ministrul Toader spunea ca n-au probleme, realizeaza ca avem probleme. Salutam, deci, entuziast!

Si alte sindicate din penitenciare declanseaza actiuni de protest din penitenciare

Ieri mai multi jurnalisti mi-au cerut opinia in legatura cu ralierea celorlalte sindicate la protestele din penitenciare. Raspunsul e simplu: nu pot decat sa salut entuziast ca lider de sindicat ca, in cele din urma, se misca si cei despre care ministrul Toader spunea ca n-au probleme, pe vremea cand noi incepuseram protestele din seria asta inca din toamna anului trecut, exact pentru aceleasi lucruri: conditii de lucru mai bune, o salarizare corecta si conbitii de pensionare echitabile.

Risc de blocaj la penitenciarul Popa Sapca din Timisoara. Angajatii refuza sa faca ore suplimentare fara remuneratie

Risc de blocaj la penitenciarul Popa Sapca din Timisoara. Angajatii refuza sa faca ore suplimentare fara remuneratie

De cand e Toader ministru am tot protestat si am tot fost lasati in off-side si n-am asteptat momentul in care guvernarea miroase “a mort” pentru a spune clar si raspicat ca angajatii din penitenciare lucreaza in conditii mizere, ca facem ore suplimentare cu miile la nivel de penitenciar, ca suntem furati la salarii si de catre Guvern si de catre interpusii de la ANP si de la Justitie.

Ne bucuram, deci, ca cei care nu aveau probleme nu mai fac intalniri prietenoase cu ministrul si ca fac ceea ce trebuie sa faca sindicatele: apararea si promovarea drepturilor si intereselor profesionale ale membrilor de sindicat. Sigur ca n-am uitat de cat de bine functiona fratia contra naturii cand ANP si sefii de la justitie incercau sa ne scoata de la negocieri si cand si-au dat mana sa ne fure la Acordul colectiv, dar nu asta e important acum.

FSANP a avertizat inca de anul trecut ca problemele din penitenciare se vor acutiza

E exceptional faptul ca si ceilalti colegi vor semna refuzuri de a face ore suplimentare, pe langa ceea ce ne-am propus noi sa facem referitor la recalcularea salariilor furate cu buna stiinta de catre un ministru al justitiei si-un director general  care de cand sunt in functie nu fac altceva decat sa submineze sistemul penitenciar. Si, chiar daca n-am uitat ca unii care acum protesteaza pentru aceleasi lucruri ne besteleau actiunile de protest, vom fi alaturi de ei, scopul fiind comun.

Unii se vor supara pentru ca am adus in discutie perioada in care a functionat alianta aia nefireasca dintre ministrul justitiei, seful ANP si unele sindicate, mai ales ca, iata, se confirma, ca protestele declansate de FSANP de cele mai multe ori in tandem cu politistii din SNPPC au fost si raman justificate. Doar ca noi fiind lasati in off-side guvernantii au facut ce-au vrut. Pentru acest motiv noi avem salarii inghetate si altii nu, pentru acest motiv noi avem buget de avarie si altii nu.

Poate ca pentru unii va fi invatare de minte, desi nu cred. Cred insa ca e momentul pentru un raspuns la intrebarea pe care colegii nostri din penitenciare ne-o tot adresau in timpul protestelor: de ce nu ne aliem toate sindicatele din penitenciare?  Raspunsul e simplu: pentru ca unele erau aliate cu puterea. D-aia n-ati auzit niciun comentariu cand au inghetat salariile ori cand bugetul a fost extrem de prost croit si aprobat. Dar, e bine si in ceasul al 12-lea.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor este o organizatie non-profit finantata din cotizatii si donatii, si depinde de tine pentru a putea apara si promova drepturile si interesele profesionale ale angajatilor din penitenciare. Alege sa sustii un sindicalism activ si independent!

Doneaza online prin PayPal

Doneaza prin Transfer Bancar

Cont lei | UniCredit Bank RO92BACX0000000956980000

15 Comments

 1. josephine

  Ali-xeev Baba si cei patruzeci de supereroi!
  Cand nu esti bagat in seama te urci in pom si incepi sa urli….. Supereroii de la Penitenciarul Timisoara, coordonati de eroul eroilor de la Termopile au donat sange saptamana trecuta, facand valuri mai mari ca Titanicul in media locala. Poze, interviuri si toate cele, dovedind ipocrizie maxima, ca de fiecare data. Pentru cei ce nu stiu, amintesc faptul ca anul trecut, cand a fost nevoie de sange pentru fostul nostru coleg, nu s-au inghesuit atatia eroi….. Probabil ca nu a fost chemarea stapanului la fel de ferma. Pentru a continua in aceeasi nota, ca sa nu-ti iesi din mana, poti infiinta un pl al carui sef sa fii, luand in escorta pe Mbappe si sa mergeti la Paris sa reconstruiti Notre Dame. Astia au dat cinci ani termen, probabil ca tu reusesti in doi, problema este daca te intelegi cu baietii la cascaval, ca aia vorbesc alta limba….. Si s-ar putea sa nu-ti convina pretul. Allez Georges, allez! Attention France, viens a nous!

 2. melinte

  Aveati impresia ca indrazneste cineva de la Timisoara sa-i comenteze lui Alexeev? Cine sa fie ala ca i-a terorizat pe toti, fug toti din calea lui. Iar sefutii care mai sunt respira ca el, gandesc ca el, i-a injectat pe toti cu gandirea lui revolutionara. Nu conteaza cat muncim, important este sa fim primii din sistem-unii- si sa ne imbogatim-altii- pe spinarea fraierilor. Am scapat de unul, am dat de altul mai lacom. Greva la Timisoara? Gogosi!!!! Pe hartie si de imagine, in rest sclavi si stapani de sclavi. Pentru ca ne meritam soarta, acceptandu-i acestui parvenit toate toanele si iesirile necontrolate. Daca mai pui si faptul ca 2/3 din noi suntem lingai si sifoane, atunci mucles si bagam in contrinuare ca sclavii.

 3. Robert

  Domnule Dumitrascu protestele se pare ca sunt doar pe hârtie, notificarile angajaților prin care au informat conducerile privind refuzul de a presta ore suplimentare nu sunt respectate in continuare se lucrează 9,10 ore la punctele de lucru. Vezi cazurile Timișoara, Craiova. Personalul este amenințat de conducerile unităților .

  • Vor fi si directori care pun presiuni si colegi care vor prefera sa lucreze in speranta ca se vor plati aceste ore la un moment dat. Acolo unde conducerile fac presiuni si aflam despre asta intervenim.

 4. Justițiarul

  Am scăpat de Dracu / Toderaș și ne-am ales cu Scaraoschi…..!

 5. Rudolf

  Ati omorat pe dracu’ cu cel 50%.Sunteti ca pensionarii aia care cred ca transportul gratuit e un drept.De parca au muncit pentru transport moaca nu pentru pensie.

  • Majorarea de 50% e doar o vocatie, nu un drept. Corecta observatia, dar avand in vedere ca alte mecanisme de motivare nu prea mai avem, n-ar fi bine s-o pierdem chiar daca sefii o abuzeaza.

   • Adi

    La cum se acorda……
    Mai bine sa presam pe drepturi pt tot personalul(ex:norma de hrana,echipament,etc)

    • Exact. Din aces motiv nici macar n-am mentionat in cereri catre ANP/MJ, actiuni in instanta ori comunicate de presa riscul pentru majorarea cu 50% pentru lucrari de exceptie si misiuni speciale.

     • Rudolf

      Care lucrari de exceptie si misiuni speciale? Avem oameni sub acoperire prin clanuri interlope si nu stim? Salveaza oameni prin zone de razboi ?Au atras fonduri europene pentru dotari sau renovari? Ne furam caciula singuri si ne credem mai buni decat suntem.

 6. politist de penitenciare

  gargamel va fi schimbat!sa speram ca va fi o schimbare in bine pentru noi!

  • E important cine vine si cu ce ordine vine. Sa nu uitam ca schimbam o sluga de partid cu alta si ca in cele din urma diferenta o face doar cat de lunga e luna de miere 🙂

 7. gigi

  Cum se face ca pentru plata unor drepturi ce nu provin din efectuarea serviciului ( pentru transport si chirii) sunt fonduri sa se platesca in intregime pe tot parcursul anului, iar pentru plata majorarii de 50% pentru max. 5 % din personal, drept care deriva efectiv din prestarea serviciului, nu sunt bani nici pentru acordarea pentru cateva luni ? Nu credeti ca trebuiau repartizate sume si pentru plata acestui drept in limita bugetului existent cu posibilitatea de rectificare a bugetului astfel incat sa se calculeze si plata acestui drept?

  • Bugetul a fost prost gandit de ANP, si prost aprobat mai departe. Suntem singura institutie din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala care avem aceste probleme. Dobrica s-a crezut bun si pe economic si-a facut si sectorul asta harcea parcea. Asa e cand nu-si stie omul limitele.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén