ANP, raport privind starea de sănătate a angajaților
ANP

ANP, raport privind starea de sănătate a angajaților în anul 2020

ANP a primit recent Raportul privind starea de sănătate a angajaților din aparatul central. N-ar strica o centralizare la nivelul sistemului penitenciar și nici prestatori ceva mai serioși.

Pe scurt, din 318 angajați testați, 254 apt, 54 apt cu recomandări și 10 apt condiționat. 30,81% dintre angajații testați au diverse afecțiuni medicale, dintre care 17,47% sunt afecțiuni cardiace iar 6,29% afecțiuni osteo-musculo-scheletice/neurologice. Prea puțin despre COVID. Mai jos, detalii.

În context

https://www.fsanp.com//2020/10/03/securitatea-si-sanatatea-in-munca-pentru-angajatii-din-penitenciare-in-vremea-pandemiei/

https://www.fsanp.com//2019/08/18/securitatea-si-sanatatea-muncii-in-penitenciare-admirabila-pe-hartie/

https://www.fsanp.com//2020/11/12/anp-masuri-de-gestionare-a-cazurilor-de-coronavirus-din-penitenciare/

7 thoughts on “ANP, raport privind starea de sănătate a angajaților în anul 2020

    1. Arată ca dreaq!
      Da, sunt și pe la noi… și d-ăia care după ce și-au făcut două tatuaje, sunt mari “bombardiei”
      Este expresia unor carențe, unor frustrări, în felul ăsta caută să le compenseze. Nu reușesc, desigur, este doar o iluzie.
      Dar, mă rog, dacă îi fac să simtă mai bine…

      1. Dacă nu-ți place ceea ce vezi, te uiți în altă parte sau schimbi canalul, e simplu…..

    2. Sunt si la noi Pierre ca peste tot dealtfel. Nu-i rau ca arata bine, frumusetea e lasata de la D-zeu.
      Rau este atunci cand nu suporta sa lucreze direct cu detinutii, cand vor sa faca doar supraveghere video, dispecerat, popota, resurse umane ori secretariat.
      Rau e cand singurul scop pentru care vin la munca este sa puna mana pe un ofiter singurel, uitand de obiectivele muncii pentru care sunt platite.
      Mai rau este cand stau bot in bot toata ziua cu sefii, cu colegii neinsurati ori cu detinutii spilcuiti si avuti sau mai rau, cand se casatoresc cu detinutii interlopi si inca mai lucreaza in sistem -a se vedea istoria recenta.
      Nu-s vinovate, sistemul e de vina ca nu are cine sa le invete. Pregatirea aia de doi lei pe e-learning sa si-o faca ANP-ul.

  1. Ar trebui ca ofiterii cu responsabilitati in securitatea muncii din unitati sa fie mai activi. Ar putea macar sa scoata la lumina spatiile improprii de lucru, birourile amenajate in toalete, lipsa luminii naturale, a aerisirii corespunzatoare, sobolanii si gandacii de pe tastatura, mirosurile scurgerilor infundate, etc.
    Este jenant cum se lucreaza in unele locuri. Acesti responsabili pentru ce iau salariu, doar sa programeze oameni la medicina muncii o data pe an ?

    1. Unii dintre ei chiar încearcă sa miște ceva, dar… au neșansa de a avea directori adj… și atunci sunt legați de mâini.
      Rahova-in urma cu 2-3 ani

Comments are closed.

Skip to content