ANP, măsuri de gestionare a cazurilor de coronavirus din penitenciare
penitenciar

ANP, măsuri de gestionare a cazurilor de coronavirus din penitenciare

Așa cum ne-a obișnuit ANP informează referitor la măsurile de gestionare a cazurilor de coronavirus din penitenciare.

Având în vedere evoluția situației epidemiologice pe plan național și evaluarea modalității optime de gestionare a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul persoanelor custodiate, pentru creșterea capacității Penitenciarului-Spital București-Jilava,

în urma analizei efectuate de Administrația Națională a Penitenciarelor, în temeiul Ordinului C.N.C.C.I. nr. 4649288/09.11.2020 și a art. 15 din Legea nr. 254/2013, Penitenciarele Ploiești și Timișoara vor asigura custodierea persoanelor private de libertate care nu mai prezintă risc de contagiune după perioada de 14 zile de spitalizare în penitenciar-spital.

În același registru, pentru tratarea potențialelor cazuri de îmbolnăvire din rândul persoanelor private de libertate, au fost operaționalizate și Penitenciarul-Spital Mioveni (pentru persoane private de libertate-femei), respectiv Penitenciarul-Spital Constanța- Poarta Albă (pentru persoane private de libertate-bărbați).

Prezentul demers nu afectează derularea activităților curente la nivelul Penitenciarelor Ploiești și Timișoara și nu ridică dificultăți sau riscuri pentru persoanele custodiate sau personal. La Penitenciarul Ploiești, adaptarea spațiilor de cazare pentru scopul descris nu presupune relocarea întregului efectiv de deținuți, unitățile avute în vederea transferurilor fiind situate în proximitatea localităților de domiciliu ale persoanelor relocate (Penitenciarele București-Jilava, Mioveni, Tulcea, Constanța- Poarta Albă).

Monitorizarea medicală a persoanelor private de libertate confirmate pozitiv SARS-CoV-2, ulterior perioadei de 14 zile de spitalizare în penitenciar-spital, se va realiza de către personalul medical al Penitenciarelor Ploiești și Timișoara, sub coordonarea Penitenciarului-Spital București-Jilava, unitățile dispunând de baza materială necesară protecției individuale și de o metodologie de intervenție.

Menționăm că, în prezent, Penitenciarul-Spital București-Jilava asigură tratamentul pentru 214 persoane private de libertate confirmate pozitiv SARS-CoV-2, alte 123 fiind tratate și declarate vindecate. Fiecare caz este notificat Direcției de Sănătate Publică competentă, iar unitățile de detenție aplică atât măsurile indicate de structura responsabilă, cât și cele prevăzute în planurile interne.

Demersurile Administrației Naționale a Penitenciarelor sunt permanent adaptate hotărârilor și recomandărilor factorilor decidenți din domeniul sănătății publice și vizează implementarea măsurilor eficace pentru limitarea răspândirii noului coronavirus și pentru protejarea persoanelor private de libertate și a personalului angajat. (Sursa: ANP 11.11.2020)

În context

https://www.fsanp.com//2020/08/06/avocatul-poporului-conditionarea-intoarcerii-la-munca-dupa-carantinare-de-un-test-negativ-la-coronavirus-excesiva/

https://www.fsanp.com//2020/07/19/anp-noi-masuri-pentru-prevenirea-raspandirii-epidemiei-de-coronavirus/

https://www.fsanp.com//2020/04/23/anp-noi-dispozitii-privind-protectia-personalului-si-prevenirea-extinderii-epidemiei-de-coronavirus/

5 thoughts on “ANP, măsuri de gestionare a cazurilor de coronavirus din penitenciare

  1. Bună seara,știți cumva când ar începe concursurile propriu-zise pentru agent operativ ,pentru unitățile care ar urma să încheie fișa medicală luni?Oare până la sfârșitul lunii s-ar termina de dat toate?Mulțumesc anticipat.

  2. Vă rog mult poate mă puteți ajuta într-o problemă.Sunt înscris pentru concursul de agent operativ,am admis proba psihologică și medicală.Se scot locuri la jandarmi pe perioadă determinată,dacă mă selectează și mă angajează la jandarmi,afectează într-un fel continuitatea concursului pentru anp?Iar în cazul în care sunt admis la anp să îmi dau demisia de la jandarmi,se poate?

Comments are closed.

Skip to content