Accesul personalului cu telefon mobil în sectorul administrativ
ANP, FSANP, penitenciar, sindicat

Accesul personalului cu telefon mobil în sectorul administrativ

Directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Dan HALCHIN, a informat organizațiile sindicale că grupul de lucru care lucrează la găsirea unei posibilități tehnice de a permite tuturor angajaților accesul cu telefonul mobil în sectorul administrativ se află în grafic.

Din iunie până în prezent…

În luna iunie, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a solicitat Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) ca toți angajații să aibă acces cu telefon mobil în penitenciar.

La data solicitării, directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) a anunțat ca în aproximativ două luni, după o analiză detaliată a situației, va veni cu o decizie.

Inițial, intenția directorului general a fost PRO acces, însă sperăm ca decizia finală să nu îi fie influențată.

41 thoughts on “Accesul personalului cu telefon mobil în sectorul administrativ

    1. Eu cred ca nu va fi pusă în practica la sfârșitul lunii, așa cum s-a anunțat inițial. Sunt unități penitenciare a căror arhitectura ingreuveza găsirea unei soluții. Sincer, nu știu sigur. Mă voi interesa la DSDRP.

      1. si legat de plata sporurilor in concediu , se va asuma decizia de catre DG la 01 septembrie ?
        sa intelegem ca incepand cu octombrie(pt plata salariilor aferente lunii sept.) vom primi salariu cu sporuri?
        am inteles bine ? sau se va plati din septembrie pt august?

    2. Cam cate ore, din cele 8, crezi ca o sa stai pe facebook, insta, tik tok etc? Te plictisesti rau fara telefon in birou, asa i? Pana vine aprobarea, poti sa soliciti sa i schimbi pentru a servi masa, pe cei din foisor. Din colegialitate si solidaritate profesionala. Si o sa ai timp sa vezi ca pt ei nu se pune problema sa stea cu telefon personal in timpul serviciului.

        1. Pt LION *mai mult pisica decat leu*
          Eu motivam pentru colegii care nu au acces, eu una am acces si mi se pare perfect normal ca TOT ADMIINSTRATIVUL sa aiba.
          Cu astfel de frustrari nu vom progresa niciodata, mereu ne uitam in curtea vecinului, haideti ca fiecare sa ne vedem de functia lui, traim in 2021 totusi……

        2. O sa ți răspund eu leutule:
          Cei din foișor sunt plătiți sa stea acolo și le convine sa stea acolo.
          Asta vor ei : sa stea acolo.
          La mine în unitate toți din foișor, absolut toți, au refuzat sa lucreze la 8 ore în administrativ. Este lipsa acuta de personal la 8 ore și ghici ce?
          Nimeni de la tura nu vrea sa vina.
          Oare de ce?
          Dar p-acilea pă sait ne dam loviți : mama ce greu e la tura, toată greutatea muncii de pușcărie e pă umerii noștri.
          Dacă n-am fi noi…
          Ma opresc aici ca să nu dau din casa mai mult decât trebuie.

          1. Exact!!!
            Daca iau 2-3 pers dupa perimetru si ii duc in sectorul evidenta(care mai mult e tot operativ , insa e privit ca “cei de la birouri” , NU REZISTATI NICI 4 ore , asa ca , fiecare sa isi vada de treaba lui si de atributiile lui, perimetrul dupa tura de noapte nu pleaca cu capul “varza” ca cei de la evidenta(si e doar un exemplu).
            Fara administrativ nu de poate functiona, si eu lucrez tot in OPERATIV.

          2. Fiecare polițist de penitenciare are contribuția lui la bunul mers al lucrurilor intr-o unitate penitenciară. Niciunul dintre noi nu trebuie trebuie sa se considere superior în fata altui coleg.

      1. De preferat e ca fiecare angajat sa facă atribuțiile postului pe care a fost numit și s-a încadrat.

        Unii au optat pentru operativ, cunoscând restricțiile funcției, alții pentru administrativ cunoscând, la rândul lor, restricțiile și avantajele acestui domeniu.

        1. Da, dar ăia din administrativ sunt singurii care vor să eludeze restricțiile, pe când cei din operativ nu îndrăznesc să ceară, nu?

          1. Care lege, boss? Legea interzice introducerea ilicită de telefoane mobile, în scopul folosirii de catre deținuți, nu telefonul meu personal. Este interzisă de către regulament intrarea cu telefonul mobil personal, că și la cei din administrativ. Ce vorbim aici? Sau ne prefacem că nu cunoaștem legea?

          2. In opinia subsemnatului, și supraveghetorii ar trebui sa aibă acces cu telefon. De când ii prezuma ca sunt infractori și dau dau telefonul personal la deținuți sa-l folosească?

  1. Referitor la stadiul implementarii Deciziei 51, a fost transmis un punct de vedere din partea sindicatelor catre MJ privind aplicarea deciziei?

  2. Eu sper să nu fie pusă în practică niciodată.Se creează iar discuți între administrativ și operativ.

  3. O soluție fff proasta…. Cred că trebuie luat un punct de vedere de la colegii serviciului siguranța… Nu cred că ar fi de acord cu accesul tuturor in sectorul administrativ

      1. Pentru că sunt la serviciu, domnule Dorobanțu, de-aia! Realitatea este că vor pierde mult timp pe telefoane, în loc să muncească.

        1. Exista șefi care verifica dacă polițistul își face treaba și își îndeplinește obiectivele individuale.

          Haideți sa nu ne mai pronunțăm pe ce o sa facă sau face altul! Sa ne vedem fiecare de postul lui și munca lui!

          1. Există, pe dreaq! Hai să fim serioși. Asta ar mai lipsi acum… sindicatele nu cunosc realitățile din penitenciare.

      2. O solutie foarte proasta cum zice si colegul de mai sus! Intreba cineva mai sus daca primeste telefonul si in foisor? Asta ar mai lipsi, sa stea colegutul pe fb si yt! Munciti domnilor si doamnelor, nu doar cereti drepturi si privilegii! Sper sa nu se implanteze! Eu telefonul mi-l las in masina la intrarea in serviciu! Si asa unii sunt prea bine platiti pentru munca care o presteaza!

  4. Din partea mea să aibă administrativul telefon dacă au nevoie !Eu personal nu am nevoie ,decizia aparține persoanelor de conducere și fiecare să își vadă de munca lui.

    1. Eu sunt mulțumit dacă îmi este acordat și concediul de anul trecut , nu mai emit pretenții de gadgeturi sau alte alea , pe la noi nu vine nimeni să ne întrebe dacă vrea cineva la birouri , ne mulțumim și dacă ne aduc apă după 13 , 14 ore de serviciu…

  5. Din pacate asta e realitatea sistemului !De ce are el si nu am eu !Dacă eu nu beneficiez de asa ceva , sa nu aiba nimeni !Domnilor polițiști de penitenciare fiecare este plătit pentru muncă pe care o prestează!Dacă unui șofer i se reține permisul pentru incalcarea regulilor de circulație, ar trebui să li se reține la toți șoferii permisul de conducere !Dacă va considerati asa de speciali pentru muncă prestata va asteapta sectorul privat sa va dovediți abilitățile! Obișnuiți-vă cu ideia ca orice fpss indiferent de sectorul in care lucreaza este indispensabil pentru desfășurarea normală o activităților specifice sistemului ! Nu e nimeni vinovat ca esti încadrat într-un anumit sector de activitate !Cheia tuturor neînțelegerilor este sectorul resurse umane! EI trebuie să ceară personal pentru încadrare, la un nivel care sa asigure desfășurarea în condiții sigure a sarcinilor !Nu cei care lucrează în alt sector ! ” Succesuri multe ! “

  6. Cine este muncitor va munci cu sau fara telefon personal la munca. Aegumentul ca daca ai telefon stai sa te holbezi la el este eronat! Daca esti lenes si invatat sa freci menta vei privi natura sau pe ceilalti …
    Un angajat, tata sau mama care poate lua legatura cu copilul sau familia in plina pandemie va fi mai linistit si isi va continua activitatea cu mai mare implicare si recunostinta pentru ca poate comunica in exterior cu familia.
    Toti avem parinti, bunici, bolnavi etc. Cred ca e util sa iti auzi pentru ultima data tatal la un telefon decat sa auzi dupa ce iesi din serviciu ca s-a dus …

  7. Angajatii sunt evaluati dupa performanta. In perioada actuala aceasta masura este bjne venita. Am avut coleg internat pe care am putut sa il incurajez telefonic o data pe zi !

Comments are closed.

Skip to content