În semn de protest, polițiștii de penitenciare vor lăsa pușcăriile nepăzite de Crăciun și de Revelion.  Polițiștii de penitenciare strigă: Păzim România de tâlhari, dar ne cerem scuze românilor că nu  ii putem păzi de hoții din Guvern.
FSANP, sindicat

Sindicatele din penitenciare susțin greva profesorilor și vor ieși în stradă alături de cadrele didactice

Greva profesorilor reprezintă nota pe care dascălii i-o dau lui Nicolae CIUCĂ la examenul de prim-ministru al României. Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) susține greva profesorilor și anunță că polițiștii de penitenciare vor ieși în stradă alături de cadrele didactice. Sindicatele din penitenciare consideră că măsura luată de profesori de a declanșa greva generală este una legitimă, atâta timp cât un profesor își începe cariera cu un salariu de 2400 de lei. În spirit de solidaritate sindicală, polițiștii de penitenciare vor protesta alături de educatori, învățători și de profesori.

Politicienii ar trebui să înțeleagă că educația, alături de sănătate și de siguranța națională reprezintă unul dintre cei trei piloni interdependenți ai unui stat de drept funcțional. România este țara cu cei mai mulți analfabeți din Europa, iar această situație denotă lipsa de interes a clasei politice pentru educația românilor. Lipsa de educație și un învățământ pe butuci au ca efecte, printre altele, creșterea infracționalității în Românie. Avem în penitenciare 23.000 de deținuți, dintre care peste 15.000 au fost condamnați definitiv pentru infracțiuni cu violență (crime, violuri, tâlhării). O educație corespunzătoare, un sistem de învățământ pus la punct și guvernanți care să nu-și bată joc de cadrele didactice ar fi determinat ca numărul românilor, victime ale infractorilor dovediți de instantă să fie mult mai mic. 

Guvernul României cheltuiește lunar aproximativ 6000 de lei cu un deținut, în timp ce educatorii, învățătorii, profesorii își încep carierele cu un salariu de aproximativ 2400 de lei. Paradoxal, cifrele demonstrează că politicienii respectă mai mult infractorii decât pe propriii lor dascăli. Condițiile de detenție din închisori sunt superioare condițiilor din școlile din mediul rural. Fără educație în condiții corespunzătoare, fără dascăli motivați din punct de vedere financiar, învățământul românesc nu are nicio perspectivă de dezvoltare.  

Nu este de mirare că negocierile sindicatelor din învățământ cu reprezentanții Guvernului au eșuat. Eșecul era previzibil, la fel cum a fost proiectul “România educată” al președintelui Klaus Iohannis. Cum ar putea să se înțeleagă profesorii cu un prim-ministru care a fost prins că a copiat teza de doctorat?! Greva profesorilor reprezintă nota pe care dascălii i-o dau lui Nicolae CIUCĂ la examenul de prim-ministru al României. Profesia de educator, învățător, profesor este una vocațională, însă chemarea de dascăl nu produce performanță pe stomacul gol. 

4 thoughts on “Sindicatele din penitenciare susțin greva profesorilor și vor ieși în stradă alături de cadrele didactice

  1. Sincer, nu inteleg de ce nu se insista acum cu revendicarea de la mitingurile anterioare privind ajungerea la maxim in grila de salarizare la toti cei cuprinisi in anexa 6 din Legea Salarizarii Unitare 153 /2017 , marire blocata pentru cei din sistemul de aparare. Coalitia spune ca dupa negocieri cu cei din educatie va mari pentru toti cei din anexa 8. Am fi iar luati de fraieri si noi o dam ca sustinem pe cei din invatamant. Noi trebuie sa ne aparam drepturile noastre concomitent cu cei din educatie, altfel iar ne vor prosti cu pensiile speciale si in curand ne vor taia din sporuri prin noua Lege de salarizare ce o prevad. Trebuie sa ajungem la nivelul maxim, ca toti ceilalti bugetari si apoi mai vedem. Asa ca acum trebuie facut apel la iesit in strada si blocat activitatea. ACUM ori niciodata!

Comments are closed.

Skip to content