Din cauza Ordonanței trenuleț, polițiștii de penitenciare vor lăsa pușcăriile nepăzite de Crăciun și de Revelion. Polițiștii de penitenciare refuză munca suplimentară. Drepturile deținuților pot fi afectate.
ANP, FSANP, penitenciar, sindicat

Din cauza Ordonanței trenuleț, polițiștii de penitenciare vor lăsa pușcăriile nepăzite de Crăciun și de Revelion. Polițiștii de penitenciare refuză munca suplimentară. Drepturile deținuților pot fi afectate.

Din cauza Ordonanței trenuleț, polițiștii de penitenciare vor lăsa pușcăriile nepăzite de Crăciun și de Revelion. Polițiștii de penitenciare refuză munca suplimentară. Drepturile deținuților pot fi afectate. În context, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a declanșat acțiunile de protest încă din data de 18.11.2024, când peste 200 de polițiști de penitenciare au protestat în fața sediului central al Poliției Penitenciare.

În Ajunul Crăciunului, polițiștii de penitenciare reprezentanți de Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) și de Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar (FSSP) anunță că nu mai intră în serviciu, refuzând munca suplimentară, situație care va pune în dificultate administrațiile penitenciarelor, deoarece nu mai are cine să primească infractori, să acorde vizite deținuților, iar de Crăciun și de Revelion pușcăriile pot rămâne nepăzite.

Sindicatele din penitenciare solicită Guvernului României ca Ordonanța trenuleț pentru anul 2025 să nu suspende: plata muncii efectuate în zile de repaus săptămânal și sărbători legale, plata muncii suplimentare, neacordarea serviciilor turistice, derularea concursurilor și să nu plafoneze alte drepturi salariale ale polițiștilor de penitenciare deja limitate de ani de zile.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) acuză decidenții politici că nu au înțeles nimic din votul românilor și acționează în continuare cu superficialitate, lipsă de transparență și fără consultare publică când iau măsuri economice bazate pe tăieri și înghețări de venituri. Măsurile de austeritate care vizează poliția penitenciară vor afecta calitatea serviciilor oferite cetățenilor, făcând această instituție neatractivă, spre bucuria infractorilor.

16 thoughts on “Din cauza Ordonanței trenuleț, polițiștii de penitenciare vor lăsa pușcăriile nepăzite de Crăciun și de Revelion. Polițiștii de penitenciare refuză munca suplimentară. Drepturile deținuților pot fi afectate.

  1. Foarte bine faceți, să vadă și ăștia de la guvernare care pot fi efectele imbecilității lor! Au dat lovitura de stat să rămână tot ei la putere și continuă cu aceleași cretinisme privind poporul, deși susțin că au învățat lecția dată de votul românilor. Nu au învățat absolut nimic și sper să aibă zilele, politic vorbind, numărate și să piardă puterea! Pentru ei mereu au fost bani și bunăstare, iar pentru noi numai jale și austeritate. Până când?!

  2. Bayrakyar s a dus ,nici o speranță de a l mai primi, urmează orele suplimentare și wekenduri le și sărbătorile legale ??? Și pe acestea vor sa le ia? Măi fraților trebuie făcut ceva urgent ,Marcel nu trebuie sa aprobe asa ceva ,societatea trebuie sa de rapid un semnal.de alarmă după Crăciun, weekendurile v a afecta pe toți bugetarii ,luat-o legaura domnule președinte cu ceilalți șefi den sindicate( sănătate,profesori,interne ..etc,) și sa reactionam urgent,,vor fi tăieri nări în sistem și culmea cu un social democrat la conducere ,păi dacă mai venea USR ,mai înțelegeam, dar așa e ridicol și sfidător, NU ne vom putea plăti RATELE la Bănci,va susținem și vom fi prezenți în strada ca și 2010 la Băsescu, indiferent de vremea de afară.

    1. Orele suplimentare în plata sunt un bonus nu o obligativitate.
      Logica luptei sindicale este pentru timp liber corespunzător, nu pentru plata orelor suplimentare.
      Haideți să nu fie nevoiți să avem ore suplimentare, plătite sau neplătite. Ar fi o idee de a lupta pentru angajările pe care acest guvern le a blocat decât pentru niste bonusuri…
      Oamenii sunt din ce in ce mai puțini și volumul de muncă este într-o constantă creștere, fapt pentru care mi se pare impetuos necesar să reușim să deblocăm angajările
      Sunt unități în țară în care se ridică altă corpuri de detenție, iar personalul nu va putea suplimentat în condițiile în care angajările sunt blocate.
      Întradevăr e benefic acel spor CSAT este consistent și benefic, merita luptat și pentru acesta și pentru celelalte drepturi salariale plafonate la nivelul anului 2024 sau tăiate, dar sa ne gândim și la ceilalți colegi din sistem

  3. Wekenduri le și sărbătorile legale ??? Și pe acestea vor sa le ia? Măi fraților trebuie făcut ceva urgent ,Marcel nu trebuie sa aprobe asa ceva ,societatea trebuie sa de rapid un semnal.de alarmă după Crăciun, weekendurile v a afecta pe toți bugetarii ,luat-o legaura domnule președinte cu ceilalți șefi den sindicate( sănătate,profesori,interne ..etc,) și sa reactionam urgent,,vor fi tăieri nări în sistem și culmea cu un social democrat la conducere ,păi dacă mai venea USR ,mai înțelegeam, dar așa e ridicol și sfidător,,va susținem și vom fi prezenți în strada ca și 2010 la Băsescu, indiferent de vremea de afară.

  4. Au testat poporul…..mai întâi cu votul, apoi cu guvernul….nu a ieșit lumea în stradă, ce au zis ăștia sunt prosti….tăiem tot!

  5. Niciodată nu a fost un an mai prosper financiar cum a fost anul 2024. Dacă nici acum nu suntem mulțumiți atunci “nemulțumitului i se ia darul”. România are mari datorii, salariile sunt plătite din împrumuturi. Dacă vrem o redresare economică atunci să acceptăm eliminarea unor “fițe bugetare” (plata orelor suplimentare, decontarea serviciilor turistice, sporul de 50 % și decontarea chiriei), altfel vom intra în incapacitate de plată cum a fost Grecia acum 15 ani și atunci toate salariile și pensiile se vor înjumătăți iar TVA-ul va crește iar 24 %.

    1. Narativul cu datoriile mari este fals. Grecia avea un grad de indatorare care depasea 100% din PIB plus masinatiuni financiare care nu exista in Romania (a treisprezecea pensie pentru toti, prime de sfarsit de an la stat colosale). Noi nu cerem altceva decat pastrarea a ceea ce deja s-a aprobat. Plata orelor supimentare tine de normalitate, Iar in materie de pensii, actualizarea cu rata inflatiei este ceva ce tine de decenta si moralitate. Inflatia netranslatata in pensii sau salarii este un “castig” indirect al statului. Iar inflatia este generata, printre altele de politicile financiare ale statului. Se pare insa ca si astea vor fi taiate. Ce mi se pare interesant sunt mecanismele de subventionare, ale statului pentru diferite produse care pleaca la export. Cu ale cuvinte Statul Roman exporta subventia pe care el o acorda. Aici este o gaura neagra. Alta este energia dar la cate spagi se incaseaza acolo de politicieni… Construim tevi de gaz cu banii statului pentru irakieni la Mintia. Inainte cand Centrala de la Mintia era a Statului Roman nu s-a putut. Acum se poate. Inca o gaura neagra. Dam bonusuri de 800 milioane dolari la Nuclear Electrica, bani imprumutati. Cam tot bugetul unei case de pensii pe un an. Alta gaura neagra. Daca mai doriti exemple spuneti-mi am o biblioteca.

    2. Cornel, nu toti au 12.000. Si nu cere celorlalti sa nu isi doreasca un trai macar compensat cu rata inflatiei.

    3. Pentru “Anonim”, ești de la guvern sau troll?! “Fițele” astea “bugetare” sunt niște normalitati, nu suntem noi vinovați pentru ce au furat lăturile de la conducerea țării și nu noi am dat legile care tot ei, prin OUG – uri de 15 ani încoace, le anulează. Dacă vrei să îi ajuți, ca să nu ajungem ca Grecia, poți să îți donezi salariul lui Ciolacu, Câțu, Ciucă și altor incompetenți care au adus România aici în ăștia 4 ani.!

  6. Disperare mare cu ordonanța asta ! Este mare disperare doar pentru oamenii care și-au cheltuit tot salariul pe consum. Toată Europa vorbește de criza care vine in 2025, numai noi ne plângem că pierdem câteva sute de lei la orele suplimentare (ore suplimentare care pot fi recuperate, dar nu se vrea fiindcă pentru multe persoane banii sunt mai importanți decât sănătatea).

    1. Nu este asa. In opinia mea te inseli. Aici nu este vorba doar despre consum. Paradoxal acest consum se intoarce in economie. Intr-o tara in care productia a scazut dramatic si prestarea de servicii capata o pondere f mare in PIB, consumerismul inseamna avant economic. Nesanatos cand e sustinut prin imprumuturi, dar politica imprumuturilor s-a bazat cel putin o vreme pe cresterea PIB. Mai pe romaneste, daca in 2024 fata de 2023 PIB a crescut cu 5% Statul Roman a crescut si imprumuturile corespunzator. Problema reala este ca imprumuturile au acoperit subventii, investitii discutabile, finantarea autoritatilor locale – cea mai mare gaura din buget si tot asa. Din nou anormalitatea ne este vanduta ca normalitate, ca fiind necesara. Din nou sistemul de aparare este jertfit. Repet, nu cerem decat ceva ce a fost deja negociat si acordat. Sa fim lasati in pace, salarial. Si acum scot din casa. Murad a fost cel care a convins guvernul anul trecut sa treaca tichetele de concediu. Da Murad. Probabil ca tot el va face asta si anul asta. Asa se face politica economica in aceasta tara. Din pacate. Imi place ca sindicatele galbene, pline de pensionari in conducere nu comenteaza nimic de blocarea indexarilor la pensie. Da, e interesant cand ii vezi pe toti aliniati la minister sau la BEX cu mere muscate de mii de euro pe masa.

    2. Bai, nene, nu te supăra, dar vorbești pe lângă. Orele suplimentare în acest sistem penitenciar sunt STRUCTURALE! Adică sunt impuse, din cauza deficitului de personal, nu că stă unul că vrea el sau că nu și – a terminat o lucrare și de aia stă ca să își ia bani. Ăla care stă, că vrea el, până își distruge sănătatea ca să ia bani e direct tâmpit. Nu despre asta e vorba ci despre făptul că sunt impuse și nici bani nu primești.

  7. Ca să fiu mai clar, dacă tot e musai să faci ore suplimentare atunci măcar să îți iei și banii, ca să te ajuți pe tine sau familia mai mult, dacă tot îți nenorocești sănătatea. Dacă ai doar timp liber nu e suficient. Normal ar fi să se dea și timp liber și bani! Sănătatea se recuperează cu odihnă (timp liber) + mâncare bună, suplimente alimentare, sport și, în anumite cazuri, chiar cu vizite la doctor și poate tratament (astea înseamnă bani).

  8. Sa taie de la partide, sau te pomenesti ca “presa independenta” nu ar mai avea profit? Sa impoziteze anunturile de prestari de pe olx ca in proportie de 80% e evaziune fiscala, averile afisate si casele unora fara venituri declarate…bine ca au scutit sectorul de cripto .

Comments are closed.

Skip to content