Sindicatul Equitas Târgșor se alătură FSANP. Uniți suntem puternici. Fără abuzuri la penitenciarul de femeie!
ANP, FSANP, penitenciar, sindicat

Abuzurile de la Penitenciarul Târgșor determină personalul medical al unității să părăsească sistemul penitenciar. Care e reacția instituțională a ANP.

Poliția peniteciară suferă o criză de personal medical. Aproximativ 50% dintre posturile din sectorul medical sunt neocupate. Cu toate acestea, o parte din personalul medical existent este supus unor presiuni imense din partea unor șefi rupți de realitatea crâncenă cu care se confruntă poliția penitenciară în această zonă a asigurării dreptului la tratament și asistență medicală. România va fi condamnată la CEDO, dar, până acolo, deținuții își varsă frustrările pe polițiștii de penitenciare care asigură paza si supravegherea acestora. De ce nu avem personal medical în penitenciare? Iată unele dintre cauze! Alegem acum ca exemplu Penitenciarul Târgșor.

Caria sectorului medical… Cum poate fi tratată o carie?

Conducerea sectorului medical este asigurată de către stomatologul Cristian MALIȚA, prin împuternicire. Mi-au fost semnalate o serie de nereguli și abuzuri exact în aria de management a medicului stomatolog Cristian MALIȚA, iar efectele acestora le expun sumar în acest articol, în speranța că Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) va întreprinde demersurile instituționale corecte, care să înlăture cât mai curâd abuzurile și ilegalitățile. În caz contrar, dacă ”se doarme în papuci”, asistența medicală a deținutelor de la Penitenciarul Târgșor va fi acordată de femeia de serviciu a unității (N.B. Nu există femeie de serviciu în penitenciare.). Pe cine vor stresa și la cine vor țipa deținutele dacă nu li se asigură acest drept? La supraveghetoarele de pe secții care nu au nicio vină că sectorul medical este văzut ca o carie care a început să pută, iar mirosul se simte în afara gardurilor pușcăriei de femei.

Ce ar trebui să ia ANP-ul pe radar.

Managementul defectuos, incompetența, reaua credință sau logica de ”Bălăceanca” pot fi una dintre cauzele EFECTELOR de mai jos:

 1. O asistentă a solicitat să plece pe o altă funcție în sectorul logistică.
 2. O altă asistentă a plecat în risc maternal.
 3. O altă asistentă și-a dat demisia acum câteva zile.
 4. O altă asistentă care a venit pentru sprijinul unității de la Penitenciarul Ploiești nu vrea să mai stea în atmosfera de la cabinetul medical.

Acestea sunt problemele la vedere. Avem detalii mult mai siropoase, cu iz disciplinar, penal sau de CANCAN (amantlâcuri, favorizări etc.) care vă vor delecta umorul și care, din păcate pentru imaginea poliției penitenciare, vor maximiza sentimentul de penibil care a cuprins sectorul medical al Penitenciarului Târgșor.

 

13 thoughts on “Abuzurile de la Penitenciarul Târgșor determină personalul medical al unității să părăsească sistemul penitenciar. Care e reacția instituțională a ANP.

 1. Cum naiba a ajuns omul ăsta medic șef nu pot sa- mi dau seama.
  A lăsat colegii de la Pnt Ploiesti, care l- au girat, datori la C.A.R .
  Așa caracter?
  Pe ce criterii a fost promovat medic șef?

 2. Ore de weekend acordate discriminatoriu, ore suplimentare acordate diferențiat cu precădere către asistenta preferată?
  Cel care se intitulează medic nu l vezi in cursul săptămânii dar venea in controale sâmbăta și duminica ?

 3. Medicul care vine la munca când vrea și cât vrea….și când vine nu prea ii place munca….mai buna e cafeaua și țigările….
  Asistenta medicala ….doar pe hârtie….

 4. Situația este critica în sectorul medical al acestei unități din subordinea ANP. Din cauza acestui om pus la cârma sectorului medical s-a distrus atat climatul organizațional al sectorului, cât și profesionalismul în ceea ce privește acordarea asistentei medicale persoanelor private de libertate. Din dorința de a favoriza anumite persoane din subordinea d-lui( S.E.) așa zisă asistenta șefă, a creeat teroare și lipsa de profesionalism în rândul asistentelor medicale, care, rand pe rand, s.au retras din domeniul de activitate medicala cu un gust amar asa cum ati relatat in articolul expus. Acest medic șef numit pe mandatul doamnei fost director (C.I.), proaspăt retrogradată din funcția de director, uită de fiecare data sa vina la serviciu deși acesta în continuu figurează cu ore suplimentare. Aceasta situatie poate fi încadrată la categoria culmea orelor suplimentare…..sa nu fi la munca dar sa fi pontat……bineînțeles pontator al sectorului medical nu e altcineva decât doamna S.E. persoana favorizata de d.lui.
  Toate aceste aspecte sunt deprisos întrucât ANP tolerează aceste grave situații în derapajele profesionale efectuate de către acest om care a sădit dezbinare și dezechilibru în bunul mers al instituției. Nu mai vorbim de respectarea codului deontologic al acestui medic “sef” pe care îl reprezinta în exteriorul instituției, care pot fi confirmate de alte instituții ale statului.

 5. Bună seara Dl Președinte! Respectivul personaj cu soția magistrat la CAP Ploiești și-a început activitatea pe timpul firineilor la Margineni după care intrat în sistem a făcut ce a vrut bisturiul dumnealui un adevărat spectacol pe unde a fost ( Margineni,ploiesti,Anp,Targsor).Nu a îndrăznit nimeni sa zică ceva despre acesta până la acest articol.Cu respect

 6. Am câteva întrebări :
  1. De ce s- a ajuns sa se lucreze în program de 24/72 în situația în care se putea lucra la 12/24 când erau 4 fete?
  Cumva nu a dorit asistenta Elena care are nevoie de acest program, pentru a face contracte la provident in timpul liber?
  Poate răspunde stomatologul șef, daca a favorizat o?
  2. Cate misiuni motivate are stomatologul șef?
  De ce s-a pontat 3 ore in misiune și a stat aproximativ 20 minute, când a venit de acasă să o implore pe o asistenta să nu-i și de-a demisia?
  3. De unde are stomatologul șef ore suplimentare, cand pe el nu-l l vede lumea la muncă și are program de 6 ore, că venea la 09.00?
  4. De ce unele fete apăreau cu 40/50 ore de weekend și altele 12?
  5. De ce și-a a bătut joc de fete și acum le suna pe acasă și se roagă de ele sa vina înapoi?
  6. Cate consultații stomatologice a făcut de când este la Târgșor?
  7. De ce sunt registrele pline cu deținute care ies la raport si se plâng de modul de acordare al asistenței medicale?
  8. Cine este răspunzător?
  9. Ce caută în weekend la penitenciar, pe cine controlează?
  10. Fetele pleacă de scarba din sector, Anp doarme?
  11. De ce unora le putea acorda concedii de studii și altora nu le putea acorda concediu de odihnă?

 7. Povestea un polițist, într-un cerc restrâns că sâmbătă seară , intr-o gara din Ploiești, un grup de indivizi, sub efectul lui nea Bahus, deranjau ordinea publică și nu vroiau sa se legitimeze.
  Unul s- a recomandat a fi doctor șef pe la un penitenciar.
  Aveți idee cine era ?

 8. Evenimentul s- a întâmplat în gara la Sinaia.
  A avut noroc cu ceilalți colegi, de șpriț, că au știut să vorbească , că altfel îl vedeai …

 9. Sa va spun cum acorda ,,Domnul” Malita asistenta medicala in Pnt Margineni cand scoatea Detinutii la cabinetul medical. Acest lucru se intampla foarte rar dar cand se intampla scotea 5 detinuti din care alegea unu (cel mai necautat) pe care l baga in cabinet ii dadea cateva tigari si dupa il punea sa tipe cat putea de tare. Rezultatul toti detinutii pe care i mai avea la usa pt tratament cereau pe camera. Caria asta de om acolo unde o sa fie, nu o sa faca nimic altceva decat sa consume fara sa ofere nimic in schimb ca e la munca ca nu e NU CONTEAZA. Si asta e doar un exemplu ar mai fi multe de spus…

 10. In timp de criza de personal, pe acest domeniu de activitate, pe o perioada determinata de timp, si fundamentat, acest serviciu se poate externaliza.

 11. Omul ăsta nu are nimic în cap. Toate fetele de pe secții vorbesc între ele, știu lucrul asta și șefii de tură, că el și cu asistenta Elena trimit deținutele la spital doar să ne facă probleme.
  Au ajuns colegii cu deținutele la spital și le- au spus medicii, in multe cazuri , că nu au nimic.
  Le mai trimite și fara bilete de trimitere.
  Pe una au trimis o într-o săptămână de 3 ori .
  Uneia iar fi dat dumnealui cu detectorul pe burtă și a spus că a înghițit metal și la spital nu i-au găsit nimic.
  Povestesc colegii de la dispecerat că sună la penitenciar numai băut.

 12. Conducerea Anp cunoaște situația creată de stomatologul Milita, dar decât să găsească soluții mai repede încearcă să le ascundă

 13. Unele deținute evită la mai fie scoase la dispensar ca sa nu fie date afară de la muncă.
  Au nevoie de zile câștig și sunt amenințate și de doctor și de asistente că dacă mai ies le scoate de la muncă.

Comments are closed.

Skip to content