Comisiile de disciplină reintră în legalitate
ANP

Comisiile de disciplină reintră în legalitate

Instituțiile din sistemul penitenciar demonstrează că pot, dacă e cazul, să se miște rapid, iar constituirea comisiilor de disciplină, după ani de lucru în ilegalitate, demonstrează că pot chiar să respecte și termene.

Legea 145/2019 privind Statutul polițiștilor de penitenciare reglementează la capitolul VII, Constituirea, organizarea și desfășurarea activității comisiilor de disciplină din Administrația Națională a Penitenciarelor și unitățile subordonate.

Comisiile de disciplină, teoretic, structuri independente

Conform art. 166 Comisiile de disciplină sunt structuri independente în exercitarea atribuțiilor ce le revin, care au competența de a efectua cercetarea faptelor ce pot constitui abateri disciplinare și de a propune, dacă se constată vinovăția, una dintre sancțiunile disciplinare prevăzute de lege.

Legea 145/2019 privind Statutul polițiștilor de penitenciare stabilește reguli pribind constituirea și componența comisiilor de disciplină, atribuțiile și activitatea comisiei de disciplină și modul de sesizare și procedura de lucru a comisiilor de disciplină.

Constituirea, organizarea și desfășurarea activității comisiilor de disciplină din sistemul penitenci… by FS ANP on Scribd

În context

https://www.fsanp.com//2019/05/22/deblocarea-procedurilor-de-resurse-umane-din-penitenciare-prin-oug/

https://www.fsanp.com//2019/06/27/statutul-politistilor-de-penitenciare-aprobat/

https://www.fsanp.com//2019/05/18/propuneri-de-modificare-a-proiectului-de-statut-al-personalului-din-penitenciare/

16 thoughts on “Comisiile de disciplină reintră în legalitate

  1. In proportie de 80%, L145 nu aduce nimic bun. Multe reglementari … urmeaza a fi dispuse ulterior prin ordin al MJ, deci neconstituționale, iar cele reglementate deja sunt copy-paste din OMJ-uri vechi (raspunderea patrimoniala, disciplinara, evaluarea profesionala si organizarea concursurilor). Uneori chiar mai rau, fiind strecurate ambiguitati la cheremul interpretior de profesie.

  2. Adică pâna acum au fost prelucrate datele cu caracter personal ale cadrelor in cadrul unor comisii ilegale ? :))))

    1. probabil la nivelul unitatii dvs exista un responsabil cu prelucrarea DGPR, sau ar trebui sa existe, si odata cu el, cu siguranta ati luat la cunostinta sub semnatura despre prevederile legii ce reglementeaza prelucrarea acestor date, dar si cum si ce date se prelucreaza la nivelul institutiei, fara acordul dvs.
      Imaginati-va cam ce ar trebui sa faca cei de la RU ptr a face o decizie de personal ptr a-ti da chirie sau transport, ori financiarul sa deconteze vauchere, etc…De cate ori ar trebui sa-ti ceara acceptul de prelucrare a datelor pentru fiecare din cele sus enumerate? Deci nu este chiar asa…
      Daca acea comisie de disciplina a existat si a fost ilegala, dvs ce ati facut?

  3. Până la urmă sa primit ceva la rectificarea adoptată ieri de guvern.Vom primi ceva restant NH ,bani de haine.Inflatia a fost în ultimul an peste 5% ,nu ar trebui MApN sa actualizeze NH.

    1. Inca n-am vazut OUG-ul, dar avem undeva peste 30 de milioane din cele 81 promise.

  4. Din noul statut toti politistii de penitenciare se judeca in unitati cu excepria directorilor adjuncti si a directorilor?

    1. Da. Comisia de la ANP era supra-incarcata. Asta a fost daca-mi amintesc corect argumentul.

  5. Salutare nea Sorin, Art.166 alin 2(b) din L.145 garantează dreptul la apărare,
    de a fi asistat de către un avocat. Până aici treaba e bună, dar cine plătește avocatul ? Vasalii directorilor sunt învățați să uzeze fără discernământ de aceste comisii, după cum observ în acestă situație angajatul este nevoit să scoată bani din buzunar pentru a-și dovedi nevinovăția. Real suferă financiar pentru o problemă de serviciu, ce se face salariatul când împotriva sa sunt mai multe sesizări ? VINE FALIMENTUL – E RUINAT.

Comments are closed.

Skip to content