Despre protestul polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare. După discuțiile de la Guvern, mergem mai departe! Hai la protest!
ANP, FSANP, justitie, penitenciar, sindicat

FSANP cere MJ și ANP măsuri prompte împotriva corupției din Poliția Penitenciară!

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) solicită în mod public ministrului Justiției, Cătălin PREDOIU, și directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Dan HALCHIN, să ia măsuri prompte de combatere a fenomenului corupției din sistemul penitenciar.

MJ și ANP trebuie să intervină prompt

Ministerul Justiției (MJ) și Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) trebuie să intervină prompt pentru a combate fenomenul corupției din penitenciare. Imaginea instituției poliției penitenciare, aflată sub cupola Ministerului Justiției (MJ), este afectată. Această situație amenințătoare are consecințe devastatoare asupra reputației, profesionalismului, salarizării și pensionării polițiștilor de penitenciare. Cu o imagine afectată, polițiștii de penitenciare devin ținta indignării opiniei publice, iar încrederea cetățeanului în poliția penitenciară va scădea alarmant. Corupția influențează în mod direct ultrajele, întrucât polițiști de penitenciare își pierd autoritatea în fața deținuților influențați de cazurile de corupție semnalate în mass-media.

Corupția, pe masa ședinței consiliului de conducere din ANP

În cadrul consiliului de conducere din Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), din data de 22.06.2022, subsemnatul va ridica problema corupției din sistemul penitenciar și, totodată, lipsa de fermitate a structurilor de specialitate din Aparatul Central de a combate și eradica corupția din rândul polițiștilor de penitenciare. Fuga de răspundere și băgatul gunoiului sub preș a devenit sport național pentru direcțiile din Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), lăsând loc corupției să pună stăpânire pe penitenciare.

Fuga de răspundere și gunoiul sub preș

Nu vreau să cred că directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Dan HALCHIN, este mințit de către propriii subalterni și/sau i se denaturează adevărul în ceea ce privește deficiențele, abuzurile și ilegalitățile din penitenciare. Altfel nu îmi explic de ce șefii structurilor de specialitate din ANP nu iau măsuri prompte când le sunt semnalate încălcări ale legii. Nu înțeleg de ce factorii de conducere care încalcă etica și deontologia sunt păstrați în funcții. (Vezi cazul recent descoperit: Penitenciarului Botoșani!)

26 thoughts on “FSANP cere MJ și ANP măsuri prompte împotriva corupției din Poliția Penitenciară!

  1. Nu aveți curiozitatea să vedeți cum se prezintă o instituție cu directori merituoși, răsplătiți pt lucrări de excepție?

  2. Pai de exemplu cei de la combatere sa controleze mai bine viitorii candidati sa nu ne mai trezim cu toti interlopii in sistem.

  3. Din păcate sistemul de prevenire a ajuns doar un nume pompos. Pe vremuri noii angajați erau ”testați” de către deținuți puși de SIPA prin încercări de corupere, exista sistem de informații, ”sifoanele” funcționau, ”ascultarea” era activă, exista o pregătire continuă a lucrătorilor de informații. Astăzi aceștia își iau informațiile din birouri de pe internet și fac statistici, în timp ce mulți angajați fac liniștiți trafic de droguri.

  4. Citi pe un alt site sindical…. Un anume dsdrp își duce zdrențele să-i fie spălat /călcate de către deținuți, lucru absolut normal în accepțiunea dânsului!!!!!

  5. Cred ca pana la servicii sau directori totul tine de noi de cum am fost educati.Si de ce asteptari au unii de la sistem.Daca vin, sau sunt adusi, si sunt pusi pe capatuiala cu orice pret atunci coruptia e o chestiune de timp.Partea proasta e ca acei colegi nu realizeaza ca se pun nu numai pe ei in pericol ci isi pun in pericol si familia.

  6. domnule Dorobantu,

    ce se mai stie de actualizarea normelor de hrana si echipament?
    e clar ca legea salarizarii in integralitate nu se va aplica…… nici macar asta nu obtinem?

      1. In urma carui proiect de lege sau OUG?
        Unde va fi asumata asta si cand, mai ales?

          1. Pai cu respect si salutam decizia si intalnirea, MAI ALES IMPLICAREA DVS!
            Insa, lege ca sa fie trebuie sa parcurga un traseu lung( nu mai zic de sesiunea parlamentara care se termina), prcatic cand s a r adopta ca sa poata produce efecte din iulie cum ati zis?

            A ramas ceva concret si asumat sau doar pasuire si bataie de joc la adresa noastra?

          2. Eu fac tot ce îmi sta în putința sa câștigăm războiul acesta cu PSD și PNL. Alături de SNPPC și SIDEPOL. Ii rog și pe ceilalți lideri de sindicat se alăture noua.

          3. oUG-ul produce efecte imediate.
            Cand se transeaza decizia CCR?

            Ar putea schimba asta prin legea existanta de asoptarea a ordonantei trenulet printr un amendament si se rezolva orice.
            Vi s au parut seriosi sau doar tergiversari ca si pana acum?

          4. Cine au fost persoanele dle presedinte din partea celor 2 partide care au confirmat acest aspect?

      2. Transa a treia in integralitate sau cum e acum in OUG ul adoptat de 1/2 din ea si atat, fara a mai se stie nimic altceva???

          1. Banuim ca nu se doreste oficializarea acestor cuvinte(intelegem mesajul) insa o singura intrebare, acestea au fost confirmate si de liderul pnl, actual premier, Dl Ciuca ? Alaturi de dl Ciolacu?

          2. cine a confirmat asta dle presedinte de la cei de la guvernare? presedintii partidelor? conteaza mult asta

          3. nu inteleg de ce postati intrebarile astea daca nu raspundeti si la ele?
            sau, nu raspundeti pt ca asa trebuie ? stiti ce vreau sa zic

            am observat de mai multe ori intrebarea dar fara raspuns mereu

  7. Una din cauzele pentru care fenomenul corupției în sistem nu este stăvilit este complicitatea factorilor de conducere, care nu pot să nu afle despre ce se întâmplă. Complicitatea nu este cea prevăzută de Codul penal, ci este de genul: “nu știu; n-am văzut.” Tot aud de fenomenul introducerii de bunuri interzise deținuților, dar oare nu avem de a face și cu alte fapte, chiar mai grave? Șefimea mai capturează câte un gușter care bagă droguri sau altele și-l dă exemplu. Gata, am rezolvat corupția din sistem. De achiziții, contracte, etc. nimic? De colegi, cei mai mulți foști, acum pensionari, pe care îi vezi angajați la interlopi care au petrecut ceva timp pe la “facultate”, nimic? Cea mai des întâlnită infracțiune în sistemul penitenciar este “Omisiunea încunoștințării organelor de urmărire penală”, domnilor. Dar oare cum poți dovedi o astfel de infracțiune, dacă nu sesizează nimeni?😉

  8. Cred că fiecare dintre noi este responsabil în această privință. E ușor să arunci cu noroi în conducere sau angajații de la prevenire. Dar vă întreb pe fiecare dintre voi: în cazul în care sesizați fapte de corupție sau infracțiuni, raportați? Personal cunosc muuulți colegi care preferă să întoarcă spatele decât să întocmească un raport de incident, ca să treacă tura în liniște. Ce să mai vorbim de fapte de corupție sau altele de genul? Hai să fim sinceri! Conducerea este responsabilă de a ne pune la dispoziție toate mijloacele necesare. Angajații de la Prevenire sunt puțini, nu pot face față dacă nu îi ajutăm.

  9. Cum sa scoată prevenirea corupția la suprafață când chiar dintre ei baga telefoane în pușcărie? Vedeti cazul ofițerului de la prevenire din pnt giurgiu care a băgat un telefon mobil în pușcărie și cazul a fost musamalizat

Comments are closed.

Skip to content