650 de noi posturi scoase la concurs în poliția penitenciară. 100 de polițiști de penitenciare părăsesc lunar sistemul.
ANP, FSANP, penitenciar

Trecerea agenților în categoria ofițerilor (TCO)

Trecerea agenților în categoria ofițerilor (TCO) este o activitate care este obligatoriu a se organiza anual. Cel puțin așa prevede art. 96 din Legea nr. 145/2019 privind statutul polițiștilor de penitenciare.

În cadrul Consiliului Federativ al Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) din data de 18.09.2021, am ridicat problema organizării cât mai curând a concursului pentru trecerea agenților în categoria ofițerilor (TCO).

Locuri rezervate pentru TCO

Directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Dan HALCHIN, prezent la ședința noastră, a afirmat că au fost păstrate locuri speciale pentru această activitate.

FSANP va solicita să fie demarat cât mai curând TCO

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) va solicita ca TCO să se organizeze cât mai curând. În zilele care urmează vom avea și o dată estimativă a TCO.

21 thoughts on “Trecerea agenților în categoria ofițerilor (TCO)

  1. S-a încercat așa ceva la MApN și a ieșit nașpa. Piloșii cu Spiru au ieșit în față. S-a renunțat!

  2. Buna ziua !
    Domnule Dorobantu as avea o intrebare : puteti sa imi precizati daca este legal ca la schimbarea pe functie sa se solicite inscrierea numai a barbatilor ?
    Este vorba de posturile de la vizita unde in prezent lucreaza doar o singura doamna si totusi, in aceste conditii, se accepta inscrierea doar a barbatilor , noi femeile neputandu-ne inscrie ?
    Este legal acest lucru , puteti sa-mi precizati unde anume este stipulat ?
    Multumesc.

    1. Teoretic la Vizită ar putea lucra jumătate femei, cu condiția ca atunci când trebuie să munciți să nu faceți boticurile lungi, “că nu puteți.….că sunteți femei…și nu este treabă de femei”.

    2. La vizita sunt posturi de agent supraveghetor vizita Bărbat și agent supraveghetor vizita Femeie. Probabil conducerea unității scoate la concurs doar posturile pentru bărbați.

  3. Tocmai …. ne dorim sa muncim la vizita dar nu ne este permis sa ne inscriem pe motiv ca au nevoie doar de barbati in conditiile in care la noi la vizita lucreaza doar o femeie.
    Nu seamana a discriminare ?

  4. Intr o pușcărie profilată pe bărbați…nu pot fi individualizate posturile ptr femei la sectorul vizita……supravegherea și însoțirea se face de către persoane de același sex, conf omj 4800. Nu se pot scoate posturi de centraliste…ptr programări…cu salariu de supraveghetor. Asa ca Alininuta….daca tot femeile sunt egale cu bărbații….sunt locuri in perimetru, daca nu este o jignire ptr boticul si unghiutile tale.

    1. Tudor, aveai posibilitatea să taci, în felul ăsta puteai să pari mai inteligent:
      ” supravegherea și însoțirea se face”.
      Pe lângă faptul că ești agramat, nici profesional nu stai prea bine.
      Singura activitate care necesită persoane de același sex este percheziția corporală. Supravegherea vizitelor, de exemplu, poate fi efectuată de către o femeie, fără nicio problemă.

      1. Agramat esti tu….iar cu privire la supraveghere și însoțire mai citeste.
        Am ajuns sa angajăm femei…..si sa nu faca nimic….in perimetru nu….pe secții nu…la însoțire nu.
        Ai lucrat la sectorul vizite?

  5. Nu am mai vazut o femeie in bocanci in penitenciar de cel putin 20 de ani. Egalitate my ass! Tocuri, botic, unghii, gene false si asertivitate maxima fata de sefi. Asertive pana la limbism, ar spune unii. Nu pot sa le spun kve ca as jigni o categorie socioprofesionala care macar isi asuma prestatia ludica.

    1. Cam mult misoginism pe-aici….
      Nu cumva să se sesizeze CNCD-ul sau, mai grav, colegul/colega “la obiect” fiind o discuție (și) despre…. gene !!

    2. Trebuia sa vii pe la Galati un pic prin anii 2012 – 2014 si vedeai, dar atunci erau sefi cu cohones
      In ceea ce priveste citez – de cel putin 20 ani nu am vazut, mai usor cu pianul pe scari. Sunt convins ca daca aveai macar 15 in sistem auzeai si de femei in perimetru, numai ca acum te semnai Trabant TT
      Hai toate bune

      1. Ce sa vedem la Galati in anii 2012-2014?
        Parca erați primii in tara la telefoane mobile…sefii chiar aveau cohones….erau lideri la introdus si amantele erau secretare virtuale.
        Da ….a fost si o fata in perimetru…ptr ca nu mai dorea să fie amanta DASDRP.
        Asa ca mai subtire ….si cu Galati.

      2. Pe bune? Femei in perimetru? Deci exista OZN-uri. Pe la mine in unitate eu nu am vazut asa ceva. Si maine poimaine ies la pensie. Deci ai dreptate cu Trabant.

    3. Corect! La Craiova sunt cel puțin 10 colege care nu fac nimic, sunt ținute sa plimbe hârtiile prin curte . Nu fac însoțire, nu sunt planificate in foișor, la spital sau nici o alta misiune .
      La Craiova Pilele fac diferența, colegele care sunt soții de ofițeri nu fac nimic toată ziua .

Comments are closed.

Skip to content