Angajatul anului in sistemul penitenciar. Injurat, scuipat, amenintat, impins, bruscat, lovit si taiat
penitenciar

Angajatul anului in sistemul penitenciar. Injurat, scuipat, amenintat, impins, bruscat, lovit si taiat

Angajatul anului in sistemul penitenciar ar trebui sa fie fiecare dintre cei injurati, scuipati, amenintatii, impins, bruscati, loviti ori taiati. Dupa evenimentul de ieri de la Penitenciarul Deva cand un coleg a fost injunghiat in timpul unei proceduri de mutare din camera a unui detinut cunoscut ca fiind cu grad sporit de risc, cam asta e concluzia.

Din ce in ce mai multe agresiuni la adresa personalului din penitenciare

Mai jos aveti documentatia pentru Angajatul anului, o idee buna care ne aminteste in context ca am tot cerut ANP sa faca ceva pentru a preveni si a combate agresiunile la adresa personalului. Am dat si exemple si am aratat si deficientele de sistem care conduc la aceste situatii: lipsa de personal, legislatie prost facuta si indolenta unor sefi care se pare ca nu inteleg ca nu trebuie sa ajungem la situatii grave care, iata, se pot intampla.

Documentatie angajatul anului - ANP 2019
Documentatie angajatul anului – ANP 2019

Nu mai departe de acum cateva zile am dat un exemplu de la Bacau, in care un supraveghetor a fost efectiv luat de gat si fluturat prin aer de catre un detinut urias. Doar norocul si prezenta de spirit a facut sa scape. Am scris despre asta si, ca sindicat, am mai cerut inca o data ANP sa-si indeplineasca atributia de a apara personalul din penitenciare.

ANP raspunde din birou si nu intelege ca este nevoie de reactie ferma

Se intampla aproape in fiecare zi cate un ultraj, si noi am ales sa spunem asta, si atunci cand suntem atacati de presa cu apelative din categoria tortionari, si atunci cand aceste agresiuni se intampla iar sefii cate unui penitenciar au grija doar de detinut si uita si de pregatirea dosarului de ultraj si de asigurarea asistentei medicale pentru colegul nostru.

ANP trebuie sa puna in aplicare masuri concrete de prevenire si combatere a ultrajelor din penitenciare
ANP trebuie sa puna in aplicare masuri concrete de prevenire si combatere a ultrajelor din penitenciare

Facem asta periodic desi ne lovim de un zid de negare a realitatii, dar n-a trecut mai mult de o saptamana de cand am revenit cu o noua solicitare catre ANP de a pune in aplicare un plan concret de prevenire si combatere a agresiunilor la adresa personalului. Nu adrese de incurajare si nu proceduri de achizitie de dotari amanate cu anii.

Presa ne plange conditia, dar ne numeste “paznici”

Desi, am tot corectat folosirea unor termeni care sunt peiorativi, presa continua sa-i foloseasca in lipsa de altceva, fiind mai la indemana un termen precum “paznic” ori “gardian” decat cel de ofiter ori agent de penitenciare, angajat al penitenciarului ori ceva care sa incapa rezonabil intr-un articol de presa despre incidentul de ieri de pilda.

Stirea Mediafax a fost copiata de toata presa cu un titlu mai mult sau mai putin apropiat de “Caz grav la Penitenciarul Deva: Un paznic a fost injunghiat de un detinut, traficant de obiecte interzise in inchisori”. Iar lead-ul continua la articol continua “Un paznic de la Penitenciarul Deva a fost injunghiat, miercuri seara, cu o foarfeca, de catre un detinut, cunoscut ca traficant de obiecte interzise in inchisori.”  Motiv pentru care am transmis cuvenita rectificare, macar sa fie corect pe viitor.

12 thoughts on “Angajatul anului in sistemul penitenciar. Injurat, scuipat, amenintat, impins, bruscat, lovit si taiat

  1. angajatul anului- este o mizerie tipic anp! Daca s-ar fi dorit intr-adevar statutarea acestei titulaturi ati fi introdus-o in legea 293/2004, ati fi proiectat o medalie sau o bareta sau o distinctie oficiala, etc… ar fi asvut niste consecinte materiale sau profesionale, dar asa… este maculatura

    1. Idea nu e deloc rea si functioneaza la alte institutii. Problema la noi e mai curand de organizare, dar, cine stie, poate anul asta se schimba lucrurile.

      1. Ziua lucratorului de penitenciare,a fost transformată din pacate de la început în,,Ziua deținuților
        ” Angajații pe locul 3,până când ? ?

  2. Cred ca acceptam prea usor aceasta umilinta(angajatul anului sau neamului) ,si,probabil ne sfideaza inteligenta ori ne provoaca inteligenta.Poate fi vorba de cel mai popular,iubit ori poreclit “angajat al anului”. Faptele vorbesc si nicidecum cuvintele!

  3. TRADIȚIE COMUNISTĂ !

    Un exercițiu de prostie, o dezonoare pentru ceilalți angajați. În fiecare an a fost propus și ieșit cel care era în grațiile patronului.
    O măscăreală ordinară adresată cretinilor, hmm … cine-i capabil să analizeze activitatea unui angajat ?

    Principiul idioțeniei maxime se aplică și când se acordă 50%.

    1. Si care-ar fi alternativa? E clar ca e un concurs de popularitate in ochii sefilor, dar cu ce inlocuim?

  4. Angajatul anului ar trebui sa fie șeful de schimb care și a riscat viața ptr dasdrp.

  5. Munca diferă de la un loc de muncă la altul. Nu avem funcționari capabili să analizeze acest lucru.
    După mintea ANP.-ului Yoghina sau Livache Șmenaru ar trebui să fie angajatul anului.
    În sistemul ăsta hoții, puturoșii și curvele au făcut legea.
    Ar trebui să alegem și pensionarul ultimilor ani, cu siguranță că ar ieși MĂCEL. Să vezi acolo lupta dinozaurilor … . 🙂 🙂

  6. Eu aş acorda premiul lui Dobrică…şi el şi-ar da seama că e la mişto…

Comments are closed.

Skip to content