Sindicatele din penitenciare se alătură protestului declanșat de militarii rezerviști care au devenit Cenușăreasa în povestea guvernării scrise de PSD și PNL. Sindicatele cer ajutorul președintelui și prim-ministrului.
FSANP, sindicat, stiri

Sindicatele din penitenciare se alătură protestului declanșat de militarii rezerviști care au devenit Cenușăreasa în povestea guvernării scrise de PSD și PNL. Sindicatele cer ajutorul președintelui și prim-ministrului.

Sindicatele din penitenciare se alătură protestului declanșat de militarii rezerviști în fața Ministerului Apărării Naționale (MApN). Militarul rezervist a devenit Cenușăreasa în povestea guvernării scrise de PSD și PNL. Sindicatele cer ajutorul președintelui și prim-ministrului.

FSANP se alătură protestului militarilor rezerviști.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) se alătură protestului militarilor rezerviști organizat joi, 09.05.2024, ora 12:00, în fața Ministerului Apărării Naționale (MApN). Polițiștii de penitenciare și militarii rezerviști cer eliminarea discriminărilor și inechităților în ceea ce privește pensiile militare de stat și rezolvarea problemelor din armata română, situații nesecurizante care pun România pe radarul țărilor vulnerabile la nivel internațional.  

MApN complice la “umilirea militarilor români”

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) consideră că mușamalizarea problemelor recurente din armată (lipsă personal, dotări precare, deprofesionalizare) și incapacitatea creării unui mecanism de pensii care să țină permanent legătura cu costurile unei vieți decente fac din Ministerul Apărării Naționale (MApN) principalul complice la slăbirea siguranței și apărării României în contextul geo-politic foarte fragil, ceea ce ne determină să credem că noua paradigmă a securității naționale este “umilirea militarilor români”.

Ministrul apărării Angel TÎLVAR este iresponsabil și inconștient

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) îl acuză pe invizibilul ministru Angel TÎLVAR ca fiind iresponsabil și inconștient, deoarece nu depune niciun fel de diligență pentru rezolvarea problemelor reale ale militarilor activi și/sau rezerviști, situație alarmantă care face ca mii de militari să demisioneze anual, întrucât armata nu mai este un domeniu atractiv. Degeaba cumpărăm armament, muniție și tehnică militară de ultimă generație, dacă nu o să mai aibă cine să le folosească!

Iohannis și Ciolacu, AJUTOR!

În contextul menținerii conflagrației de la granițele României, sindicatele din penitenciare solicită președintelui României, Klaus Iohannis și prim-ministrului, Marcel Ciolacu, să intervină direct pentru rezolvarea inechităților privitoare la pensiile militare de stat, deoarece militarul rezervist a devenit Cenușăreasa în povestea guvernării scrise de PSD și PNL.

7 thoughts on “Sindicatele din penitenciare se alătură protestului declanșat de militarii rezerviști care au devenit Cenușăreasa în povestea guvernării scrise de PSD și PNL. Sindicatele cer ajutorul președintelui și prim-ministrului.

 1. Trebuie urgent să se întreprindă toate demersurile necesare în vederea declasificării documentelor Tratatatului de Aderare a României la NATO referitoare la SALARIZAREA și PENSIONAREA MILITARILOR. A se întreprinde toate demersurile în vederea înființării unui Sindicat al Militarilor și a instituției Avocatului Militarilor, ca si în celelalte armate NATO.

 2. Creștere în ultimii ani a pensiilor contributive? 250%
  Creștere în același timp e pensiilor militare? 49%
  Cea mai proastă grilă de salarizare este în Armată. Salarizarea în Armată este sub cea din învățământ!

 3. Felicitări!!! Sunteți singurul sindicat din ANP care se preocupă și oferă sprijin acestor oameni.

 4. Din pacate, deprofesionalizarea militarilor va avea repercusiuni profunde si indelungate, greu de remediat, in conditiile unei continue si agravante lipse de atractivitate….cum poti cere unui militar activ (ma refer in special la SGP si subofiteri, intrucat aceste doua categorii au cele mai mici salarii din sistem….surclasati, din pacate, doar de aproape-inexistentii salariati civili )sa participe la numeroase activitati, in conditii de asigurare logistica precare, sa le ceri sa-si sacrifice timpul si familiile pentru o asa tara ca a noastra, cand puscariabilii parlamentari ai tarii huzuresc fara grija zilei de maine….mare adevar spus de Paul Valery ….” Razboiul este masacrul oamenilor care nu se cunosc, in avantajul oamenilor care se cunosc, dar care nu se vor masacra”…

 5. Deci , sa inteleg ca la magistrati se dau la pensionari ochelari de vedere in limita 3000 roni , dantura parca in cuantum mult mai mare plus medicamente gratuite.La pensionarii de politie penitenciara se da ceva ? sau tamaie si tatal nostru..? intreb ca este un lider f apreciat in structurile de aparare la Penitenciare.Un material cu ce avem dreptul noi cupasii care trebuiesc urmati ar fi binevenit.La cat de talimbi si divizati sunt cei din armata nu cred ca se va da nimic la pensii.Unii generali joaca pe zeci de mi de euro pe posturi de comentatori tv…pensionari fiind ca nu au nici o jena sa minta poporul. Daca eram ai nostri descalecam direct la Cotroceni ca.n 2010 cu mesajul stiut.Multumesc!

 6. Va salut!
  La noi în sistem s-au calculat corect majorările de 50%?
  Am tot citit pe la colegii de la MAI ca la ei sunt probleme și întrebând la financiar ai noștri se jura ca sunt mai catolici ca Papa.

Comments are closed.

Skip to content