Juristul câștigă în instanță împotriva penitenciarului pe care-l reprezintă
ANP

Juristul câștigă în instanță împotriva penitenciarului pe care-l reprezintă

Dacă nu cumva e o coincidență de nume și de competențe, Antipa Marin – juristul Penitenciarului Brăila, a câștigat pe fond un proces împotriva penitenciarului pe care-l apără în mod obișnuit. Pe fond, recalcularea salariului prin raportare la salariul de bază minim brut pe ţară garant în plată. Nu-i chiar o surpriză. Mai sunt procese de acest gen.

Părţi: Antipa Marin – Reclamant, Penitenciarul Brăila – Pârât. Tip solutie: Admite in parte cererea. Solutia pe scurt: Admite în parte cererea ca fondată. Nu-i rău. Felicitări, și bine-ar fi să se mențină și în recurs. Singura întrebare ar fi cine apără penitenciarul dacă și alți colegi fac același lucru. Probabil că, cine știe, vom angaja o firmă de avocatură. Mai jos soluția.

Obligă pîrîtul la calcularea şi acordarea salariului de funcţie începînd cu data de 01.02.2017 prin raportare la salariul de bază minim brut pe ţară garant în plată, în sumă de 1450, lei stabilit prin HG nr 1/2017, fără alte sporuri sau adausuri, respectiv calcularea şi acordarea sumelor compensatorii cu caracter tranzitoriu (adausuri) prin raportare la salariul de funcţie stabilit la 1450 lei.

Obligă pîrîtul la calcularea şi acordarea salariului de funcţie începînd cu data de 01.01.2018 prin raportare la salariul de bază minim brut pe ţară garant în plată, în sumă de 1900, lei stabilit prin HG nr 846/2017, fără alte sporuri sau adausuri, respectiv calcularea şi acordarea sumelor compensatorii cu caracter tranzitoriu (adausuri) prin raportare la salariul de funcţie stabilit la 1900 lei.

Obligă pîrîtul la calcularea şi acordarea salariului de funcţie începînd cu data de 01 01 2019 prin raportare la salariul de bază minim brut pe ţară garant în plată, în sumă de 2350, lei stabilit prin HG nr 937/2018, fără alte sporuri sau adausuri, respectiv calcularea şi acordarea sumelor compensatorii cu caracter tranzitoriu (adausuri) prin raportare la salariul de funcţie stabilit la 2350 lei.

Obligă pîrîtul la actualizarea sumelor datorate de la data scadenţei fiecăreia şi pînă la plata efectivă cu dobînda legală penalizatoare. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare Recursul se depune la Tribunalul Brăila Pronunţată în şedinţă publică azi 04 12 2019. Document: Hotarâre 495/2019 04.12.2019 (sursa: portal.just.ro)

În context

https://www.fsanp.com//2019/10/21/fuga-de-raspundere-aparare-in-instanta/

https://www.fsanp.com//2019/07/26/instanta-decide-recalcularea-indemnizatiilor-de-concediu-la-cererea-sindicatului-unirea-din-penitenciarul-targu-mures/

https://www.fsanp.com//2019/09/30/anp-abuzuri-in-forma-repetata-ce-spune-instanta/

4 thoughts on “Juristul câștigă în instanță împotriva penitenciarului pe care-l reprezintă

  1. ofiter de paza si regim ajuns jurist doar prin procedura de schimbare din functie! traiasca sindicatul care l-a pus de functie !

  2. STIATI CA: Decizia nr.21 în dosarul nr.795/1/2019
    Admite recursul în interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curţii de Apel Braşov şi, în consecinţă, stabileşte că:
    În interpretarea şi aplicarea unitară a dispoziţiilor art. 11 alin. (1) din anexa nr. VII Familia ocupațională de funcții bugetare „Apărare, ordine publică şi siguranţă naţională” la Legea-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, intervalul de timp cuprins între data acordării gradului militar şi data absolvirii instituției militare de învățământ se ia în calcul la stabilirea de gradații, în măsura în care, anterior începerii studiilor sau în timpul desfășurării acestora, a fost acordat un grad militar în condițiile legii.
    Obligatorie, potrivit dispoziţiilor art. 517 alin. (4) din Codul de procedură civilă.
    Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 24 iunie 2019

  3. Bună ziua. Având în vedere faptul că în legea civilă se recunoaște grupa 2 de muncă pt. fiecare an muncit (nu după 6 ani cum era înainte) acest lucru se aplică și în legea 223/2015? In speță dacă cineva a muncit 4 ani in grupa 2 după care s-a angajat in sistem militar beneficiază de cei 1an și 4luni in vederea pensionării? Cu stimă. Vă mulțumesc.

Comments are closed.

Skip to content