Corupția ucide destine! Ministerul Justiției (MJ) și Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) nu tratează cauzele evenimentelor negative din penitenciare, însă se focalizează pe sancționarea efectelor.
ANP, FSANP, penitenciar

Condițiile de muncă din penitenciare, prioritatea zero a sindicatelor. Cvasi-măsuri de îmbunătățire a condițiilor de muncă nu mai sunt tolerate.

În ultimul deceniu, îmbunătățirea condițiilor de muncă ale polițiștilor de penitenciare a devenit o cvasi-măsură a angajatorului. Mascată în spatele îmbunătățirii condițiilor de detenție pentru deținuți și în spatele reparațiilor curente ale spațiilor de cazare, îmbunătățirea condițiilor de muncă era o “păcăleală” a subalternilor de către directorii pușcăriilor. În realitate, condițiile de muncă din penitenciare sunt la genunchiul boarștei. Și această povară cade tot pe umerii directorului general Dan HALCHIN, care a preluat o poliție penitenciară scârțâindă, debusolată și cu multe gunoaie sub preș.

FSANP cere MJ si ANP implicare totală în îmbunătățirea condițiilor de muncă

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a semnalat directorului general Dan HALCHIN faptul că în unele penitenciare condițiile de muncă sunt la nivelul evului mediu (ex. Penitenciarul Satu Mare), in care conducerile acestor penitenciare au fost interesate doar să nu uite PIN-ul de la cardul de salariu.

Nu este vina FSANP ca actualul director general Dan HALCHIN a preluat un sistem fără azimut. Nu este nici vina directorului general că s-a înhămat la o căruță care era poziționată înaintea boilor, însă are datoria legală și morală să depună tot efortul instituțional și să rezolve problemele din competența sa. Suntem realiști că peste noapte nu se poate rezolva ce s-a degradat in 10 ani, însă FSANP va insista până când condițiile de muncă din polița penitenciară vor trece de etapa de plutire și vor fi capabile să dea la vâsle, metaforic vorbind. Suntem aici, alături de voi, de noi (de pălmași).

Ședința SINDICATE-ANP: condiții de muncă

La ședința dintre organizațiile sindicale și conducerea ANP, vicepreședintele FSANP, L. G. Bran a propus conducerii ANP, citez: “Am solicitat directorului general (DG) ca sa transmita unitatilor dispozitia de a identifica locurile de munca cu privire la care este necesara imbunatatirea conditiilor de munca. DG a propus ca aceasta activitate sa fie desfasurata de membrii CSSM, anterior intocmirii proiectelor de buget, urmand ca dupa aprobarea bugetului comisia sa se intruneasca si sa stabileasca prioritatile. ANP va monitoriza 3 unitati cu privire la aceasta activitate.”

 

15 thoughts on “Condițiile de muncă din penitenciare, prioritatea zero a sindicatelor. Cvasi-măsuri de îmbunătățire a condițiilor de muncă nu mai sunt tolerate.

  1. Domnule președinte, nu în toate cazurile este nevoie de resurse materiale pentru a asigura condiții normale de lucru, trebuie puțină voință și viziune. Cum pot lucra cu deținuții în același birou pe secție: un psiholog, un asistent social și un șef de secție??? Șeful de secție ține raportul cu deținuții, psihologul face consiliere, asistentul social o convorbire individuală. Doar imaginați-vă, este doar can-can.

  2. Dacă va arat cotețul de la secția garaj Jilava unde executa milițianul serviciul . Este un coteț de găini un wc in curte așa arată. In schimb in secția garaj avem frigidere moderne mașina de spălat baie aer condiționat unde stau VIP- urile PNT Jilava tocmai a ieșit la pensie coruptul nr2 care trecea zilnic sa vadă cf vipurile nu unde sta militianul in cotețul ala

    1. la p.a militienii la punct de lucru chiar au executat serviciul in cotete …pe la avicola,iar acum mai nou cauta hotii prin mormanele de gunoaie asa ca,,

  3. Într-un fel sau altul este și vina noastră ca nu avem condiții de munca. Pe milițianul bătrân l-a durat în 14 sa își mute catrafusele pentru 2 zile ca să i se facă curățenie pentru ca el mai avea 2 ani pana la pensie, și dacă nu pica pe el pușcăria pana atunci, treaba e buna. Venea altul tânăr în urma și când cerea și el o curățenie în birou, toată lumea ii sarea în cap ca nici nu i s-a uscat cerneala pe decizia de numire și deja are pretenții. Și uite asa la hoți se făcea curățenie în camera de 3 ori și în birourile milițienilor o singura data.
    Dar noi pe de alta parte am vrut și am luptat tot timpul pentru salarizare, nu prea am cerut condiții de munca.

  4. Poate faceți ca acest CSSM sa fie ținut de către directorul unității, nu de ofițerul SSM….că așa se întâmplă, deși directorul e președintele…

  5. Domnule președinte, ce facem cu norma de hrană și echipament?.Stăm așa și așteptăm decembrie că sa dea iarăși o ordonanță prin care rămâne așa?
    Eu cred că astea trebuiau atacate la Ciucă in primul rand, și apoi salarizarea pentru toți bugetarii.

  6. De unde atatia bani pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă atâta timp cât exista în sistem directori economici care, atâta timp cât au fost șefi la logistică, au folosit fondurile unitatii într-un mod în care nici firmele private de succes nu și-l permit? Sau cu deconturi de bilete de avion la câti mai mulți prieteni ai ordonatorilor terțiar… Sa rezolve ANP ul, dacă mai poate, oprirea cheltuielilor nejustificate din unități și apoi vor fi bani pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă… Dar știți cum este? Atâta timp cât Curtea de Conturi a României nu mai verifica oportunitatea achizițiilor publice, pentru unii este liber la cheltuit, ANP ul sta doar și privește…

      1. Dacă ma întrebați pe mine, va spun ca ma refer la unitatea în care a “spart buba” recent, iar ANP ul se teme sa cerceteze oportunitatea achizițiilor, din 2018 pana în prezent pt ca ar ramane poate șocați… Acuma, chiar piscine nu s-au achiziționat… Daca se amână pana după pensionarea domnului Oprea, ar fi doar o simpla coincidență 😇

  7. In aceasta dimineata am descoperit acest site, cautand stiri, legi si sperante… Am depus in ANP aprox. 10 cereri pentru a-mi transfera iubitul dintr-un penitenciarul in altul, invocand articolul 108, punctul 4 din Regulamentul de aplicare a Legii 254, dar nicio sansa de transfer. Foarte greu se misca lucrurile in Romania. Am sunat la relatii cu publicul la ANP, ca sa le expun problema mea si sunt total dezamagita de reactiile angajatilor. Cum vor ei sa se reabiliteze un detinut dupa ispasirea pedepsei in timp ce este vizitat o data la 3 luni de familie? Nu am posibilitatea financiara de a-l vizita mai des, tinem legatura doar telefonic, vorbim in fiecare seara, pentru a ne mai alina dorul… Sunt rasisti detinutii din penitenciare, iubitul meu a lasat capul in jos de multe ori, il injura, ii este contorizata orice miscare de catre colegii de camera, s-a mutat in 4 camere diferite in 3 luni de zile. Mi se rupe sufletul cand stiu ca ar putea ceda psihic si ar face vreo nefacuta din cauza presiunii. Atat imi doresc, sa fie cat mai aproape de casa… De ce sunt date aceste legi daca sunt ignorate?

Comments are closed.

Skip to content