Promisiunile lui Marcel CIOLACU... Polițiștii de penitenciare se simt trași pe sfoară. Protestele bat la poarta pușcăriilor. Cerem întâlnire cu ministra Justiției, Alina GORGHIU.
ANP, FSANP, penitenciar, sindicat

Promisiunile lui Marcel CIOLACU… Polițiștii de penitenciare se simt trași pe sfoară. Protestele bat la poarta pușcăriilor. Cerem întâlnire cu ministra Justiției, Alina GORGHIU.

Polițiștii de penitenciare se simt trași pe sfoară de către prim-ministrul Marcel CIOLACU. Premierul a promis reprezentanților organizațiilor sindicale că, în luna martie 2024, va rezolva o parte din problema restanțelor salariale ale polițiștilor de penitenciare. Înainte de a declanșa protestele și blocarea pușcăriilor, polițiștii de penitenciare solicită o întâlnire cu ministra Justiției, doamna Alina GORGHIU, domnul secretar de stat Bogdan ILEA și cu domnul director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Dan HALCHIN.

Nr. 19/08.03.2024
Exemplar unic

Doamnei ministră Alina GORGHIU
Ministerul Justiției

 • În atenția domnului secretar de stat Bogdan ILEA – președinte al Comisiei mixte de dialog social privind sistemul penitenciar
 • În atenția domnului comisar șef de poliție penitenciară dr. Dan HALCHIN – director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP)

Stimată Doamnă Ministră,
Stimate domnule Președinte,
Stimate domnule Director general,

Având în vedere că în data de 23 ianuarie 2024, în cadrul întâlnirii de la Ministerul Justiției (MJ), domnul prim-ministru Marcel CIOLACU, a promis reprezentanților organizațiilor sindicale reprezentative din Poliția Penitenciară că, în luna MARTIE 2024, rezolvă în parte problema restanțeleor salariale.

Dat fiind faptul că nici până la data formulării prezentei solicitări, nu exită date și informații certe care să confere polițiștilor de penitenciare siguranța că promisiunile prim-ministrului României sunt realizabile într-un orizont de timp scurt, dat fiind faptul că termenul limită se apropie de final.

Înaintea declanșării acțiunilor de protest și o eventuală blocare a activității Poliției Penitenciare, în virtutea unui dialog onest pe care îl avem cu Ministerul Justiției (MJ) și cu Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), vă adresăm rugămintea de a dispune întrunirea în cel mai scurt timp a Comisiei mixte de dialog social, denumită în continuare Comisie.

În speranța menținerii unui dialog social constant, menit să contribuie semnificativ la îmbunătățirea politicii sistemului penitenciar românesc, așteptăm să ne comunicați data și locul întâlnirii Comisiei.

În vederea unei bune colaborări, vă oferim deschiderea noastră spre un dialog constructiv, bazat pe încredere și respect.

Cu deosebita consideratie,

Cosmin DOROBANȚU
Președinte
Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor

3 thoughts on “Promisiunile lui Marcel CIOLACU… Polițiștii de penitenciare se simt trași pe sfoară. Protestele bat la poarta pușcăriilor. Cerem întâlnire cu ministra Justiției, Alina GORGHIU.

 1. Pentru colegul nostru, agent de poliție penitenciara Dinu Simon, să facem o faptă bună și să-i salvăm viața, donând sânge.
  Nu ne lăsăm camarazii la greu ❤️🤝

  Avem nevoie de ajutorul tău urgent! Mergi să donezi sânge pentru pacienții care au nevoie de transfuzie. Vezi mai jos detaliile și descarcă aplicați Donorium: https://www.donorium.ro/descarca.

  Before: 13 Mar 15:34
  Center: CTS Spitalul Militar
  City: București
  Address: Str. Vulcanescu Mircea, 88
  Donation Type: donation
  Blood Type Needed: O+

Comments are closed.

Skip to content