Ordonanța austerității îi transformă pe români în victimele infractorilor nereabilitați. Înfăptuirea justiției poate fi paralizată.
penitenciar, sindicat

Ministrul Justiției Alina GORGHIU: “Mă voi strădui să ies din minister cât de mult se poate pentru a vedea la faţa locului ce se întâmplă în penitenciarele din România.” Alegeți Penitenciarul Satu Mare, dar aveți grijă la ploșnițe, gândaci și șobolani!

Prima declarație a ministrului Justiției, doamna Alina GORGHIU, referitoare la penitenciare. O invităm pe doamna ministru în Penitenciarul Satu Mare să vadă care sunt condițiile în care lucrează polițiștii de penitenciare, printre ploșnițe, gândaci și șobolani. Avem poze și filmulețe din penitenciar cu ploșnițe și gândaci colectați “de la firul ierbii”, direct de pe secțiile de deținere, din birourile polițiștilor de penitenciare. Le vom arăta doamnei ministru direct sau indirect, prin intermediul mass-mediei. Depinde de domnia sa cum vrea să vadă ce se întâmplă în penitenciarele României…

Iată declarația ministrului Alina GORGHIU!

Mă voi strădui să ies din minister cât de mult se poate pentru a vedea la faţa locului (…) ce se întâmplă în penitenciarele din România, (…) dacă nu vom reuşi să îmbunătăţim condiţiile din penitenciare. (…) Ca atare, voi încerca să ies din minister şi să văd la faţa locului toate aceste lucruri. E nevoie de investiţii, e nevoie de recrutare de resursă umană cât se poate de profesionistă şi va fi nevoie de foarte mult dialog cu asociaţiile profesionale, cu cei din sistem.”, a explicat ministrul Justiţiei.

38 thoughts on “Ministrul Justiției Alina GORGHIU: “Mă voi strădui să ies din minister cât de mult se poate pentru a vedea la faţa locului ce se întâmplă în penitenciarele din România.” Alegeți Penitenciarul Satu Mare, dar aveți grijă la ploșnițe, gândaci și șobolani!

      1. Ce inseamna etapizat, ca ne-ați omorât cu etapizatul ăsta? Cum dracu etapizat când eu mă încadrez la anul și acum stau încă 4 ani în plus?

        1. Din păcate sunt în aceiași situație, am fost sacrificați pt creștere salarială trâmbițată de sindicate!
          Sa speram ca cineva se sesizează și va exista o perioadă de grație!

        2. Credeți că cineva din cei care ne reprezintă au luat legătura cu dl Solomon să-i explice ca este total greșit ce se întâmplă cu creșterea bruscă a vârstei de pensionare?
          Eu cred ca nu , din păcate vom sta încă câțiva ani în sistem .
          Peste 4 ani țara o sa treacă printr-o perioadă grea și posibil sa sistem la o nouă creștere!
          Domnul Dorobanțu ( sper sa apară mesajul ) va rog sa încercați sa expicati celor care vor lua decizia ca nu este corect ce se întâmplă!
          Mulțumesc!

      2. Etapizat ?
        Va referiti la Anexa 6 sau ca cei din 71 ies la 61 și asa mai departe!
        O sa existe o perioada de gratie pt cei care se vor încadra în următorii 2 ani sa iasă?

    1. Forma de la proiect este neschimbata. Cei nascuti dupa 75 ies la 65 minus maxim 13 ani castig, la 52 de ani. Conditia este sa detina 26 ani vechime uniforma. Daca nu au 26 de ani vechime uniforma, nu au castig de 13 ani astfel nu vor iesi nici la 52, ci mai incolo.

        1. Dc nu valorificam mai mult de 13 ani, sa eliminam prevederea care blocheaza maximul asta?
          Trebuie sa putem obtine ceva la schimb…

          1. Scopul celor care fac proiectul de lege nu este sa ajute personalul. Dimpotriva. Exista si in PNL o tabara care nu il inghite pe Ciuca si pensia lui. Culmea omul asta a fost efectiv pe front si se mai si intoarce cu toti oamenii vii din lupta. Dar lab…rii din Parlament habar nu au ce inseamna asta, Nic Comisia. DIn pacate toti in hora cum canta Comisia care canta cum a spus Ghinea cand liberalii taceau malc si sperau in sinea lor ca USR o sa isi rupa singur gatul cu PNRR.

        2. Unde-i cresterea etapizata a varstei de pensionare pentru cei nascuti dupa 1975? Va fi o crestere brusca la 65 ani la 60. Vechimea ramane aceeasi, diferenta e o teapa de 5 ani pentru cei care au 20+ vechime in sistem.

        3. În opinia mea, termenul ,,etapizat” (Dex-A împărți în mai multe etape) este folosit impropriu la ce variantă de creștere a vârstei de pensionare se propune în proiect. Creșterea în proiect este abruptă și imediat generatoare de condiții limitative(odată cu punerea în aplicare a legii) în ceea ce privește trecerea in rezervă.
          O variantă mult mai onestă era ca în anul 2024 vârsta de pensionare să crească la 60 ani și 6 luni, în anul 2025 la 61 de ani și tot așa…
          Prin varianta propusă în proiect, decidentii rezolvă forțat și pe termen f.f. scurt deficitele de personal, în dauna celor care ar fi eligibili la pensionare în perioada următoare.
          Eu personal aș fi eligibil în octombrie 2023, dar modificările ce vor fi aduse legii mă obligă să muncesc încă trei ani.

          1. Nu sunteti singurul. La nivelul sistemului penitenciar sunt cel putin 10000 de oameni afectati, toti cei nascuti dupa 74. Majoritatea acum sunt in faza de negare. Li s-a aruncat praf in ochi, multi lideri sindicali sunt pensionari deja, au ordin de linie sa taca din gura si joc de glezne. Sunt lideri galbeni care trantesc in public doar tampenii ca sa sondeze personalul, ca sa se afle de unde se stie, cine vorbeste cu cine, cine raspandeste informatii. De asta a fost spart si site-ul FSANP. FINUL AR TREBUI SA ISI FACA BAGAJELE PENTRU TAMPENIA NASULUI.

      1. Pe mine ma interesează dacă exista o perioada de gratie sau tabelul produce efecte de la momentul aplicării noi legi?
        Anexa 6 rămâne sau este anulată?( cea în care creștea vârsta din 2030).
        Mulțumesc!

      2. Asta știam, mă interesează dacă exista posibilitatea ca anexa 6 sa rămână ( chestia cu anul nașterii sa între din 2030)?

        1. Ramine nexgimbat. Toate datele conduc la aceasta idee. Singurii care mai fac ceva acum sunt magistratii. Daca judecatorii vor schimba ceva prin greva lor ar trebui ca sistemul de aparare sa se agate cu dintii de ce fac ei ca sa nu raminem pe dinafara. Domnule Dorobantu sfatul meu este sa transmiteti ample mesaje de sustinere a magistratilor, dar trebuie discutat cu ei sa fie si ei alaturi de noi.

      3. Înseamnă că cei care au venit în sistem la 40 de ani ies după 60 de ani sau cum?

        1. Ieseai pe la 55 oricum, depinde ce mai aveai in spate, daca ai venit la 40+ minim 15 ani de uniforma…

  1. Super. Știu că toate pușcăriile au gândaci. Nu vor dispărea niciodată. Dar în Penitenciarele Spital e normal ? Vă invităm și la Dej. Sunt peste tot.

  2. Ce se mai aude de actualizarea sporurilor de la 1 iulie?
    S a reusit intalnirea cu Ciolacu?

  3. Banii din pnrr nu vor fi luati dar nu din cauza pensiilor militare sau alte “speciale”, astea sunt victime colaterale, ci din cauza ca alde usr au bagat niste jaloane pe care Romania nu le-ar indeplini niciodata: centrale pe hidrogen. Partea proasta e ca militarii sunt singurii care o vor plati nota de plata.

  4. Ce etapizare mai e si asta, daca se sare direct la 65 ani? Este bataie de joc. Are cineva proiectul?

  5. Domnule presedinte ,cu varsta am inteles ,dar cum a ramas cu impozitarea 15% la net sau 30 % la brut? Este destul de important de stiut asta…..magistratii deja intra in refuz de munca,iar demersurile noastre,din ce am vazut au avut efectele pe care le-am dorit……cred ca acum ar fii momentul sa ne folosim si noi de asta.Multumesc .

  6. Daca astea sunt conditiile la magistrati si asta e reforma lor, la noi de ce sa nu fie la fel???
    Dc sa ne mareasca perioada de calcul si varsta daca la magistrati comisia europeana permite?? Inseamna ca ne mint, in strada:

    Vârsta de pensionare crește de anul viitor etapizat, de la 50 de ani, în 2024, la 60 de ani în 2035.

    De asemenea, pensia de serviciu va reprezenta 80% din baza de calcul reprezentată de media indemnizaţiilor de încadrare brute lunare şi sporurile cu caracter permanent, aferente oricăror 12 luni consecutive din ultimii 10 ani de activitate înainte de data pensionării.

  7. Nimeni din conducerea sindicatelor nu zice nimic referitor la creșterea abruptă a vârstei de pensionare ?
    Dacă pt magistrati se poate ,ii vom acționa în instanță?
    Cred ca totul a fost făcut cu acordul liderilor de sindicat!
    Sa speram ca cineva o sa identifice problema și rămâne Anexa 6!
    Doamne ajuta!

  8. Bună seara! Domnule președinte, ce facem că ăștia vor neapărat să ne ardă? Vor să modifice codul fiscal să ia din banii tuturor… Ieșim? Blocam activitatea? Mulțumesc.

  9. Don’ Ciolacu pentru noi este chiar Băsescu 2, upgradat și mai ciocoi ! Să nu uite leprele că și ăla a tăiat salariile și a vrut să taie și pensiile…Iar Ciolacu acum face (pentru un mizilic de bani pe care nu romanii îi vor lua ci, tot ei și firmele lor) ceea ce a făcut și chioru ‘ dar ăsta taie și pensiile deci. E mai rău ca ăla!

  10. O mare nedreptate ce se întâmpla cu legea pensiilor militare. Dacă suntem puși pe picior de egalitate cu angajații civili atunci ar trebui sa cerem aceleași libertăți profesionale. Începând de la eliminarea mobilizări in caz de război, ne-prezentarea la alarme, refuzul efectuării de ore suplimentare fără acordul nostru,etc. Dacă-i egalitate, egalitate sa fie pana la capăt.

  11. Noi stam si astia ne reduc tot, pensii, salarii. Acum trebuia fortat, dar noi stam la mare si ne uitam la Filmul Razboilui. In curand vine peste noi. Astia stiu ce voteaza saptamna viitoare ? Suntem in prag de razboi, atac asupra Romaniei si ei ingenuncheaza Sistemul de Aparare !!! Sa vedem cine raspunde la mobilizare!
    In curand vom ajunge ca in Rusia sau mai rau daca vor decapita si injosi Armata, Politia si Serviciile. https://www.libertatea.ro/stiri/vladimir-soloviov-ameninta-romania-bombardare-cu-arme-nucleare-tactice-4585388

Comments are closed.

Skip to content