ANP | Indicatori privind analiza posturilor din penitenciare
penitenciar

ANP | Indicatori pentru analiza posturilor din penitenciare

ANP a stabilit recent o serie de indicatori care vor fi avuţi în vedere la analiza posturilor din cadrul sectorului siguranţa deţinerii şi regim penitenciar şi a sectorului economico-administrativ din fiecare penitenciar, prin raportare la standardele de personal aplicabile. Scopul declarat, prioritizarea la pregătirea concursurilor.

E foarte posibil ca standardele de personal să fie modificate, dar nu pare a fi asta prioritatea imediată. Și, pentru că tot a venit vorba, am reamintit că problema reînființării grupelor de intervenție permanente încă n-are o soluție concretă deși suntem cu toții, sindicate și angajator, de acord că trebuie. Cu toții mai puțin CPT care lucrează cu alte standarde și are alte priorități.

Evaluare pe sectoarele de siguranță și regim și economic-administrativ

Printre indicatorii din sectorul siguranţa deţinerii şi regim penitenciar, numărul posturilor de pază și control, numărul patrulelor, volumul activității la organele judiciare și instituțiile sanitare, dar și numărul de arestați preventiv și al deținuților folosiți la muncă. În calcul mai intră și indicatori referitori la secțiile de deținere interioare și exterioare: numărul deținuților, numărul de camere, regimul de executare, gradul de risc, arhitectură ori specificul supravegherii.

Pentru sectorul economico-administrativ, sunt avute în vedere detalii precum numărul proceselor de achiziție derulate, numărul compartimentelor existente în cadrul logisticii, valoarea totală a bunurilor din fiecare gestiune. Numărul mijloacelor de transport (funcționale) și detalii referitoare la setoarele GAZ și de producție intră de asemenea în detaliile evaluate alături de valoarea totală a bunurilor din fiecare gestiune ori volumul şi valoarea lucrărilor de investiţii, reparaţii capitale prevăzute.

În context

https://www.fsanp.com//2020/01/29/anp-pregatiri-pentru-concursurile-de-ocupare-a-functiilor-vacante/

https://www.fsanp.com//2020/01/21/ordonanta-de-modificare-a-statutului-politistilor-de-penitenciare-in-procedura-de-avizare/

https://www.fsanp.com//2020/01/05/prioritatile-anului-2020-pentru-penitenciare/

15 thoughts on “ANP | Indicatori pentru analiza posturilor din penitenciare

    1. Nu. In cel mai rau caz nu se vor mai repartiza din scoala sau angaja acolo unde se constata dezechilibre pozitive. Dar, avand in vedere volumul pensionarilor si blocarea concursurilor, mi-e greu sa cred ca avem vreo unitate in aceasta situatie.

      1. Modificarea standardelor, respectiv a statelor, nu ar trebui să aibă în vedere toate compartimentele? Fiecare unitate are un specific, propriile nevoi. Poate nu am înțeles bine această inițiativă a ANP, dar sunt și alte compartimente din unități are au mare nevoie măcar de încă un post (ex: IT, Secretariat,etc)

  1. Domnule presedinte,

    Concret,ce impact are asupra noastra,
    Salariul de funcție ︱ salarizarea la nivel maxim – conform Deciziei ÎCCJ nr. 51/11.11.2019 ???

    1. Conceet, impactul ar fi exact cel din titlu: salarizarea la maximul functiei. In articolul pe care-l citati aveti detalii.

  2. Pai mai este mult si bine . Iar la cum s-au miscat lucrurile pt noi o sa dureze mult si bn . Am castigat 2 lei la norma de hrana . Dupa un an de teapa . Echipamentul a ramas in pom

  3. Ce masuri luam acum ca avem o decizie a ICCJ,adica ce altceva trebuie ca sa se intample……?

    1. Revenim cu solicitarea catre angajator de a se alinia la ce spune CCR. Avem si cateva procese prin tara, probabil ca asta a ajuta la transarea acestora.

Comments are closed.

Skip to content